Atur Harepan ku Pasatujuan Panarimaan

sasalamanSalaku pamasar, anjeun panginten ngandelkeun seueur aplikasi sareng sumber ti pihak katilu pikeun ngajalankeun kampanye anjeun.

Kuring kantos nyerat sateuacanna ngeunaan kumaha netepkeun ekspektasi sareng konsumén anjeun ngadorong kapuasan pelanggan… Aya ogé cara pikeun anjeun tiasa ngabantosan ngajalankeun kapuasan anjeun nyalira - ngawangun perjanjian ditampa pikeun nyetél hubungan anjeun sareng pihak katilu anjeun.

Perjanjian panarimaan netepkeun sababaraha aturan kaulinan pikeun padamel anu anjeun damel sateuacan bahkan ngamimitian. Perjanjian panarimaan ngandung hal-hal sapertos:

  • Anu gaduh hak cipta intelektual dina hiji proyek.
  • Saha anu gaduh sumber daya (grafik, kode, jst)
  • Naha tunda atanapi mayar hukuman moal dilaksanakeun upami padamelan henteu réngsé dina waktos anu dijangjikeun.
  • Iraha sareng kumaha sumber daya bakal ditransferkeun upami hubungan éta belah kidul.
  • Naha pihak katilu tiasa utusan proyék sareng damel ka perusahaan atanapi sumber sanés.
  • Naha pihak katilu tiasa ngamajukeun padamelan anu aranjeunna laksanakeun.

Sugan anjeun bahkan gaduh sababaraha karesep sareng karesep pribadi nalika damel sareng padagang, waktosna pasamoan, kode pakéan, dokuméntasi, format, sareng sajabana. Pasatujuan panarimaan standar pikeun ngamimitian hubungan sareng padagang anjeun bakal nyalametkeun anjeun sababaraha nyeri sirah bahkan ngahindaran sababaraha masalah hukum turun jalanna. Abdi nyarankeun aranjeunna!

Sapertos perjanjian kerja sareng padamel anjeun bakal nyingkahan konflik sareng padamel, perjanjian ditampa tiasa nyingkahan masalah sareng padagang sareng sumber daya pihak katilu.

2 Komentar

  1. 1

    Doug, are you reading a project management book? Now, don’t blog tomorrow about project scope creep or I will know that you are. What you say is very true and anyone that has good solid project management skills would recognize this.

    It sounds easy to do, but it is not. Especially when the project was not defined well with desired outcomes.

    I have seen huge problems like you talk about here with drawings especially. After they are re-engineered and changes made, who does own them? Deciding this upfront seems like tedious work but it can really solve a crisis situation later.

    Good post, but put the PM book away!:)

    • 2

      Hi Joe!

      No, I’m not – but I’ve been thinking a lot about what I’ve been blogging about the last few years and I don’t think I’ve spent as much time on the strategy and leadership as I have on the finite details.

      As well, with the launching of another startup I’ve been working with (Koi Systems), we want to ensure that every dollar spent has a great return on it. As I continue to work on that project, I’ll continue to share this type of advice.

      I’ll try to keep mixing it up between macro and micro, tho!

      Thanks Much for the feedback!
      Doug

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.