Aksesibilitas Wéb Ngalangkungan Pamiarsa Layar

Aksesibilitas Wéb

Hiji masalah sareng internét anu jempé pisan di Amérika Serikat nyaéta sarat pikeun aksés ku jalma-jalma cacat. Wéb nyayogikeun kasempetan anu jero pikeun ngungkulan halangan-halangan ieu janten fokus anjeun bisnis anjeun kedah mimiti merhatoskeun. Di seueur nagara, aksés henteu deui janten pilihan, éta mangrupikeun sarat hukum. Aksesibilitas sanés tanpa tantangan, sanaos, situs tetep janten langkung interaktif sareng téknologi diterapkeun - aksés tiasa sering ditingali tibatan fitur utami.

Naon Aksesibilitas Wéb?

Dina interaksi manusa-browser, aksés wéb anujul kana aksés kana pangalaman wéb ka sadaya jalma, henteu paduli jenis cacad atanapi parna cacadna. Istilah "aksesibilitas" paling sering dianggo dina rujukan ka pakakas khusus atanapi parangkat lunak, atanapi kombinasi duanana, dirancang pikeun ngagunakeun komputer atanapi téknologi bantosan ku jalma anu cacad atanapi ngaruksak.

Karuksakan tiasa didapet tina panyawat, trauma, atanapi tiasa janten bawaan. Aranjeunna condong kagolongkeun salah sahiji tina opat kategori di handap ieu:

  1. pisuil - low-vision, complete or sebagian blindness, sareng warna blindness.
  2. pamariksaan - pireu, hésé didéngékeun, atanapi hyperacusis.
  3. mobilitas - lumpuh, cerebral palsy, dyspraxia, carpal tunnel syndrome sareng cilaka galur berulang.
  4. kognisi - cilaka sirah, autisme, cacad pamekaran, sareng cacat diajar, sapertos disleksia, discalculia atanapi ADHD.

Aksesibilitas sering disingget janten numerim a11y, dimana nomer 11 ngarujuk kana jumlah hurup anu disingkahkeun.

Tujuan utama aksés wéb nyaéta pikeun ngaleungitkeun halangan anu tiasa nyegah jalma cacat pikeun berinteraksi sareng atanapi aksés kana halaman wéb. Désainer tiasa dianggo markup semantis or atribut aksés atanapi cara sanésna pikeun ngabantosan jalma anu cacat pikeun ngungkulan kabisa pikeun ngagunakeun halaman wéb. Infographic ieu tina wincikan Desainmantic Aksesibilitas Wéb:

Aksesibilitas Wéb

Naon ari ARIA?

ARIA singkatan tina Applications Internet Rich Diaksés sareng mangrupikeun serangkaian khusus atribut aksés anu tiasa ditambihan kana markup naon waé. Unggal atribut peran ngahartikeun peran khusus pikeun jinis obyék sapertos tulisan, waspada, slaider atanapi tombol.

Conto nyaéta masukan masukan dina formulir. Ku nambihan tombol = peran kana unsur HTML, nyayogikeun jalma-jalma cacad visual atanapi mobilitas sareng indikasi yén kaluman tiasa berinteraksi sareng.

Nguji Situs anjeun pikeun Aksesibilitas Wéb

Alat Evaluasi Aksesibilitas Wéb (WAVE) dikembangkeun sareng disayogikeun salaku layanan komunitas gratis ku WebAIM

Sumber Daya Tambahan pikeun Aksesibilitas:

  1. Konsorsium Wide Wide Dunya ngeunaan Aksesibilitas
  2. Pitunjuk Aksesibilitas Alat Pangarang
  3. Pedoman Aksesibilitas Eusi Wéb (WCAG 2.0)
  4. ARIA dina HTML

Naha anjeun nganggo pamaca layar atanapi alat aksés anu sanés pikeun situs abdi? Upami kitu, Abdi hoyong ngadangukeun naon anu paling ngaganggu anjeun ngeunaan éta!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.