4 Tip Kanggo "Sosialisasi" Langkung Hadé

Depositphotos 4804594 s

Upami anjeun nuju maca Martech Zone, kamungkinan aya anu ngempelkeun anjeun parantos nyatana yén éta bakal langkung penting tibatan kantos damel bisnis anjeun taun ayeuna. A survéy panganyarna kami ngalaksanakeun pikeun GrowBiz Media ngungkabkeun yén 40% leutik dugi ka pertengahan perusahaan nyandak kaputusan ngagunakeun média sosial di 2012. Kuring nembe nguping tamu dina Acara Radio Talk Crazy Usaha nunjukkeun yén sadaya jalma penjualan dipasihan rekening sosial perusahaan nyalira (Twitter, Facebook, jst), supados palangganna ngagaduhan cara anu gancang, gampang, transparan pikeun ngahontal éta sepanjang waktos.

Aya sababaraha, upami aya, aturan anu sesah sareng gancang ngeunaan ngagunakeun Média Sosial. Pakasaban kuring salaku Marketer Média Sosial kanggo Zoomerang, Sarta kiwari SurveyMonkey, hartosna kuring parantos diajar hiji-hiji hal ngeunaan naon anu tiasa dianggo sareng, anu langkung penting, anu henteu. Rahasia Suksés Media Sosial kabuka pikeun nyobian hal-hal anu énggal, ngukur hasil anjeun, sareng ngagunakeun métrik pikeun milarian terang naon anu tiasa dianggo pikeun anjeun, mérek, sareng pemirsa. Tapi kuring gaduh 4 léngkah saderhana pikeun ngamimitian:

1. Entong Nganggap. Naroskeun
Rahasia ngawangun handap sosial anu ageung nyaéta pikeun nganteurkeun eusi anu relevan sareng anu pikaresepeun pikeun pemirsa anjeun. Tapi kumaha anjeun tiasa ngadamel kontén anu saé upami anjeun henteu terang saha waé pemirsa anjeun? Tanya! Ngadamel a survey saderhana sareng kirimkeun ka pengikut, penggemar, sareng konsumén anjeun. Zoomerang sareng SurveyMonkey nawiskeun seueur témplat gratis anu anjeun tiasa ngaluyukeun ku nambihan gambar, logo anjeun, sareng warna perusahaan.
Tanya saha konsumén anjeun, kumaha aranjeunna nganggo produk atanapi jasa, sareng kumaha waregna. Langkung seueur anjeun terang ngeunaan palanggan sareng naon anu aranjeunna pikahoyong, langkung saé anjeun bakal tiasa masihan aranjeunna inpormasi anu aranjeunna raoskeun sareng pikaresepeun.

2. Ngamajukeun, Ngamajukeun, Ngamajukeun
Nyiptakeun kontén hébat mangrupikeun léngkah anu paling penting, tapi éta ngan ukur léngkah munggaran. Sakali anjeun parantos ngadamel kontén éta, anjeun kedah ngamajukeunana sajauh-jauhna. Éta hartosna Tweeting ngeunaan éta, dipasang dina halaman Facebook anjeun, sareng halaman grup Linkedin anu aya hubunganana. Émut aturan 80-20, anu nyebatkeun yén anjeun kedah ngaréspon eusi batur 80% waktos, sareng ngamajukeun kontén anjeun nyalira ngan 20% waktos. Éta aturan alami pikeun jempol — teu aya anu hoyong nguping nyalira promosi mumbo sadidinten.
Tapi dina prakna anjeun tiasa ngaburikeun garis sakedik, sareng éta mana dua cara. Koméntar kana blog atanapi salah sahiji kiriman Facebook kipas anjeun, sareng upami éta relevan, kalebet tautan kana situs anjeun. Re-tweet inpormasi anu dicarioskeun ku jalma sanés dina industri anjeun, upami éta sanés persaingan langsung sareng bakal aya gunana pikeun palanggan anjeun. Pariksa Jawaban Linkedin, sareng nalika aya anu ngagaduhan masalah anu jasa atanapi produk anjeun tiasa ngabantosan, nawiskeun éta. Ngan pastikeun anjeun balikkeun kahadean ku mairan, tweet deui, sareng resep bagian anu adil anjeun (80%).
twitter-screenshot
3. Outbound Marketing Nyaéta Soo 2011
Poe ieu sadayana ngeunaan Inbound Marketing, anu kedahna alami upami anjeun parantos nguasai léngkah 1 sareng 2. Ku nyayogikeun palanggan sareng inpormasi anu menarik, relevan, sareng ngamajukeun ngalangkungan saluran anu leres, éta moal lami sateuacan anjeun netepkeun diri salaku ahli anu dipercaya dina bidang anjeun. Jalma-jalma bakal datang kana blog perusahaan mobil anjeun, henteu ngan nalika aranjeunna hoyong mésér mobil, tapi nalika aranjeunna hoyong terang naon anu diomongkeun jalma ngeunaan modél 2012. Aranjeunna bakal ngamimitian nyéépkeun langkung seueur waktos dina situs anjeun, sareng ngabiasaan ngariksa éta kumargi aranjeunna terang yén anjeun rutin posting (nudge nudge, wink wink). Penjualan anjeun bakal aya hubunganana sareng sabaraha waktos jalma-jalma sumping kana situs anjeun, sareng éta bakal aya hubunganana sareng kumaha anjeun ngalakukeun léngkah 1 sareng 2.

