RSA Akronim

persÃ

RSA teh akronim pikeun Rivest Shamir Adleman.

RSA mangrupakeun cryptosystem-konci publik anu loba dipaké pikeun pangiriman data aman. Pesen énkripsi nganggo konci umum, anu tiasa dibagikeun sacara terbuka. Kalayan algoritma RSA, sakali pesen énkripsi nganggo konci umum, éta ngan ukur tiasa didekripsi ku konci pribadi (atanapi rahasia). Masing-masing pangguna RSA gaduh pasangan konci anu diwangun ku konci umum sareng swasta. Sakumaha ngaranna nunjukkeun, konci swasta kudu dijaga rusiah. Akronim RSA asalna tina nami kulawarga Ron Rivest, Adi Shamir sareng Leonard Adleman, anu sacara umum ngajelaskeun algoritma dina 1977.