Pemasaran Tangkas Évolusi, Sanés Révolusi, sareng Naha Anjeun Kedah Ngadopsi Éta

buku pamasaran lincah

Ti mimiti ngawangun gedong dugi ka ngawangun parangkat lunak.

Dina taun 1950 an Modél Pangwangunan Curug diwanohkeun kana desain software sareng pamekaran. Sistem mangrupikeun paninggalan industri manufaktur dimana, ku kabutuhan, jawaban anu leres kedah direncanakeun sateuacan damel dimimitian. Sareng, di dunya éta, jawaban anu leres asup akal! Naha anjeun tiasa ngabayangkeun skénario dimana anjeun mutuskeun ngawangun gedong pencakar langit béda satengahna ngawangun éta?

Kitu cenah, hasil sampingan tina panggunaan prosés ieu dina pamekaran parangkat lunak nyaéta desain parangkat lunak (fitur + ux) kedah bener payunna. Siklus pangembangan has dimimitian ku Marketing ngalakukeun sababaraha panilitian ngeunaan pasar sareng masalah sareng nyayogikeun pandanganana dina bentuk Dokumén Syarat Pasar sareng / atanapi Dokumén Syarat Produk. Tim pamekaran teras bakal ngacapruk sareng ngawangun naon anu ceuk tim Marketing anu dipikahoyong ku pasar sareng nalika réngsé aranjeunna nganteurkeun produk anu réngsé ka tim Marketing anu ngabantosan pikeun masihan palanggan. Modél ieu jalan. Sareng éta damel saé pisan pikeun perusahaan sapertos Microsoft.

Link gancang:

Aya anu leungit dina prosés ieu. Palanggan.

Dina akhir 90an internét gancang ngembang kana tempat komérsial anu ditumpukkeun sareng perusahaan internét fangled énggal sareng, berpotensi langkung penting, mimiti nyayogikeun sarana giat pikeun nyebarkeun parangkat lunak. Henteu aya deui pamekar anu diperyogikeun pikeun nyerahkeun produk akhirna ka tim Pemasaran dina master emas anu ayeuna tiasa nyebarkeun kode akhir langsung ka internét sareng langsung ka konsuménna.

Kalayan panyebaran parangkat lunak na langsung ka palanggan, pamekar sareng désainer gaduh aksés langsung kana data kuantitatif ngeunaan kumaha produkna jalan. Sanés eupan balik kualitatif ti Marketing tapi data interaksi pelanggan anu saleresna. Fitur mana anu dianggo mana anu henteu! Sadaya warta saé kan? Henteu

Modél Pangembangan Curug sareng prosés bisnis na anu satengah abad terakhir nunjukkeun jalan anu suksés lirén damel. Éta henteu kéngingkeun tanggepan langsung. Teu aya konsép iterasi gancang.

Anu Anarkis Organisasi

Dina 2001 sakelompok pangembang sareng pamikir organisasi pendak dina a Resort di pagunungan Utah ngabahas kumaha prosés énggal tiasa ngaktipkeun koneksi anu langkung saé pikeun konsumén sareng ngahasilkeun tim anu langkung kuat sareng parangkat lunak anu langkung saé. Dina rapat éta Pangwangunan tangkas gerakan lahir sareng ayeuna dianggap sistem anu unggul pikeun ngawangun parangkat lunak. Pikirkeun pisan ngeunaan terakhir kali anjeun patepung sareng tim rékayasa anu nyarioskeun backlog na sprint anu ayeuna ... jero pisan kumaha gancangna sistem ieu diadopsi.

