Pamahaman Alamat FITML, Standardisasi, sarta Pangiriman Verifikasi API

Verifikasi alamat

Sateuacan damel online, kuring damel salami dasawarsa dina koran sareng industri surat langsung. Kusabab ngirim atanapi ngirim komunikasi pamasaran fisik mahal pisan, urang ati-ati pisan ngeunaan kabersihan data. Kami hoyong sapotong per rumah tangga, henteu langkung. Upami urang ngantunkeun sakumpulan potongan surat langsung anu sami ka alamat, éta nyababkeun sababaraha masalah:

  • Konsumén frustasi anu bakal milih sadaya komunikasi pamasaran.
  • Biaya tambahan tina ongkos kirim atanapi pangiriman sasarengan sareng biaya percetakan tambahan.
  • Ilaharna, éta diperyogikeun urang pikeun ngabalikeun duit pangiklan nalika aranjeunna nyungkeun duplikat pangiriman.

Salaku tambahan, alamat anu henteu lengkep atanapi teu leres dibutuhkeun deui sareng biaya pangiriman anu teu perlu ogé.

Kira-kira 20% alamat anu di lebetkeun online ngandung kasalahan - kasalahan éjahan, nomer imah anu salah, kode pos anu salah, kasalahan pormat anu teu saluyu sareng peraturan pos nagara. Ieu tiasa nyababkeun pangiriman telat atanapi teu tiasa dikirim, kaprihatinan anu ageung sareng mahal pikeun perusahaan anu ngalakukeun bisnis sacara domestik sareng peuntas wates.

Melissa

alamat verifikasi henteu sakumaha gampangna disada, sanaos. Kumisan ti masalah éjahan, unggal minggu aya alamat énggal dilebetkeun kana database nasional alamat anu tiasa diémbarkeun di nagara éta. Aya ogé alamat anu dirobih, sabab gedong robih tina komérsial ka padumukan, atanapi kulawarga tunggal janten padumukan multi-kulawarga, lahan pertanian dibagi-bagi janten lingkungan, atanapi sakumna lingkungan anu dikembangkeun deui.

Prosés Verifikasi Alamat

  • Alamatna parantos parsed - janten nomer rumah tangga, alamat, singgetan, éja salah, sareng sajabana sacara logis dipisahkeun.
  • Alamatna distandarkeun - pas dibéréskeun, alamatna teras dirombak janten standar. Ieu kritis sabab 123 Utama St. jeung 123 Main Street teras bakal distandarkeun ka 123 Utama St sareng duplikat tiasa dicocogkeun sareng dicabut.
  • Alamatna parantos disahkeun - alamat standarisasi teras dicocogkeun sareng database nasional pikeun ningali yén éta leres-leres aya.
  • Alamatna parantos diverifikasi - henteu sadayana alamat tiasa dikantunkeun sanaos aya. Ieu mangrupikeun masalah anu ngagaduhan jasa sapertos Google Maps ... aranjeunna nyayogikeun anjeun alamat anu leres tapi bahkan panginten henteu aya struktur anu dikintunkeun.

Naon Validasi Alamat?

Validasi alamat (ogé katelah verifikasi alamat) mangrupikeun prosés anu mastikeun ayana jalan sareng alamat pos. Alamat tiasa diverifikasi dina salah sahiji tina dua cara: sateuacana, nalika pangguna milari alamat anu henteu leres atanapi lengkep, atanapi ku ngabersihkeun, ngarautan, nyocogkeun sareng pormat data dina basis data ngalawan data pos rujukan.

Naon validasi alamat? Mangpaat sareng kasus panggunaan anu dipedar

Verifikasi Alamat vs Validasi Alamat (Harti ISO9001)

Henteu sadayana jasa alamatna sami. Seueur jasa verifikasi alamat bakal nganggo pendekatan aturan pikeun cocog sareng database. Kalayan kecap séjén, jasa tiasa nyatakeun yén dina pos 98765 aya Jalan utama sareng dimimitian di alamat 1 sareng réngsé dina 150. Hasilna, 123 Main St mangrupikeun a sah rumah tangga dumasar kana logika, tapi henteu merta a diverifikasi alamat dimana hal tiasa dikirimkeun.

Ieu ogé masalah sareng jasa anu nyayogikeun garis bujur sareng bujur sareng alamat khusus. Seueur sistem éta ngagunakeun matématika pikeun sacara logis nyampur alamat dina blok sareng mulihkeun lintang sareng bujur anu diitung. Salaku pangecér, réstoran, sareng jasa pangiriman nganggo lat / panjang kanggo pangiriman fisik, éta tiasa nyababkeun sapasang masalah. Supir tiasa janten satengah jalan sareng henteu tiasa milarian anjeun dumasar kana data perkiraan.

