Henteu Sadayana Tiasa Ningali Halaman Wéb anjeun

Gangguan Visual sareng Aksesibilitas Situs Wéb

Pikeun pangurus halaman wéb dina seueur usaha, ageung atanapi alit, usum kamari ieu mangrupikeun usum teu puas aranjeunna. Dimimitian dina bulan Désémber, puluhan galeri seni di New York City dingaranan gugatan hukum, sareng galeri henteu nyalira. Ratusan gugatan anyar parantos diajukeun ngalawan bisnis, lembaga budaya, kelompok advokasi komo fenomena pop Beyoncé, anu halaman wéb dingaranan jas kelas-aksi Filed dina Januari.

Kerentanan anu aranjeunna sami? Halaman wéb ieu henteu tiasa diaksés ku buta atanapi cacat visual. Tuntutan hukum anu diajukeun ku ngagugat pikeun maksa usaha pikeun nyandak situs wéb na lebet patuh kana Amérika with Disability Act, kukituna ngajantenkeun aranjeunna tiasa diaksés ku anu buta sareng cacat visual.

Upami anjeun ngoperasikeun halaman wéb salaku bagian tina karya organisasi anjeun, patarosan anu anjeun kedah naroskeun nyaéta:

Naha halaman wéb kuring tiasa diaksés sadayana?

Naha Anjeun Pareuman Palanggan Poténsial?

Jalma anu buta sareng visual sapertos kuring sering dipotong - sanaos teu dihaja - tina bagian ageung kahirupan anu anjeun pikahoyong. Kahariwang ngeunaan murid buta anu ditutup tina pembelajaran online maksa kuring nyerat tulisan ngeunaan kabutuhan desain universal pikeun 8 Méith 2011 édisi tina Babad Atikan Tinggi, sapotong anu dirancang pikeun ningkatkeun kasadaran di kalangan pendidik sareng tim IT na.

Urang Amérika anu ngagaduhan cacat

Pikeun anu buta, éta kabutuhan aksés halaman wéb - sareng Patuh ADA anu tiasa mastikeun - dugi ka séktor, ti pendidikan dugi ka bisnis, jasa, lembaga budaya sareng organisasi sanés. Upami anjeun gaduh paningal, pikirkeun ngeunaan kumaha gumantung kana Internét anjeun dina padamelan sadidinten sareng kahirupan bumi. Sabaraha halaman wéb anjeun nganjang dina dinten anu biasa? Bayangkeun kumaha rasana upami anjeun ngan saukur henteu tiasa nga aksés kana situs éta, sareng ampir unggal dinten, anjeun mendakan sababaraha hal anu anjeun ngan saukur teu tiasa ngalakukeun.

Sanaos undang-undang, aksés wéb anu adil sareng sami henteu tiasa dilakukeun. Ditutup, ditolak aksés ka situs wéb anu seueur pisan perdagangan, bisnis, sareng kahirupan nyalira gumantung di dunya urang ayeuna, tiasa ngadorong para penggugat buta ka pengadilan. Nalika ngagugat file gugatan, aranjeunna ngalakukeun éta citing tina Ada. Anjeun tiasa émut ka ADA salaku hukum anu ngabantosan korsi roda pikeun aksés kana gedong umum, tapi éta henteu ngan ukur aya.  

The American with Disability Act (ADA) ngakuan yén jalma-jalma anu ngagaduhan sadaya cacad gaduh hak aksés anu sami, kalebet buta sareng cacat paningal, sareng ieu hartosna aksés ka média digital sareng online salian ti rohangan fisik. Éta dina haté masalah dina banjir ayeuna jas ADA.

Jalma anu buta sareng cacat jalma nganggo anu maca pikeun ngabantosan kami dina nganapigasi sareng nganggo halaman wéb. Pamiarsa ngécéskeun naon anu aya dina layar sareng sacara éléktronik maos pisan, sahingga urang tiasa ngaksés naon anu teu tiasa urang tingali. Mangrupikeun téknologi anu tingkatkeun lapangan maén.  

Tapi, urang sacara harfiah dikonci nalika nyanghareupan halaman wéb anu henteu disandi pikeun dilayari ku kami. Upami anjeun nyobian mesen bahan balanjaan, pesen kamar hotél atanapi aksés ka halaman wéb dokter anjeun sareng situs éta henteu siap dipasang, anjeun parantos réngsé. Bayangkeun nyobian ngalaksanakeun padamelan anjeun tanpa tiasa maca layar; éta anu nyanghareupan pagawé anu buta sareng visual unggal dinten.  