Nalika saderek rékayasa urang nuju kaayaan salah sahiji prosés anu paling ngaganggu ngarobah jaman dina abad ka tukang Pemasaran nangtung ku teu kaéra. Kauntungan urang tina agility énggal dina rékayasa nyaéta kamampuan urang nyarios éta Produk kami dikirimkeun terus. Lian ti éta, urang buta sacara plodded ngalangkungan prosés bisnis sareng sistem anu parantos kami anggo salami 100+ taun ka pengker. Sakumpulan prosés anu katingalina eerily mirip sareng Model Pangembangan Curug.

organisasi-anarkisPamasaran sumping sareng bener ngajawab dina bentuk kampanye, tagline, logo teras angkat dugi ka kami réngsé sateuacan muncul tina padamelan urang pikeun ngalebetkeun padamelan urang kana saluran pamimpinna. Sareng naha urang bakal robih? Prosés anu diusahakeun sareng leres ieu parantos dianggo mangtaun-taun. Tapi éta henteu tiasa dianggo deui sareng urang kedah hatur nuhun ka Dorsey sareng Zuckerberg.

Populasi jaringan sosial parantos ngajantenkeun gampang pisan pikeun palanggan sareng prospek urang pikeun ngaréspon kampanye, taglines sareng logo kami. Éta hal anu saé kan? Kudu kumaha ogé, dina pamasaran, urang bakal kabetot dina kamampuan urang pikeun ngaréspon kusabab kurangna prosés bisnis. Kami henteu lincah.

Dina 2011, di San Fransisco, sakumpulan pemasar patepung ngabahas parobihan sosial sareng téknis anu meryogikeun tim pamasaran supados tiasa dianggo béda. Pangakuan yén paralel antara rékayasa sareng pamasaran relevan sareng yén Manifesto Pangwangunan lincah kedah janten modél Pemasaran.

Dina rapat ieu dijulukeun Sprint Zero pemasar ieu nyusun Manifesto Pemasaran lincah sareng salami 3 taun ka pengker kami ningali konsép Agile Marketing mimiti dicekel.

Naon Éta Lincah?

Tangkas mangrupakeun cara anu sistematis pikeun nyumponan kaperluan praktis, sadidinten bisnis, bari tetep ngajaga sababaraha waktos "teu praktis" pikeun ngajalajah kasempetan anyar sareng ékspérimén. Pendul terus ayun-ayunan antara inovasi (datang sareng ideu anyar sareng nyobian solusi novél) sareng pamasaran (carioskeun naon anu kedah dilakukeun padamelan padamel pikeun aranjeunna) sareng lincah ngamungkinkeun anjeun méréskeun prioritas duanana.

Pendekatan anti-Mad Lalaki.

Hayu urang jujur. Naha éta kusabab kendat anu nyata atanapi budaya, kaseueuran bisnis ngaraos yén teu ngagaduhan waktos atanapi artos kanggo ékspérimén – sareng sigana moal pernah aya. Tapi tanpa ékspérimén, usaha status quo pamustunganana kaleungitan usaha ngaganggu. Henteu ékspérimén dumasar kana kasempetan bisnis énggal sapertos nyarios anjeun sibuk teuing milarian artos pikeun diajar, mekarkeun, sareng ngarobih dina kahirupan pribadi anjeun.

Dilema umum ieu begs patarosan:

Kumaha carana perusahaan anjeun tiasa ngamodalan tantangan stratégi gancang-gancang dinten ayeuna nalika masih kénéh nohonan angka kauangan jangka pondok sareng jangka panjang?

Kuring yakin jawaban na nyaéta ngagunakeun prakték tangkas, anu ngalibatkeun seueur léngkah-léngkah alit, ukuran, éksplorasi — sanés hiji strategi anu gedé, mahal, dipahat. Kalayan kecap séjén, lincah nyaéta pendekatan anti Mad Mad.

Tangkas masihan kasempetan pikeun ngajalajah ideu anu teu dikenal dina prosés anu stabil anu nyayogikeun inovasi kalayan tingkat épisiénsi anu dipercaya. Mangrupikeun cara pikeun nyobaan hal-hal anu énggal sareng masihkeun nomer anjeun. Salah sahiji halangan utama pikeun inovasi nyaéta struktur hirarki perusahaan tradisional ngaluarkeun seueur padamel anu paling inovatif ku définisi peran kerja, ku pulitik, sareng ku kaleuleusan rasa résiko.