4. Entong Sieun Negatip: Kudu Proaktif!
Seueur anu nyandak kaputusan SMB anu kuring omong sieun yén badé sosial bakal kabuka aranjeunna pikeun sagala rupa publisitas négatip. Kuring kantos ngalaman panangan ieu — boro-boro saminggu ngalangkungan tempat anu henteu aya pelanggan anu ngeculkeun halaman Facebook urang, naha éta langsung aya hubunganana sareng produk urang atanapi henteu. Abdi tiasa pikasieuneun, kuring terang, tapi anjeun kedah émut yén palanggan ngahargaan résiko anu anjeun candak ku nempatkeun diri di luar sana sapertos kitu, sareng aranjeunna bakal ngahargaan anjeun pikeun éta. Dina akhir poé, aranjeunna bakal langkung curiga kana perusahaan anu henteu nyandak terjun sosial tibatan anu kadang-kadang néwak panas dina halaman Twitter maranéhanana. Sareng pikeun unggal palanggan anu teu puas, kami gaduh 5 anu wareg ngeposkeun kapuasanana sareng produk kami. Koméntar aranjeunna langkung nguntungkeun pikeun mérek kami tibatan anu négatip matak nyeri.
Ngan émut pikeun nungkulan eupan balik dina waktos anu positip, positip. Pelangganna henteu tiasa leres-leres leres, tapi naon waé anu kagorengan anu aranjeunna raoskeun leres-leres, janten akui yén, sareng nyayogikeun léngkah-léngkah anu ngabantosan anu tiasa dilakukeun pikeun ngalereskeun kaayaan. Sareng henteu sadayana eupan balik bakal négatip! Nalika aya anu mayar anjeun pujian, haturkeun kana éta hal, sareng naroskeun ka aranjeunna naha éta daék ngalakukeun carita kasuksésan konsumén sareng anjeun. Aranjeunna nampi sora (sareng mérek) di luar sana, anjeun kéngingkeun dukungan organikna, sareng sadayana menang.

Kuring miharep 4 tips ieu ngabantosan anjeun pikeun ngamimitian pikeun milarian sosial! Punten koméntar umpan balik anjeun, tip anu sanés, atanapi patarosan anu anjeun gaduh! Senang bersosialisasi!

2 Komentar

  1. 1

    Halo Hanna! Kami sapuk pisan sareng poin anu anjeun parantos nunjukkeun di dieu. Média sosial mangrupikeun platform anu saé pikeun usaha ngawangun kasadaran mérek sareng ngahontal seueur tujuan sanés anu tiasa dipibanda. Anggo sacara épéktip kumaha, sigana janten tugas hésé pikeun sabagian. Kami ngarepkeun taun énggal pikeun nyandak cara anyar pikeun ngagunakeun média sosial. Usaha kedah disarankan pisan pikeun naék kana kapal supados tiasa nguntungkeun. Pokokna tulisan Great!

  2. 2

    Inbound persis anu parantos kami rencanakeun pikeun taun ayeuna. Kami ngan ukur nyerat strategi média sosial kami sareng kuring mendakan postingan ieu saé pisan, janten panginten kuring nyarios ka kuring nalika kuring resep jalma-jalma ngoméntaran tulisan kuring! 

    Kuring pastina bakal nyandak naséhat anjeun ngeunaan survei pemirsa. Ideu hébat.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.