Standarisasi Alamat 101: Mangpaat, Métode, sareng Tip

Standarisasi Alamat 101: Mangpaat, Métode, sareng Tip

Iraha terakhir anjeun mendakan sadaya alamat dina daptar anjeun nuturkeun format anu sami sareng henteu aya kasalahan? Pernah, leres?

Sanaos sagala léngkah anu tiasa dilakukeun ku perusahaan anjeun pikeun ngaminimalkeun kasalahan data, alamat masalah kualitas data - sapertos kasalahan éjahan, kolom anu leungit, atanapi rohangan utama - kusabab éntri data manual - teu tiasa dihindari. Kanyataanna, Professor Raymond R. Panko di na kertas diterbitkeun disorot yén kasalahan data spreadsheet utamana tina datasets leutik bisa rupa-rupa antara 18% jeung 40%.  

Pikeun merangan masalah ieu, standarisasi alamat tiasa janten solusi anu saé. Pos ieu nyorot kumaha perusahaan tiasa nyandak kauntungan tina standarisasi data, sareng metode sareng tip naon anu aranjeunna kedah dipertimbangkeun pikeun ngahasilkeun hasil anu dituju.

Naon Standarisasi Alamat?

Standarisasi alamat, atanapi normalisasi alamat, nyaéta prosés ngidentipikasi sareng pormat rékaman alamat saluyu sareng standar jasa pos anu diakui sakumaha anu dijelaskeun dina pangkalan data otoritatif sapertos di Amérika Sarikat Pos Service (USPS).

Seuseueurna alamat henteu nuturkeun standar USPS, anu ngahartikeun alamat standar salaku, anu dieja pinuh, disingget nganggo singketan standar Pos Service, atanapi sapertos anu dipidangkeun dina file ZIP +4 Pos Service ayeuna.

Standar Alamat Pos

Standarisasi alamat janten kabutuhan anu mendesak pikeun perusahaan anu gaduh éntri alamat kalayan format anu teu konsisten atanapi béda-béda kusabab wincik alamatna leungit (contona, kode ZIP+4 sareng ZIP+6) atanapi kasalahan tanda baca, casing, spasi, sareng éjahan. Conto ieu dirumuskeun di handap:

Alamat surat standar

Ditingali tina tabél, sadaya detil alamat ngagaduhan hiji atanapi sababaraha kasalahan sareng teu aya anu nyumponan pedoman USPS anu diperyogikeun.

Standarisasi alamat teu matak bingung jeung cocog alamat jeung validasi alamat. Sanaos aya anu sami, validasi alamat nyaéta ngeunaan pariksa upami rékaman alamat saluyu sareng catetan alamat anu aya dina pangkalan data USPS. Cocog alamat, sabalikna, nyaéta ngeunaan cocog dua data alamat anu sami pikeun mastikeun naha éta ngarujuk kana éntitas anu sami atanapi henteu.

Mangpaat Standarisasi Alamat

Salian ti alesan anu jelas pikeun ngabersihkeun anomali data, standarisasi alamat tiasa nyayogikeun sababaraha kauntungan pikeun perusahaan. Ieu kalebet:

  • Ngahémat waktos pariksa alamat: Tanpa standarisasi alamat, teu aya deui jalan pikeun curiga upami daptar alamat anu dianggo pikeun kampanye surat langsung akurat atanapi henteu iwal surat-suratna dipulangkeun atanapi henteu ngagaduhan réspon. Ku normalisasi alamat anu béda-béda, jam-jam anu ageung tiasa disimpen ku staf ngayak ngaliwatan ratusan alamat surat pikeun akurasi.
  • Ngurangan biaya surat: Kampanye surat langsung tiasa nyababkeun alamat anu salah atanapi salah anu tiasa nyiptakeun masalah tagihan sareng pengiriman dina kampanye surat langsung. Ngabakukeun alamat pikeun ngaronjatkeun konsistensi data bisa ngurangan surat balik atawa undelivered, hasilna ongkos respon surat langsung luhur.
  • Ngaleungitkeun alamat duplikat: varying format jeung alamat jeung kasalahan bisa ngahasilkeun ngirim dua kali saloba surelek ka kontak nu bisa nurunkeun kapuasan customer jeung gambar brand. Ngabersihan daptar alamat anjeun tiasa ngabantosan perusahaan anjeun ngahémat biaya kiriman anu boros.

Kumaha Standarisasi Alamat?

Naon waé kagiatan normalisasi alamat kedah nyumponan tungtunan USPS supados éta pantes. Nganggo data anu disorot dina Tabél 1, ieu kumaha data alamat bakal muncul nalika normalisasi.

Sateuacan sareng saatos standarisasi alamat

Standarisasi alamat ngalibatkeun prosés 4-léngkah. Ieu ngawengku:

  1. Alamat impor: ngumpulkeun sakabeh alamat tina sababaraha sumber data - kayaning spreadsheets Excel, database SQL, jsb - kana hiji lambar.
  2. Data profil pikeun mariksa kasalahan: ngalaksanakeun profil data ngagunakeun pikeun ngarti ruang lingkup sareng jinis kasalahan anu aya dina daptar alamat anjeun. Ngalakukeun ieu tiasa masihan anjeun ide kasar ngeunaan masalah poténsial anu peryogi ngalereskeun sateuacan ngalaksanakeun standarisasi naon waé.  
  3. Kasalahan bersih pikeun minuhan tungtunan USPS: Saatos sadaya kasalahan dideteksi, anjeun teras tiasa ngabersihkeun alamat sareng ngabakukeunana saluyu sareng pedoman USPS.
  4. Identipikasi sareng cabut alamat duplikat: pikeun ngaidentipikasi sagala duplikat alamat, Anjeun tiasa milarian cacah ganda dina spreadsheet anjeun atanapi database atawa ngagunakeun persis atawa kabur kabur pikeun dedupe éntri.

