Akronim API

API

API nyaéta akronim pikeun Interface Programming Aplikasi.

Sarana pikeun sistem anu béda pikeun ménta, ngirimkeun, sareng ngonsumsi data ti anu sanés. Sagampil browser ngajadikeun hiji pamundut HTTP na mulih HTML, API dipénta kalawan pamundut HTTP na ilaharna balik XML atanapi JSON.