7 Alur Kerja Otomatis Anu Bakal Ngarobih Kaulinan Pamasaran Anjeun

Workflows Marketing sarta Automation

Marketing tiasa overwhelming pikeun saha waé. Anjeun kedah milarian palanggan udagan anjeun, sambungkeun sareng aranjeunna dina platform anu béda, promosikeun produk anjeun, teras tuturkeun dugi ka nutup penjualan. Dina ahir poé, éta bisa ngarasa kawas anjeun ngajalankeun marathon a.

Tapi teu kudu jadi overwhelming, cukup ngajadikeun otomatis prosés.

Automasi ngabantosan usaha ageung ngiringan tungtutan palanggan sareng usaha leutik tetep relevan sareng kompetitif. Janten, upami anjeun teu acan ngadopsi otomatisasi pamasaran, ayeuna waktosna. Hayu software automation ngurus tugas-consuming waktu sangkan anjeun bisa difokuskeun tugas penting.

Naon Dupi Marketing Automation?

Automasi pamasaran hartina ngagunakeun software pikeun ngajadikeun otomatis kagiatan pamasaran. Loba tugas repetitive dina pamasaran bisa otomatis: posting média sosial, pamasaran email, kampanye iklan, komo kampanye netes.

Nalika tugas pamasaran otomatis, departemén pamasaran ngajalankeun éfisién sareng para pemasar tiasa nyayogikeun pangalaman anu langkung pribadi ka konsumén. Automasi pamasaran nyababkeun ngirangan overhead, produktivitas anu langkung luhur, sareng ningkat penjualan. Éta ogé ngamungkinkeun anjeun pikeun ngembangkeun bisnis anjeun kalayan sumber daya anu langkung saeutik.

Ieu sababaraha statistik penting dina otomatisasi pamasaran.

  • 75% sadaya pausahaan geus diadopsi automation pamasaran
  • jaba 480,000 ayeuna ngagunakeun téhnologi automation pamasaran
  • 63% tina marketers rencana pikeun ngaronjatkeun budgets automation pamasaran maranéhanana
  • 91% tina marketers yakin yén automation pamasaran boosts kasuksésan kampanye pamasaran online
  • Ngalaksanakeun otomatisasi pamasaran nyababkeun paningkatan 451% dina kalungguhan anu mumpuni-rata-rata

Nalika anjeun ngajadikeun otomatis pamasaran, anjeun tiasa nargétkeun palanggan sacara khusus, sareng anggaran pamasaran anjeun dianggo sacara bijaksana sareng éfisién. Automasi pamasaran dianggo pikeun unggal bisnis, sareng ieu sababaraha prosés pamasaran anu tiasa diotomatiskeun ku alat alur kerja.

Workflow 1: Automation Asuhan kalungguhan

Numutkeun kana panilitian, 50% tina petunjuk anu anjeun hasilkeun mumpuni, aranjeunna henteu acan siap mésér nanaon. Éta bisa jadi delighted anjeun bisa nangtukeun titik nyeri maranéhanana sarta jadi kabuka pikeun nampa informasi langkung. Tapi aranjeunna henteu siap mésér ti anjeun. Nyatana, ngan 25% tina kalungguhan anu siap mésér produk anjeun iraha waé waktos, sareng éta optimis.

Panginten anjeun ngagaduhan petunjuk ngalangkungan formulir opt-in online, prospek penjualan, atanapi tim penjualan anjeun ngagaduhan kartu bisnis dina acara dagang. Aya seueur cara pikeun ngahasilkeun petunjuk, tapi ieu mangrupikeun hal: ngan kusabab jalma-jalma masihan inpormasi anjeun henteu hartosna aranjeunna daék masihan artos anjeun.

Naon ngarah hoyong informasi. Aranjeunna teu hoyong masihan anjeun artos sateuacan aranjeunna siap. Janten, hal anu terakhir anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta nyarioskeun ka aranjeunna, "Eh perusahaan kami ngagaduhan produk anu saé, naha anjeun henteu mésér sababaraha!"

Ngasuh kalungguhan otomatis ngamungkinkeun anjeun pikeun mindahkeun petunjuk dina perjalanan anu mésér dina laju sorangan. Anjeun berinteraksi sareng aranjeunna, kéngingkeun kapercayaan, pasar produk anjeun, teras nutup penjualan. Automasi ngabantosan anjeun ngembangkeun sareng ngajaga hubungan sareng prospek sareng pimpinan tanpa usaha pamasaran anu intensif tenaga kerja. Anjeun berinteraksi sareng prospek sareng palanggan dina unggal tahapan perjalanan mésér.