Métode Standarisasi Alamat

Aya dua pendekatan anu béda pikeun normalisasi alamat dina daptar anjeun. Ieu kalebet:

Skrip Manual sareng Alat

Pamaké tiasa sacara manual mendakan skrip jalan sareng tambihan pikeun normalisasi alamat tina perpustakaan ngalangkungan sababaraha rupa

  1. Bahasa pamrograman: Python, JavaScript, atawa Sunda bisa ngaktipkeun anjeun ngajalankeun cocog alamat Fuzzy pikeun ngaidentipikasi cocok alamat inexact tur nerapkeun aturan standarisasi custom pikeun nyocogkeun data alamat anjeun sorangan.
  2. Repositories Coding: GitHub nyayogikeun témplat kode sareng USPS API integrasi nu bisa Anjeun pake pikeun pariksa jeung normalize alamat.  
  3. Antarmuka Pemrograman Aplikasi: jasa pihak-katilu nu bisa terpadu via API pikeun parse, standarisasi, sareng validasi alamat surat.
  4. Alat dumasar kana Excel: tambihan sareng solusi sapertos YAddress, AddressDoctor Excel Plugin, atanapi Excel VBA Master tiasa ngabantosan anjeun nga-parse sareng ngabakukeun alamat anjeun dina set data anjeun.

Sababaraha kauntungan tina turun jalur ieu nyaéta yén éta murah sareng tiasa gancang pikeun normalisasi data pikeun set data leutik. Sanajan kitu, ngagunakeun Aksara misalna bisa ragrag eta saluareun sababaraha sarébu rékaman sahingga teu cocog pikeun datasets pisan badag atawa nu sumebar ka sakuliah sumber disparate.

Software Verifikasi Alamat

Parangkat lunak verifikasi alamat sareng normalisasi di luar rak ogé tiasa dianggo pikeun nganormalkeun data. Biasana, alat sapertos kitu nganggo komponén validasi alamat khusus - sapertos database USPS terintegrasi - sareng gaduh profil data out-of-the-box sareng komponén ngabersihkeun sareng algoritma anu cocog sareng fuzzy pikeun ngabakukeun alamat dina skala.

Éta ogé penting yén software ngabogaan Cass sertipikasi ti USPS sareng nyumponan ambang akurasi anu diperyogikeun dina hal:

  • Coding 5-angka - nerapkeun kode pos 5-angka anu leungit atanapi salah.
  • ZIP + 4 coding - nerapkeun kodeu 4-angka anu leungit atanapi salah.
  • Indikator Pangiriman Padumukan (RDI) - nangtoskeun naha alamat mangrupikeun padumukan atanapi komérsial.
  • Validasi Titik Pangiriman (DPV) - nangtoskeun naha alamat tiasa dikirimkeun ka suite atanapi nomer apartemen.
  • Jalur Perjalanan Ditingkatkeun (eLOT) - jumlah runtuyan nu nunjukkeun lumangsungna mimiti pangiriman dijieun kana rentang tambihan dina jalur pamawa, sarta naek / kode nurun nunjukkeun perkiraan urutan pangiriman dina nomer runtuyan. 
  • Patalina Sistem Konversi Alamat anu tiasa ditempatkeun (LACSLink) - metodeu otomatis pikeun meunangkeun alamat anyar pikeun kotamadya lokal anu parantos ngalaksanakeun sistem darurat 911.
  • suiteLink® ngamungkinkeun para nasabah nyadiakeun ningkat informasi alamat bisnis ku nambahkeun dipikawanoh sekundér (suite) informasi ka alamat bisnis, nu bakal ngidinan USPS pangiriman sequencing dimana eta moal disebutkeun jadi mungkin.
  • Sareng langkung…

Kauntungan utama nyaéta betah dimana éta tiasa pariksa sareng ngabakukeun data alamat anu disimpen dina sistem anu béda-béda kalebet CRM, RDBM sareng repositori basis Hadoop sareng data geocode pikeun ngahasilkeun nilai bujur sareng lintang.

Sedengkeun pikeun keterbatasan, alat sapertos tiasa langkung mahal tibatan metode normalisasi alamat manual.

Métode mana anu langkung saé?

Milih metodeu anu pas pikeun ningkatkeun daptar alamat anjeun gumantung sadayana kana volume rékaman alamat anjeun, tumpukan téknologi, sareng garis waktos proyek.

Lamun daptar alamat anjeun kirang ti nyebutkeun lima rébu rékaman, standarisasi ngaliwatan Python atawa JavaScript tiasa pilihan hadé. Sanajan kitu, lamun achieving hiji sumber tunggal bebeneran pikeun alamat ngagunakeun data sumebar dina sababaraha sumber dina ragam timely mangrupakeun kabutuhan mencét lajeng software standarisasi alamat Certified CASS tiasa pilihan hadé.