Nyandak Data Alamat

Kuring damel sareng jasa pangiriman ayeuna dimana konsumen ngempelkeun inpormasi alamatna nyalira, perusahaan ngekspor pangiriman unggal dinten, teras rute aranjeunna nganggo jasa anu sanés. Unggal dinten, aya puluhan alamat anu teu tiasa dikirimkeun anu kedah dilereskeun dina sistem. Ieu mangrupikeun runtah waktos upami aya sistem anu tiasa ngatur ieu.

Nalika urang ngaoptimalkeun sistem, urang nuju ngerjakeun standarisasi sareng verifikasi alamat saatos lebet. Éta cara anu paling saé pikeun mastikeun kabersihan data anjeun. Hadirkeun alamat pangiriman standar, diverifikasi ka konsumén nalika asup sareng aranjeunna satuju yén éta leres.

Aya sababaraha standar anu anjeun badé tingali yén platform dianggo:

  • Sértipikasi CASS (Amérika Serikat) - The Coding Accuracy Support System (CASS) ngamungkinkeun Amérika Serikat Pos Service (USPS) ngaevaluasi akurasi parangkat lunak anu ngabenerkeun sareng cocog sareng alamat jalan. Sertifikasi CASS ditawarkeun ka sadaya tukang ngirim mail, biro jasa, sareng vendor perangkat lunak anu hoyong USPS ngaevaluasi kualitas parangkat lunak cocog alamatna sareng ningkatkeun akurasi ZIP + 4, rute operator, sareng coding lima digit.
  • Sértipikasi SERP (Kanada) - Program Évaluasi sareng Pangenalan Parangkat Lunak mangrupikeun sertifikasi pos anu dikaluarkeun ku Canada Post. Tujuanana nyaéta pikeun meunteun kamampuan parangkat lunak anu tangtu pikeun ngesahkeun sareng ngabenerkeun alamat surat. 

API Verifikasi Alamat

Sakumaha anu kuring tos sebatkeun di luhur, henteu sadayana jasa verifikasi alamat didamel sami - janten anjeun badé leres-leres memerhatoskeun naon waé masalah anu tiasa timbul. Ngahémat sababaraha artos dina jasa gratis atanapi murah tiasa nyababkeun anjeun dolar dina masalah pangiriman hilir.

Melissa ayeuna nawiskeun jasa validasi alamat gratis salami genep bulan (dugi ka 100K catetan per bulan) pikeun mumpuni pikeun organisasi penting anu damel pikeun ngadukung komunitas nalika pandemi COVID-19.

Melissa COVID-19 Sumbangan Jasa

Ieu mangrupikeun API anu langkung populér pikeun verifikasi alamat. Anjeun bakal perhatoskeun yén hiji platform populér henteu disebatkeun - API Peta Google. Éta sabab sanés jasa verifikasi alamat, éta mangrupikeun geocoding palayanan. Nalika éta ngabakukeun sareng mulih lintang sareng bujur, éta henteu hartosna yén réspon na tiasa ditepikeun, alamat fisik.

  • Easypost - Verifikasi alamat AS sareng verifikasi alamat internasional anu ngembang pesat.
  • Experian - verifikasi alamat pikeun langkung ti 240 nagara sareng daérah di saluruh dunya. 
  • muji - Kalayan data ti langkung ti 240 nagara di sakumna dunya, Lob verifikasi alamat domestik sareng internasional ogé.
  • Loqate - solusi verifikasi alamat anu bakal nangkep, parse, ngabakukeun, verifikasi, ngabersihkeun, sareng data alamat format pikeun langkung ti 245 nagara sareng wilayah.
  • Melissa - verifikasi alamat pikeun 240+ nagara sareng daérah dina titik Éntri sareng sacara kelompok pikeun mastikeun alamat tagihan sareng pengiriman anu valid anu kawengku sareng dianggo dina sistem anjeun.
  • SmartSoft DQ - nawiskeun produk mandiri, alamat validasi API sareng toolkit anu bakal gampil dilebetkeun kana aplikasi anu gumantung alamat anjeun.
  • SmartyStreets - Boga alamat alamat US API, Zip Code API, Autocomplete API, sareng alat sanés pikeun ngahijikeun kana aplikasi anjeun.
  • TomTom - Fitur pamundut geocoding TomTom Online Search nawiskeun solusi anu gampang dianggo pikeun meresihan data alamat sareng ngawangun basis data lokasi geocoded.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.