Ngeunaan Rapat Salajengna

Depositphotos 18597265 s

Abdi kantos mikirkeun seueur perkawis rapat ayeuna-ayeuna. Tulisan Seth dina acara perusahaan taunan diideuan kuring pikeun ngamimitian ngarumuskeun tulisan ieu. Salaku jalma anu ngagaduhan bisnis hiji padamel, kuring kedah ati-ati pisan tina sabaraha rapat anu kuring hadir anu ngahasilkeun pendapatan sanés.

Unggal dinten, kuring diulem kana rapat - biasana sacangkir kopi atanapi tuang siang. Kaseueuran waktos, aranjeunna hubungan propésional atanapi bahkan ngarah janten ngahasilkeun non-pendapatan ayeuna, tapi isukan éta tiasa nyababkeun hiji hal. Rapat ieu pikabungaheun pisan ... ilaharna brainstorming atanapi strategi ngeunaan perusahaan, pamasaranna, atanapi téknologi anu naék.

Éta rada bénten sareng ti saprak kuring kantos damel di perusahaan ageung anu ngayakeun rapat unggal dinten, sanaos. Rapat di perusahaan mahal, ngaganggu produktivitas, sareng sering janten pemborosan waktos. Ieu jenis rapat anu ngarusak budaya bisnis:

  • Rapat diayakeun pikeun milarian konsensus. Kamungkinan anjeun parantos nyéwa jalma anu tanggel waler pikeun ngarengsekeun padamelan. Upami anjeun ngayakeun rapat pikeun mutuskeun aranjeunna… atanapi langkung parah… nyandak kaputusan ti jauh ti aranjeunna, anjeun nuju ngalakukeun kasalahan. Upami anjeun henteu percanten ka jalma na pikeun ngalakukeun padamelan éta, maka pecat aranjeunna.
  • Rapat nyebarkeun konsensus. Ieu sakedik béda ... biasana dicekel ku anu nyandak kaputusan. Anjeunna henteu percanten kana kaputusanana sareng sieun ku balukarna. Ku ngayakeun rapat sareng kéngingkeun konsensus ti tim, aranjeunna nyobian nyebarkeun kalepatan sareng ngirangan akuntabilitasna.
  • Rapat kanggo rapat. Teu aya anu langkung parah tibatan ngaganggu dinten batur pikeun rapat harian, mingguan, atanapi bulanan dimana teu aya agenda sareng teu aya kajadian. Rapat ieu mahal pisan pikeun perusahaan, sering nyéépkeun rébuan dolar.

Unggal rapat kedah ngagaduhan tujuan anu teu tiasa dicumponan mandiri ... panginten brainstorming, komunikasi pesen penting, atanapi ngarecah proyek sareng masihan tugas. Unggal perusahaan kedah nyandak aturan - rapat tanpa tujuan sareng agenda kedah ditolak ku anu ngundang.

Mangtaun-taun ka pengker, kuring ngalangkungan kelas kapamimpinan anu aranjeunna ngajar kami kumaha ngagaduhan rapat. Éta sigana lucu, tapi biaya rapat ka organisasi ageung penting. Ku ngaoptimalkeun unggal rapat, anjeun ngahémat artos, waktos, sareng ngawangun tim anjeun tibatan nganyenyeri aranjeunna.

Rapat tim ngagaduhan pamimpin, a Priyayi (pikeun nyandak catetan), a panangtu waktos (pikeun mastikeun rapat dina waktosna), sareng a penjaga gerbang (tetep dina topik). Penjaga waktos sareng penjaga gerbang ngalih unggal rapat sareng ngagaduhan wewenang pinuh pikeun ngarobih topik atanapi ngeureunkeun sési.

10 menit terakhir atanapi langkung tina unggal rapat dianggo pikeun ngembangkeun hiji Rancangan aksi. Rencana Aksi ngagaduhan 3 kolom - Saha, Naon, sareng Iraha. Ditetepkeun dina unggal tindakan nyaéta saha waé anu bakal ngalakukeun padamelan éta, naon anu tiasa diukur, sareng iraha aranjeunna bakal ngalaksanakeunana. Éta kalungguhan para pimpinan pikeun nanggungjawaban jalma dina kasepakatan anu ditepikeun. Ku ngalaksanakeun aturan ieu pikeun rapat, urang tiasa ngaganti rapat tina janten gangguan sareng mimiti ngajantenkeun produktip.

Abdi nangtang anjeun mikir ngeunaan unggal rapat anu anjeun jalankeun, naha éta ngahasilkeun pendapatan, naha éta produktif, sareng kumaha anjeun ngatur éta. Kuring ngamangpaatkeun Kalender pikeun ngajadwalkeun rapat kuring sareng sering heran sabaraha rapat anu kuring saleresna bakal aya lamun anjeun kedah mayar biaya nganggo kartu kiridit kanggo ngajadwalkeunana! Upami anjeun kedah mayar pasamoan salajengna tina gaji anjeun, naha anjeun masih bakal kéngingkeunana?

3 Komentar

  1. 1

    Doug, Abdi hoyong ngajadwalkeun rapat sareng anjeun pikeun ngabahas ieu langkung seueur. 🙂

    Kuring kantos nguping pelawak nyarios yén rapat bakal langkung gancang di perusahaan Amérika upami panitia nembé ngamimitian rapat ku naroskeun sadayana angkat tangan upami aranjeunna masih ngusahakeun naon waé anu aranjeunna damel kamari.

  2. 2

    Tulisan anu saé! Filsafat "sadayana rapat opsional" saleresna mangrupikeun pedoman ROWE, anu perusahaan kuring parantos nikmati sababaraha taun ayeuna. Jadi loba urang nempatkeun nilai dina hal salah, kawas "waktos nyanghareupan", atawa ngeusian korsi dina waktu nu geus disetel. Rapat sareng waktos nyanghareupan anu saé sareng gaduh nilai dina kontéks anu leres tapi urang henteu kedah ngantepkeun hal-hal ieu masihan ilusi produktivitas nalika éta henteu masuk akal.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.