Workflow 2: Email Marketing Automation

Pamasaran email ngabantosan para pemasar ngawangun hubungan sareng prospek, kalungguhan, palanggan anu tos aya, sareng bahkan para nasabah anu kapungkur. Éta nyiptakeun kasempetan pikeun anjeun nyarios langsung ka aranjeunna dina waktos anu cocog pikeun aranjeunna.

Jumlah pamaké email diperkirakeun ngahontal 4.6 milyar taun 2025. Kalayan seueur pangguna email, éta gampang pikeun ningali naha balikna investasi tina pamasaran email ageung. Panaliti nunjukkeun yén pikeun unggal $1 dibalanjakeun pikeun pamasaran email, rata-rata uih deui $42.

Tapi pamasaran email tiasa janten runtah waktos kusabab seueur anu kedah dilakukeun: milarian prospek, kalibet sareng aranjeunna, pasar produk anjeun, ngirim email, sareng nuturkeun. Automasi tiasa ngabantosan di dieu ku ngajadikeun otomatis tugas-tugas repetitive anu aya hubunganana sareng manajemén hubungan palanggan, ngajantenkeun pamasaran email efisien.

Alat otomatisasi pamasaran email tiasa ngirim pesen anu relevan, dipersonalisasi, sareng pas waktosna. Gawéna di latar tukang, ngantep anjeun damel dina tugas berharga anu sanés. Anjeun tiasa ngirim email anu dipersonalisasi ka unggal individu, ti sémah énggal dugi ka pembeli ulangan.

workflow 3: Otomatisasi Pamasaran Media Sosial

Aya 3.78 miliar pamaké média sosial di sakuliah dunya, sarta lolobana ti maranéhanana méakkeun 25 menit nepi ka 2 jam unggal poé dina média sosial. Éta pisan sababna naha loba marketers ngagunakeun média sosial pikeun pasar pausahaan maranéhanana.

Nalika anjeun berinteraksi sareng para palanggan sareng prospek dina média sosial, anjeun tiasa nyarios ka aranjeunna sacara real-time sareng nampi tanggapanana. Ampir satengahna konsumén AS nganggo média sosial pikeun naroskeun ngeunaan produk sareng jasa, janten gaduh ayana média sosial anu kuat penting pisan.

Tapi teu mungkin méakkeun sapopoe dina média sosial, sarta éta tempat automation asalna di. Anjeun tiasa make alat pamasaran média sosial pikeun ngajadwalkeun, ngalaporkeun, sarta ngumpulkeun gagasan. Sababaraha parabot automation malah bisa nulis tulisan média sosial.

Automasi pamasaran média sosial ngabebaskeun waktos anjeun, ngamungkinkeun anjeun kalibet sareng pengikut anjeun sareng ngayakeun paguneman otentik. Anjeun oge bisa make laporan dihasilkeun pikeun strategize ngeunaan naon posting jeung iraha.

workflow 4: SEM & Manajemén SEO

Anjeun panginten gaduh puluhan atanapi ratusan pesaing, sareng éta sababna penting pisan pikeun ngiklankeun dina mesin pencari. SEM (Search Engine Marketing) tiasa ngembangkeun bisnis anjeun dina pasar anu langkung kompetitif.

SEO (Search Engine Optimization) hartosna ningkatkeun halaman wéb anjeun pikeun ningkatkeun pisibilitas pikeun milarian anu relevan dina mesin pencari. Beuki katingali situs anjeun dina hasil pamilarian, langkung luhur kasempetan anjeun narik prospektif sareng konsumén anu tos aya kana bisnis anjeun. SEM capitalizes on pilarian keyword sasaran, bari SEO mantuan ngarobah jeung ngaropéa ngawujud dihasilkeun ku strategi SEM.

Nalika anjeun ngajadikeun otomatis SEM sareng SEO, anjeun ngirangan jumlah padamelan manual anu anjeun kedah laksanakeun sareng nyepetkeun tugas anu pikasieuneun. Sanaos anjeun henteu tiasa ngajadikeun otomatis unggal prosés SEM sareng SEO, aya sababaraha pancén anu anjeun tiasa ngajadikeun otomatis pikeun ngabantosan ningkatkeun efisiensi.

Proses SEM sareng SEO anu tiasa diotomatiskeun kalebet ngahasilkeun analytics wéb, ngawaskeun merek merek sareng tautan anyar, perencanaan strategi eusi, nganalisa file log, strategi keyword, sareng wangunan link. Nalika SEM na SEO sacara saksama intertwined, aranjeunna ngahasilkeun kampanye pamasaran digital kuat kalawan hasil noticeable.

