Cicih Démografi: Jinis Segmenasi Pamirsa Canggih anu Ngiringan Dursasana Anu Teu Terukur

Tipe Segmentasi Pamirsa Canggih

Hatur nuhun saha waé guru anu anjeun percanten pikeun Automation Marketing, sareng kendor éta nyababkeun para pemasar. Paling umum, kami nganggo Otomatisasi Pamasaran pikeun ngalaksanakeun sareng ngamumulé kalungguhan. Ieu tiasa dihontal kalayan netes kampanye, sareng béwara pemicu tingkah laku pikeun aranjeunna nyandak tindakan. Mail Merge mangrupikeun fitur sanés anu dikirim ka sawarga. Kasempetan pikeun nyertakeun unggal, nami panarima tunggal dina poko sareng baris kahiji email anjeun mangrupikeun juru konversi anu gagal

Atawa éta?

Kaleresan sanés ngan ukur Marketing Automation bisa jauh pisan; éta ogé éta éta kaperluan nepi ka jauhna jauh. Anjeun parantos nyauran aranjeunna ku nami payunna, tapi sésa email anjeun humdrum, parantos aya-éta, sareng éta sanés pribadi. Eusi anu sajatina unik peryogi langkung. Khususna, éta peryogi segmentasi anu eksplisit, saluareun demografi, pikeun terang palanggan, ngartos naon anu aranjeunna pikahoyong, sareng nyarios langsung ka kabutuhanna.

Segmentasi Pemasaran Ngalangkungan Demografi

Segmen Pamirsa teu aya anu énggal. Aduh, éta henteu énggal yén ayeuna minimum; diarepkeun ti tim pamasaran dina industri naon waé. Éta ngalibatkeun misahkeun sareng ngagolkeun pemirsa pamasaran bisnis kana subkumpulan, dumasar kana ciri anu béda anu dipibanda sareng atribut anu aranjeunna bagikeun. Anjeun parantos terang naon éta, sadayana aya dina éta. Éta tiasa dianggo sareng statistik nyarios nyalira.

76% konsumén ngarepkeun yén bisnis janten sadar kana karesepna.

Salesforce

Démografi mangrupikeun bentuk aslina, paling umum pikeun segmentasi pemirsa. Naha aranjeunna moal? Aranjeunna misahkeun jalma anu béda dumasar kana atribut inti na sapertos umur, lokasi, sareng jinis, pikeun sawatara ngaran. Tapi dinten ieu, ieu sanés janten-sadaya sareng tungtung-sadayana segmentasi. Éta henteu cekap pikeun ngageneralisasi sareng misahkeun dumasar kana hal anu teu pati penting ti mana asalna atanapi sabaraha yuswa. Ieu henteu ngahasilkeun personalisasi, éta tebak dididik. Palanggan anjeun pantes langkung saé.

Usaha anjeun pantes langkung saé. Personalisasi ditangtoskeun tina teureuh sareng eusi pamasaran penting pisan pikeun kasuksesan kahareup.

Tipe 1: Segmentasi Dumasar kana Psikografi

Dimana titik data demografi ngawartosan kami saha nyaéta mésér hiji hal, poin data psikografis nyarios ka kami kunaon jalma-jalma anu ngagaleuh. Data psikografis tiasa dianggo ku bisnis naon waé pikeun nganggap motivasi anu ngajalankeun paripolah beuli pamirsa. Perusahaan anu ngalaksanakeun panilitian sapertos kieu paling sering ningali pelanggan nilai, gaya hirup, status kelas, opini, kapercayaan, jeung kagiatan sapopoe.

Propil Démografi

  • lalaki
  • 25 ka 30
  • hiji
  • Henteu Barudak
  • Panghasilan ~ $ 25,000
  • Hirup di kota

Propil Psychographic

  • sosial
  • Peduli Ngeunaan Penampilan
  • Pengendara Siklus getol & Footballer
  • Nyatu waktos cadang
  • Profesional ngora; Karir-disetir
  • Ngarasakeun Liburan

Psychographic ngamungkinkeun para pamiarsa pikeun ngajantenkeun personalisasi tina teureuhna ku sababaraha kiyeu. Mangpaat, data bersih diageurkeun sacara merata ngamungkinkeun aranjeunna ngobrol dina basa palangganna dina tingkat émosional, pikeun ngartos kumaha produkna dianggo sareng dianggo ku aranjeunna, sareng fokus kana fitur anu paling pikaresepeun pikeun aranjeunna. Éta masihan aranjeunna ideu anu langkung saé dimana produk cocog sareng kahirupan aranjeunna, nguatkeun aranjeunna pikeun ngasuh talatahna nuju ieu.