Ngadegkeun komponén anu lincah dina Usaha Hierarkis

Kotter daptar anu dalapan elemen perlu diperyogikeun pikeun bisnis tradisional ngamimitian ngembangkeun budaya éksplorasi ti jero. Ieu mangrupikeun unsur anu sami diperyogikeun pikeun ngembangkeun praktik tangkas, kuring yakin.
lincah-komponén-hirarkis

  1. Urgensi kritis - Kasempetan bisnis atanapi ancaman kedah cukup mendesak pikeun tindakan gancang. Émut ka gajah. Anjeunna ngajalankeun émosina. Milarian ancaman anjeunna tiasa lebet.
  2. Ngadegkeun koalisi panduan - Kanggo anu badé janten bagian tina jaringan tangkas anu énggal, aranjeunna kedahna sumping ti sababaraha departemén sareng ngagaduhan tingkat tanggung jawab sareng wewenang anu lega dina hirarki. Sareng, panginten anu paling penting, anggota koalisi kedah janten sukarelawan ka jaringan lincah. Ieu hoyong kelompok jalma, sanés kedah ka kelompok.
  3. Ngagaduhan visi ngalangkungan kamekaran inisiatif, patarosan pikeun milarian jawaban, tés pikeun dicobian. - Naon waé kasempetan bisnis, kembangkeun ideu naon anu anjeun ngarepkeun penjelajahan anu tiasa muncul. Sanajan aranjeunna salah, aranjeunna kedah ngalaksanakeun motivasi dorongan alami pikeun terang. Visi kedah nyiptakeun minat sareng panasaran.
  4. Komunikasi visi pikeun mésér-in tina sésa gugus lincah sareng perusahaan sacara gembleng. - Nyatakeun hipotesis anjeun sacara jelas. Aranjeunna henteu kedah ningali, tapi aranjeunna kedah pikaresepeun. Pasihan sadayana ideu naha anjeun milih sababaraha inisiatif pikeun ngajalajah sareng milih panulis anu saé anu tiasa nganyatakeun dina basa anu polos, saderhana.
  5. Pemberdayaan tindakan dumasar-lega. - Kakuatan hirarki ogé kalemahanana anu pangbadagna. Sadaya kaputusan kaputusan naék ka luhur. Dina jaringan lincah, ideu sareng kaahlian tiasa sumping ti saha waé. Sanaos aya koalisi anu nungtun, objékna nyaéta ngaleungitkeun halangan, henteu ngajaga ranté paréntah. Impuls éta nyaéta hirarki anu nyoba ngontrol deui.
  6. Ngagungkeun kameunangan jangka alit, katingali, jangka pondok. - Jaringan lincah anjeun moal lami-lami kecuali anjeun nunjukkeun nilaina gancang. Skierics hirarki bakal gancang naksir usaha anjeun, janten entong bageur langsung. Ngalakukeun anu leutik. Pilih prakarsa anu tiasa kahontal. Ngalakukeun éta ogé. Prakték prosés lincah. Éta bakal ngawangun moméntum.
  7. Entong ngantep. - Dina waktos anu sami anjeun peryogi kameunangan, tong gancang teuing nyatakeun ngeunaan kameunangan. Tangkas ngeunaan diajar tina kasalahan sareng ngarobih. Terus ngadorong, sabab nalika anjeun angkat kaki anjeun tina bénsin, éta nalika perlawanan budaya sareng politik bakal timbul. Jantenkeun waktos kanggo inisiatif jaringan anjeun. Lengkep, henteu paduli sabaraha rutin, padamelan sibuk némbongan.
  8. Ngagabungkeun parobihan sareng pelajaran anu dipelajari kana budaya bisnis sacara gembleng. - Ieu cara jaringan lincah tiasa ngawartosan hirarki. Nalika anjeun mendakan cara anu langkung saé pikeun ngalakukeun hiji hal atanapi kasempetan anyar pikeun ngudag, kerjakeun kana sisi "sanés".