Workflow 5: Eusi Marketing Workflow

Unggal brand hébat boga hiji hal anu propels eta maju: kabeungharan eusi berharga jeung relevan anu nyambungkeun eta kalawan panongton na. Pamasaran eusi maénkeun peran konci dina kampanye pamasaran digital anu suksés.

Tapi ieu hal. Ngan 54% tina B2B marketers make eusi pikeun ngawangun kasatiaan jeung konsumén maranéhanana aya. Sésana ngan nyobian meunang usaha anyar. Tong salah sangka, meunang bisnis anyar henteu goréng, tapi panilitian nunjukkeun yén 71% pembeli dipareuman ku eusi anu sigana sapertos penjualan. Janten, tibatan nyéépkeun seueur waktos ngajual ka prospek sareng palanggan anu tos aya, anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta ngiringan aranjeunna.

Alat otomatisasi pamasaran kontén tiasa ngajadikeun otomatis sareng nyegerkeun tugas pamasaran kontén repetitive. Eta mantuan ngaronjatkeun efektivitas strategi marketing eusi Anjeun. Anjeun tiasa sacara gampil ngaidentipikasi tren panganyarna dina eusi sareng nganggo alat pikeun ngahasilkeun ide.

Kalayan strategi pamasaran eusi anu saé, anjeun ngawangun kapercayaan sareng pamiarsa anjeun, nyambung sareng prospek sareng konsumén, ngahasilkeun petunjuk, sareng ningkatkeun konvérsi. Konsistensi eusi ngabantosan perusahaan anjeun janten langkung kredibel, ngawangun kapercayaan sareng para nasabah, sareng nguatkeun reputasi bisnis anjeun.

workflow 6: Manajemén Kampanye Marketing

Upami perusahaan anjeun langkung sakedik ngawujud sareng penjualan parantos turun, kampanye pamasaran tiasa dianggo anu luar biasa. Kampanye pamasaran anu saé tiasa narik minat énggal dina bisnis anjeun sareng ningkatkeun penjualan. Nanging, kampanye anu suksés kedah gaduh hasil anu tiasa diukur-sapertos paningkatan penjualan atanapi langkung seueur patarosan bisnis.

Manajemén kampanye pamasaran ngalibatkeun perencanaan anu ati-ati sareng ngalaksanakeun kagiatan anu ditujukeun pikeun nganteurkeun hasil bisnis anu nguntungkeun. Éta mastikeun kampanye ngarobih tujuan perusahaan janten target anu tiasa dilaksanakeun anu aya hubunganana sareng kabutuhan palanggan.

Automasi manajemén kampanye pamasaran ngajadikeun pakasaban marketer urang gampang. Contona, marketer a tiasa ngajadikeun otomatis aliran kalungguhan. Nalika prospek ngalengkepan formulir, runtuyan usaha pamasaran dimimitian. Surélék tiasa dikirim sacara otomatis pikeun ngamajukeun pariwara, nyuhunkeun usaha, atanapi milarian penjualan.

workflow 7: Perencanaan Acara sareng Pemasaran

Acara pamasaran nyandak produk atanapi jasa langsung ka prospek sareng palanggan anu tos aya. Éta tiasa ngabantosan ningkatkeun visibilitas merek sateuacan, salami, sareng saatos acara. Hiji acara ogé tiasa ngabantosan perusahaan ngahasilkeun petunjuk sareng kasempetan énggal. Pamasar tiasa ngamajukeun produk atanapi fitur khusus pikeun ningkatkeun kapuasan palanggan, papacangan, sareng ingetan.

Tapi unggal acara pamasaran anu suksés kedah direncanakeun sareng direncanakeun saé. Alat alur kerja tiasa ngamungkinkeun para pemasar pikeun ngajadikeun otomatis sadayana prosés-ti pendaptaran, promosi acara, dugi ka eupan balik.

Nalika anjeun nganggo acara salaku médium pamasaran, anjeun nawiskeun para palanggan poténsial interaksi langsung sareng perusahaan sareng ngabantosan aranjeunna terang kapribadian, fokus, sareng sudut pandangna.

Automasi Pemasaran Mibanda Dampak Anu Gede

Dina pasar global, penting pikeun bisnis anjeun nangtung kaluar ti balaréa. 80% pangguna automation pamasaran ngalaporkeun naékna akuisisi kalungguhan, sareng langkung seueur usaha anu ngagunakeun téknologi pikeun ngajantenkeun usaha pamasaranna langkung efektif. Automasi tiasa ngabantosan ngatur unggal aspék kampanye pamasaran anjeun - ti mimiti dugi ka réngsé, ngajantenkeun sadayana prosés lancar sareng henteu repot.