Kumaha? Segmentasi psikografi meryogikeun analisa paripolah anu béda-béda pikeun pemirsa sateuacan dibagi deui. Éta ngagunakeun panilitian kualitatif anu dilakukeun ngalangkungan sumber daya sukarela sapertos survey, wawancara, sareng kuis pikeun ngungkabkeun poin data anu khusus, khusus ngeunaan masing-masing pamilon. Patarosan tiasa nutupan jumlah jejer gumantung industri. Salaku conto, perusahaan B2B condong difokuskeun padamelan-kedah dilakukeun sareng patarosan ngembangkeun pelanggan. Garis patarosan ieu ngabantosan ngajelaskeun kumaha nyocogkeun hiji produk kana padamelan Idéal Palanggan Idéal (ICP), sareng kumaha produkna tiasa ngagancangkeun hasilna.

Émut. Aya garis anu saé antara personalisasi anu pas sareng palanggaran privasi pisan. Jelas, anjeun kedahna kantos ngempelkeun data pangguna nganggo ijinna, tapi anjeun ogé kedah mastikeun naon anu anjeun pénta ti aranjeunna henteu terlalu pribadi sareng invasif. Kusabab kitu, tiasa nangtang pikeun kéngingkeun data psikografis. Mangrupikeun ide anu saé pikeun nawiskeun kontén minat, épéktip, freemium khusus pikeun kerjasama maranéhna, atanapi aksés awal eksklusif pikeun produk atanapi fungsi anu nembé dimekarkeun.

Ketik 2: Segmentasi Dumasar Nilai Pikeun Palanggan

Segmen dumasar minat katingalina khusus kana jinis eusi anu dikonsumsi ku prospek, lead, sareng konsumén anu aya. Segmentasi khususna dirancang pikeun nyorong pangguna éta langkung jauh kana corong, kalayan nawiskeun nanaon tapi nilai sareng kaahlian nalika aranjeunna milari produkna. Salaku conto, upami salah sahiji prospek urang daptar ka milis kami kusabab éta ngaunduh e-mail email tiis kami, maka urang tiasa nempatkeun éta dina sakumpulan jalma anu resep kana email anu tiis.

Ngan kusabab prospek maca eusi anjeun henteu hartosna aranjeunna badé mésér produk anjeun.

Pernyataan di luhur leres pisan. Tapi sacara gembleng prosés jual dumasar nilai didasarkeun kana pamahaman sareng nguatkeun alesan naha produk kuring mangpaat pikeun prospek. Upami kuring perhatoskeun yén aranjeunna nuju mendownload panduan email anu tiis, maka aranjeunna sigana bakal resep kana eusi email anu langkung tiis sapertos tulisan blog baris kuring; abdi 'kumaha mendakan alamat email naon waé'. 

Antukna, para pemasar tiasa skala skala ieu sareng ngadorong prospek langkung jauh kana corong langkung jauh ku nawiskeun aranjeunna démo anu dipimpin ku penjualan pikeun produkna. Ganjaran aranjeunna mangrupikeun visualisasi, kaluaran anu gampang diraih tina inputna. Maju, aranjeunna tiasa ngirim email massal dina skala, sateuacan analisa kinerjaana sareng ngaoptimalkeun kinerjana pikeun tingkat balesan anu langkung saé.

Ketik 3: Segmentasi Dumasar Nilai Pikeun Usaha

Segmentasi berbasis nilai mangrupikeun strategi segmentasi anu nempatkeun prospek, lead, sareng konsumén dina grup dumasar kana sabaraha nilai anu tiasa aranjeunna sediakan pikeun bisnis. Biasana kuring moal nganggap ieu téknik segmentasi khususisasi-nyetir. Tapi, saatos naon anu dilakukeun ku pandemi ka dunya bisnis, éta bakal janten bédana antara segmentasi anu épéktip sareng épéktip anu maju.

