Buku AdTech: Sumberdaya Online Gratis pikeun Diajar Sadayana Ngeunaan Téknologi Iklan

Buku AdTech

Ékosistem iklan online diwangun ku perusahaan, sistem téknologi, sareng prosés téknis rumit sadayana damel babarengan pikeun nyayogikeun iklan ka pangguna online di Internét. Iklan online parantos nyandak sababaraha positip. Pikeun hiji, éta disayogikeun panyipta eusi sareng sumber pendapatan ngarah tiasa nyebarkeun konténna gratis ka pangguna online. Éta ogé ngijinkeun usaha média sareng téknologi anyar sareng anu aya pikeun berkembang sareng mekar.

Nanging, nalika industri periklanan online ngalaman sababaraha pasang, aya ogé seueur turunna. Sababaraha conto konci kalebet katabrak pisan ku gelembung dot-com di akhir taun 1990an / awal 2000an, sareng anu anyar, pangenalan hukum privasi (mis. GDPR) sareng setélan privasi dina panyungsi (mis. Safari's Intelligent Track Prevention) anu négatip pangiklan anu kapangaruhan, perusahaan AdTech, sareng penerbit.

Platform sareng prosés anu ngawangun AdTech rumit pisan sareng aya sakedik sumberdaya di luar sana anu ngajelaskeun ku cara anu gampang dipikaharti sareng transparan kumaha iklan online tiasa dianggo tina sudut pandang anu fundamental sareng téknis.

Buku AdTech

Sababaraha bab mimiti buku ngenalkeun sajarah iklan online sareng nyetél adegan pikeun bab salajengna. Clearcode nutupan dasar-dasar iklan digital teras lalaunan ngamimitian ngenalkeun platform, perantara, sareng prosés téknis. Bab kaasup:

  1. perkenalan
  2. Dasar Pariwara
  3. Sejarah Téknologi Iklan Digital
  4. Platform Téknologi Utama sareng Panganteur dina Digital Advertising Ecosystem
  5. Medium Periklanan Utama sareng Saluran
  6. Ngalayanan Ad
  7. Target Iklan sareng Kontrol Anggaran
  8. Nyukcruk sareng Ngalaporkeun Kesan, Klik, sareng Konversi dina Platform AdTech
  9. Métode Mésér Media: Programmatic, Real-Time Bidding (RTB), Header Bidding, sareng PMP
  10. Identipikasi Pangguna
  11. Platform Manajemén Data (DMPs) sareng Pamakéan Data
  12. Attribution
  13. Panipuan Iklan sareng Témpél
  14. Privasi Pamaké dina Iklan Digital
  15. AdTech tina Sudut Vendor 'sareng Agénsi'

Tim di Clearcode - perusahaan anu ngarancang, ngembangkeun, ngaluncurkeun, sareng ngajaga parangkat lunak AdTech sareng MarTech - nyerat Buku AdTech salaku sumber langsung pikeun saha anu ngartos téknologi iklan digital.

Publikasi online mangrupikeun sumber gratis anu tetep diropéa ku tim. Anjeun tiasa aksés ka dieu:

Maca Buku AdTech

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.