SMS Akronim

SMS

SMS nyaéta akronim pikeun Layanan Pesen Pondok.

Standar asli pikeun ngirim pesen dumasar-téks via alat sélulér. Hiji pesen téks diwatesan nepi ka 160 karakter kaasup spasi. SMS dirancang pikeun nyocogkeun kana protokol sinyal anu sanés, sababna panjang pesen SMS diwatesan ku 160 karakter 7-bit, nyaéta, 1120 bit, atanapi 140 bait. Upami pangguna ngirimkeun langkung ti 160 karakter, éta tiasa dikirim dugi ka 6 bagian jumlah total 918 karakter dina pesen anu dikaitkeun.