Tilu Hal Pitunjuk Anu Kedah Diémut

Henteu ngan ukur dalapan léngkah Kotter na pikeun kasuksesan, tapi anjeunna masihan tilu prinsip panduan pikeun diémutan.

  1. Dalapan léngkahna henteu sekuen. Léngkah-léngkah ieu modél, sanés prosés atanapi prosedur — bentukna, sanés kamajuan anu teratur. Éta sadayana kedahna kajantenan, tapi aranjeunna henteu kedah kajantenan dina urutan anu tangtu. Entong kaleungitan uap hariwang teuing ngeunaan urutan.
  2. Jaringan lincah kedah diwangun ku pasukan sukarela. Sakitar 10% tanaga kerja bakal cekap, salami jalma-jalma dina jaringan hoyong aya. Entong sacara éksklusif atanapi ditutup pikeun ilubiung, tapi ogé ulah nyobian ngarekrut jalma anu 100% struktural dipikiran, sabab moal resep aya sareng aranjeunna moal ningali nilaina. Sakumaha ceuk Kotter, "Pasukan sukarelawan sanés sakumpulan grungts anu ngalaksanakeun paréntah ti kuningan. Anggota na mangrupikeun pamimpin parobihan anu mawa tanaga, komitmen, sareng sumanget."
  3. Grup lincah ieu kedah fungsina sareng jalma-jalma anu damel dina hirarki, tapi kedah ngajaga jaringan pikeun fleksibilitas sareng agility. Jaringan sapertos sistem tatasurya sareng koalisi anu nungtun di pusat sareng inisiatif sareng sub-inisiatif anu ngiringan sareng bubar upami diperyogikeun. Jaringan henteu tiasa ditingali salaku "operasi nakal" atanapi hirarki pasti bakal naksir éta.

Tangkas ngeunaan Kapamimpinan, Henteu Langkung Manajemén

Agile mangrupikeun kaulinan latihan deui tempat damel modéren pikeun visi, kasempetan, réspon, pamariksaan, panasaran, aksi terinspirasi sareng perayaan anu hadé. Éta sanés manajemén proyék, ulasan anggaran, ngalaporkeun, ranté paréntah, santunan atanapi akuntabilitas kana strategi Mad-all-in. Éta dua sistem dina SATU organisasi anu ngalengkepan – henteu duplikat – silih. Idéalna, pagawé anu mekar dina jaringan lincah tiasa nyandak énergi énggal éta ogé dina hirarki.

Naon anu Dimimitian salaku Panon Ngagulung tiasa Ngajalankeun Panon-upami Anjeun Ngantep

lincah-panon-mukaJaringan tangkas anu anyar mimiti tiasa karaos sapertos latihan papacangan anu ageung, lemes, licik. Éta teu kunanaon! Éta mekar. Éta henteu dadakan atanapi dramatis. Sapertos latihan ngawangun tim, butuh tingkat kanyamanan sareng kapercayaan anu tangtu dina waktosna.

Lajengkeun. Jaga léngkahna leutik. Komunikasi kameunangan ti mimiti. Candak suku anjeun handapeun anjeun nalika anjeun ngajual jaringan lincah ka hirarki anu aya. Upami anjeun ngalakukeun ieu sadayana, nilai bisnis bakal muncul méméh hirarki tiasa mecat salaku konyol, béda, nyéépkeun waktos, atanapi naon waé péoratif sanés anu biasana kaluar tina 90% pikeun ngasongkeun 10%.
dinten ieu runtah waktos ngabalukarkeun ideu hébat isukan. Pagawean lincah-sapertos kreativitas nyalira-sanés kaulinan tina tingkat kasuksesan 95% -atawa langkung saé. Upami éta, maka sadayana bakal ngalaksanakeunana.

Sareng moal aya kasempetan, upami sadayana ngalakukeun éta.

Pesen Buku

Tumuh gancang. Kunaon Pemasaran Anu Raheut Sareng Usaha Henteu Ngan Saluyu Tapi Diperyogikeun.

buku lincah-pamasaran-lincah

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.