3 Konci pikeun Copywriting Épéktip

IMG 6286

IMG 6286Salin saé mangrupikeun hal anu lucu. Éta tangguh pisan pikeun didamel tapi gampang dicerna. Copywriting anu saé saderhana, percakapan, logis sareng gampang dibaca. Éta kedah néwak hakékat sareng sumanget produk, jasa atanapi organisasi, bari nyambung langsung sareng pamaca.

Pakasaban panulis naskah tangguh. Mimiti, anjeun kedah ngarecah naon anu anjeun nyerat kana tingkat anu paling dasar. Copywriting sanés tempat pikeun nunjukkeun sabaraha kecap ageung anjeun terang. Éta ngeunaan ngahontal titik sareng ngamaksimalkeun nilai. Tapi éta sanés ngan ukur ngeunaan produkna.

Nyaho palanggan mangrupikeun léngkah munggaran pikeun nyerat salinan anu épéktip.

Éta kalimat pamungkas penting pisan kuring bakal malikeun deui. Nyaho konsumén mangrupikeun léngkah munggaran pikeun nyerat salinan anu épéktip.

Naha anjeun nyerat salinan iklan, buletin perusahaan, atanapi seratan sauran hiji-garis, padamelan panulis naskah nyaéta asup kana sirah anu maca. Naon bentang perhatian aranjeunna? Naon anu aranjeunna ngarepkeun? Kumaha carana produk bakal ngahasilkeun nilai pikeun aranjeunna? Naha aranjeunna kedah angkat nganggo hiji merk anu khusus tibatan anu sanés?

Nyaho pemirsa target bakal ngabantosan anjeun ngartos kumaha aranjeunna bakal nganggo salinanna. Naon jinis ekspektasi atanapi pangalaman kapengker anu aranjeunna gaduh sareng perusahaan atanapi produk anu anjeun damel? Naon jinis tindakan atanapi réspon anu anjeun nyobian pikeun nyungkeun aranjeunna?

Ieu mangrupikeun sababaraha patarosan anu ditaroskeun ku panulis iklan anu saé sateuacan nyusun nada. Beuki anjeun terang ngeunaan pamaca target anjeun, langkung gampang pikeun banding ka garis handapna. Jarak padet dirancang pikeun masihan pamiarsa terang kumaha anjeun hirupna langkung gampang.

Terang produk na.

Ngémutan anu maca idéal anjeun ngabantosan anjeun ngartos kumaha aranjeunna ngagunakeun produk anu anjeun nyobian jual. Léngkah sayang nyaéta nyaluyukeun nada pikeun nyumponan kabutuhan khususna. Aya seueur cara pikeun nempatkeun produk anu sami, tapi panulis iklan anu saé mendakan jalan éta paling épéktip.

Ieu conto: Kuring tiasa sacara gampil gambar opat atanapi lima jinis pelanggan anu resep mésér lap top anyar, tapi aranjeunna sadayana hubunganana sareng produk anu béda.

Geek teknologi panginten hoyong terang spek prosesorna, sabaraha palabuhan USB na, sabaraha data anu sacara efektif tiasa ngatur sareng jinis perangkat lunak anu didukungna.

Tukang game resep kana speed internét, kualitas video, kartu sora, naon waé kaulinan anu sayogi sareng upami éta tiasa ngatur kontroller.

Pro bisnis panginten milari konektipitas wi-fi, gampang dianggo, kasaluyuan dokumén sareng dukungan téknologi.

Audiofil na unduhan puluhan lagu sakaligus sareng hoyong tiasa maénkeun perpustakaan musik na anu terus berkembang ngalangkungan sistem stereo bumi.

Kusabab kami parantos ngaidentipikasi target audién sareng kabutuhanna, urang tiasa nyorot produk ku cara anu paling saé pikeun nyumponan kabutuhan éta.

Karajinan Pitch Organically

Poe ieu seueur salinan goréng fokus ngan ukur dina ngagunakeun kecap konci. Prinsip SEO pasti tempat anu saé pikeun ngamimitian, tapi panulis naskah anu saé dina kecap konci sacara alami, tanpa maksa kana tempat anu sanésna. Panulis anu goréng ngan ukur macét, ngajantenkeun kecap konci menonjol sapertos badut dina pamakaman.

Numutkeun kuring, panulis naskah anu pangsaéna henteu raoseun sakumaha jual payu. Kaseueuran konsumen henteu resep katabrak sirah ku pitch. Aranjeunna aya hubunganana sareng produk anu cocog sareng kabutuhan sareng sénsipitas aranjeunna. Éta sababna penting pisan pikeun ngalakukeun legwork nalika ngeunaan nalungtik pemirsa sareng produkna.

Naon anu anjeun pikirkeun? Naon anu anjeun milari dina copywriting anu épéktip? Ninggalkeun anjeun pikiran dina komentar dihandap.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.