Cegah Loka Anjeun Ti Janten Keuneung Achilles

Pikeun usaha ageung, gerakan nuju ngalereskeun langsung. Aranjeunna ngagaduhan sumber daya sareng kapatuhan, staf hukum sareng IT pikeun gancang nyayogikeun halaman wébna saluyu sareng sarat ADA. Aranjeunna tiasa ngarancang deui fitur sareng nyerat kode deui gancang pikeun nampung kabutuhan pengunjung buta, pasihan aksés sareng intina manjangan wilujeng sumping. 

Tapi, usaha sareng organisasi leutik sareng sedeng langkung sering ditantang sumberdaya. Dina wawancara warta, pamilik usaha alit sareng sedeng anu parantos disaur dina jas ADA nyarios yén aranjeunna rumaos rentan.  

Ieu tiasa gampang ditujukeun pikeun kapentingan saréréa. Konsultasi sareng kelompok advokasi pikeun anu buta sareng gangguan visual tiasa janten awal anu saé pikeun organisasi ieu, sareng aya sababaraha tungtunan anu kedah diémutan nalika aranjeunna ngamimitian prosés ngahontal patuh ADA sareng halaman wéb na.

Naon Anu Tiasa Anjeun Laksanakeun pikeun mastikeun Halaman Wéb anjeun tiasa Diaksés

Naon anu anjeun tiasa laksanakeun upami anjeun gaduh bisnis sareng hoyong ulah dipaksa pikeun nurut kana jas jas sipil? Ngalangkungan masalah éta hargana kirang sareng mangrupikeun langkah anu pinter:

  • Gawe sareng patugas kepatuhan anjeun atanapi ahli propésional pikeun mastikeun yén halaman wéb anjeun sapinuhna cocog sareng Peraturan ADA sareng standar aksés internét WCAG 2.0 / 2.1 anu dikenal sacara internasional;
  • Milarian naséhat ti kelompok pangacara pikeun anu buta atanapi cacat paningal, sapertos urang. Aranjeunna tiasa nawiskeun rundingan halaman wéb, audit, sareng aksés kana alat anu tiasa ngajaga anjeun matuh;
  • Ajak coders sareng panyipta eusi anjeun pikeun ningkatkeun halaman wéb anjeun ku: 
    1. Tombol labél, tautan sareng gambar nganggo déskripsi téks, katelah tag alt;
    2. Saluyukeun desain supados latar payun sareng warna latar cekap cekap kontras;
    3. Pastikeun yén halaman wéb anjeun gampang dilayari nganggo a panganteur keyboard.
  • make latihan gratis sareng sumberdaya online pikeun tetep luhur hukum.
  • Mitra sareng organisasi sareng bisnis sanés, saling ngajanjikeun ngajantenkeun halaman wéb anjeun tiasa diaksés ku anu cacat sacara visual ku tenggat waktos anu anjeun sasarikeun.

Peta ieu nguntungkeun organisasi ku sababaraha cara: ku kaasup, anjeun ngundang langkung seueur palanggan sareng pendukung ngalangkungan halaman wéb anjeun - panto payun organisasi anjeun. Ku mingpin, anjeun ningkatkeun persépsi masarakat; nilai anjeun ningkat nalika anjeun nyiptakeun langkung seueur kasempetan pikeun aksés. Éta sababna teh Mercusuar Miami pikeun Buta sareng Girang Anu Sacara Visual mangrupikeun salah sahiji anu munggaran nawiskeun usaha sareng perusahaan di nagari nasional rundingan halaman wéb pikeun mastikeun patuh kana ADA.

Pamustunganana, ieu ngeunaan ngalakukeun anu leres. Ku ningkatkeun aksés, anjeun patuh kana hukum sareng mastikeun yén jalma - henteu paduli kamampuanna - dipasihan kasempetan anu sami sareng anu sanés. Éta henteu ngan ukur adil, éta sifatna Amérika, sareng usaha urang, lembaga budaya sareng bahkan bintang-bintang gedé sapertos Beyoncé kedah émut éta. Inklusifitas henteu ngan ukur a alus hal - éta bener Hal.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.