Daya pameseran nembé janten so teu bisa diprediksi. Cara pandemi sareng lockdowns na salajengna kapangaruhan béda usaha dina industri anu béda sacara lengkep anomali. Salaku conto, kaseueuran toko eCommerce parantos maju, tapi perusahaan perjalanan parantos dengkul. Ngajual usaha kedah terang ieu sareng meunang luhur, ngabagi konsuménna dumasar kana kumaha aranjeunna kapangaruhan. Teras, aranjeunna tiasa nawiskeun eusi anu dipersonalisasi sareng empati sareng nawiskeun pikeun ngabantosan palangganna.

Kumaha? Usaha kedah nganggo pangalaman palanggan paguneman. Entong linggih sareng ngantosan paménta pembatalan; dugi ka palanggan anjeun kalayan aya patarosan transaksional atanapi pitches penjualan anu tiasa aya hubunganana sareng aranjeunna. Nunjukkeun prihatin, empati, silaturahim, sareng kahoyong tulus pikeun ngabantosan aranjeunna dina waktos anu diperyogikeun. Tetep saléngkah payun, sareng anjeun moal tunduh.

Pasang perusahaan dina kurung dumasar kana kumaha atosna aranjeunna pencét. Upami aranjeunna parantos sangsara, aranjeunna panginten langkung condong ngamangpaatkeun tawaran diskon. Upami aranjeunna mekar, aranjeunna panginten siap pikeun ngapéskeun produk anu sami.

Ketik 4: Segmentasi Dumasar Dursasana

Pangajaran ahir di urang Segmentasi Canggih kelas nyaéta gaduh bagéan pamirsa dumasarkeun kana kumaha hubunganana sareng mérek. Mangrupikeun bagian tina segmentasi psikografi, sareng éta ngémutan kumaha prospek, kalungguhan, sareng konsumén anu aya hubunganana sareng mérek dina spéktrum platform. Éta média sosial, éta harga kabuka, éta klik-liwat, sareng éta alat-alat khusus anu aranjeunna anggo pikeun nyéépkeun konténna.

Tilu faktor utama nyetir Dursasana: 
Patalina, Frékuénsi, Telepon-to-Aksi.

Upami anjeun parantos terang yén prospek anjeun henteu muka surélék anjeun, teu kedah nyia-nyiakeun waktos ku ngirimkeun deui tujuh email susulan. Sabalikna, anjeun panginten aya bewara yén prospek rutin mukaan email anjeun tapi henteu némbalan. Éta tiasa pantes nempatkeun aranjeunna dina grup Dursasana anu luhur anu kabuka pikeun nuturkeun atanapi panginten meryogikeun garis teureuh anu béda.

Personalisasi nyaéta tés A / B tina garis matuh pikeun mendakan anu leres anu muka konci aranjeunna. Éta tawaran khusus pikeun ngagoda dina garis matuh éta pikeun ningkatkeun papacangan sareng kamungkinan konvérsi. Éta ngirim teureuh email dina waktos anu saé pikeun aranjeunna mukakeunana. Éta ngirimkeun jumlah anu pas tina waktos, janten anjeun henteu ngabahekeun atanapi ngagentoskeun anu nampi.

Kumaha? Segmen Dursasana tiasa dilakukeun dumasar kana hasil ngalacak email anu ngalacak unggal interaksi. Biasana, ieu ngalibatkeun padamelan parangkat lunak anu nyelapkeun piksel lacak leutik kana email. Nalika piksel pelacak ieu dibuka, éta ngirimkeun pamundut unduh ka sérver klien lacak. Ieu diitung salaku view. Tina éta, pangguna tiasa ningali saha, iraha, sareng alat mana konténna parantos dibuka.

Émut. Kuring ngan ukur sacara éksplisit ngarujuk kana email dina conto ieu kusabab éta sababna Ecological kuring ngabohong. Email mangrupikeun bentuk paling tradisional pikeun teureuh pamasaran, pastina. Nalika ngalangkungan taun énggal, urang ningali seueur seueur platform anu sumping kana panggung, sapertos obrolan langsung, média sosial, sareng platform komunitas internal. Urang kedah ngalacak interaksi ieu ogé sareng ngajaga pangalaman anu dipersonalisasi pikeun unggal saluran anu sanés.

Segmen pemirsa ngalangkungan demografi. Éta katingali motivasi sareng kaayaan pembeli. Éta ningali kana naon anu aranjeunna pikahoyong janten anjeun tiasa masihan aranjeunna naon anu aranjeunna pikahoyong. Éta konci pikeun kamekaran ayeuna.

Janten hayu urang tambuh.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.