Saha Anu Nahan Anjeun?

nahan anjeun deui

Salah sahiji masalah anu urang gaduh dina pamilihan ayeuna nyaéta aranjeunna panjang teuing. Nyobian ngarepkeun calon pikeun kéngingkeun langkung ti sataun tanpa ngajantenkeun dirina sapertos nutcase ampir teu mungkin. Sarua héséna pikeun Présidén ... saha waé anu naros saha anu ngajalankeun tempat ieu kumargi anjeunna masih di jalan sapanjang waktos nyobian dipilih. Sareng unggal detik tina unggal léngkah tina unggal biantara anu dianalisis sacara pikaseurieun dugi ka maot dugi ka média kami tiasa mendakan semacam masalah tina masalah anu bakal ditetepkeun. Geuleuh.

Abdi sanés calon, tapi nempatkeun diri di luar média sosial bakal muka anjeun kana pengawasan anu sami. Nalika anjeun teras neraskeun nyerat, tweet, update sareng bagikeun, kamungkinan pikeun anjeun ngadamel total jerk tina diri anjeun caket 100 persen. Upami anjeun henteu pernah ngalakukeun, anjeun ngan saukur henteu nempatkeun haté sareng karep kana ieu. Kuring nempelkeun suku kuring dina sungut kuring sepanjang waktos. Hiji dinten kuring bakal nyaritakeun jalma-jalma aya henteu aya aturan pikeun média sosial, teras kuring gé ngagorowok ka sadayana di Google+ pikeun cara aranjeunna nganggo.

Seueur jalmi (sareng perusahaan) anu bakal ngaregepkeun dina pamikiran terjebak dina kontradiksi sapertos kieu.

Sanes abdi.

Kunaon Kuring bahkan moal ngantep kasieunan siga anu brengsek ngahalangan kuring pikeun nganyatakeun diri. Upami anjeun henteu resep, siga Chris Brogan mairan… Anjeun tiasa leupaskeun abdi tina lingkaran anjeun.

aisyah tylerKuring pendak sareng dua jalma anu endah di BlogWorld Expo sareng abdi hoyong disebatkeun di dieu. Hiji éta Aisyah Tyler, jalma anu gaduh seueur bakat (kalebet akal tercepat anu kantos kuring saksian) bahkan henteu tiasa didaptarkeun.

sono loriSaatos intina, kuring kabeneran linggih sareng Cik Lori, selebritis anu kawéntar kusabab karyana dina PBS sareng padamelanana teras dina média sosial, média, sareng pendidikan. Kami nyéépkeun sababaraha jam ngobrol ... sareng kuring bahkan berkah ngabagi taksi sareng Miss Lori énjing-énjing! Kuring bahkan henteu tiasa nyebatkeun kecap anu luar biasa pikeun anjeunna nyarios.

Pikaresepeun… éta dua jalma anu ngajantenkeun kesan anu teu tiasa dileungitkeun ku kuring nyaéta cemerlang, kuat, hideung, awéwé sareng geulis. Ayeuna - sateuacan anjeun ngalungkeun guyonan sepuh kotor anjeun, kuring bakal motong anjeun di ditu. Sanés kageulisan anu ngagaduhan kuring ... éta mangrupikeun kawani anu pikasieuneun pikeun dua awéwé ieu. Kuring pikir éta sesah pikeun kuring kaluar tapi kuring henteu tiasa ngabayangkeun sadaya hal anu tiasa nahan Aisyah sareng Miss Lori. Éta henteu ngalambatkeun aranjeunna. Aranjeunna parantos muru jalan satapak di mana bae aranjeunna parantos angkat. Sareng média sosial mangrupikeun hal anu sanés pikeun aranjeunna nalukkeun (aranjeunna parantos langsung jalan!).

Abdi teu acan liren mikiran hal éta.

Salah sahiji hal anu ngadorong kamekaran kuring di industri ieu sababaraha taun ka pengker nyaéta kamampuan kuring pikeun damel ngalangkungan sieun gagal. Kuring ngan saukur lirén ngupingkeun jalma anu ngawartosan kuring henteu tiasa, henteu atanapi henteu kedahna. Kuring lirén ngadangukeun kolega, babaturan komo kulawarga. Kuring maju deui waé. Rahayat ... Abdi 43! Éta sabaraha lami kuring nyandak pikeun nungkulan sareng maju. Malah ayeuna, nalika aya anu nyarios yén jalma-jalma nyarios di tukangeun kuring atanapi aranjeunna ngabagi rumor, kuring henteu mundur - kuring nyerang. Sieun lumpuh kuring salami 20 taun. Éta nyolong sahenteuna satengah tina kahirupan kuring, pribadi sareng propésional. Kuring henteu tanpa sieun, tapi kuring moal ngantep sieun ngahalangan kuring deui.

Kitu cenah… Abdi leres-leres aya dibandingkeun sareng Aisyah sareng Miss Lori. Duanana kalebet lebet kana média sosial tanpa aya kelompok pangrojong (kuring dikurilingan ku urang geeks). Duanana duanana asalna tina média tradisional dimana média sosial (sareng) masih ditingali kalayan skeptisisme. Duanana nyaéta awéwé, sacara budaya aya celah di dinya sareng awéwé sareng téknologi. Duanana ngagaduhan resume anu mengesankan sareng neraskeun kamekaran dina karir tradisional. Henteu kakantun yén industri ieu sanés mangrupikeun magnet keragaman.

Tapi aranjeunna tumaros.

Kunaon Dina ngadangukeun aranjeunna, éta kusabab markisa sareng visi aranjeunna ningali aya kasempetan di industri ieu jauh langkung ageung tibatan sieun anu aranjeunna kagungan (Kuring henteu terang naha aranjeunna sieun!). Aisyah nempatkeunana sampurna dina penghancuran keynote akhir… f *** aranjeunna saurna. Kuring dipompa ngadangukeun éta kusabab éta anu kuring kantos ucapkeun dina jero unggal jalma nyarios di tukangeun kuring ngeunaan azab anu bakal datang.

Anjeun kedah ngartos yén anu kadua anjeun misahkeun diri ti kawanan, anjeun béda. Barudak hoyong narik anjeun deui. Aranjeunna henteu hoyong anjeun lumpat payun. Aranjeunna hoyong nahan anjeun. Anjeun moal tiasa ngantepkeun aranjeunna. Kabeneran keur anjeun, aya anu sanés sapertos anjeun anu bakal ngabantosan anjeun. Nalika kuring nyéépkeun waktos sareng réréncangan di BlogWorld Expo, Abdi mendakan yén kuring aya di bumi sareng jalma-jalma anu hoyong kuring suksés. Sareng kuring hoyong aranjeunna ogé suksés.

Saha anu nahan anjeun? Kuring terang naon anu anjeun tiasa carioskeun ka aranjeunna ... ngan ukur naroskeun ka Aisyah.

2 Komentar

  1. 1

    Doug, henteu kantos nganjang kana blog anjeun sateuacana, Miss Lori masangna dina Twitter janten baca éta… sareng émut ningali anjeun di #Bwela tapi henteu yakin saha anjeun. Janten, ka intina, ieu tulisan anu endah sareng jujur. Kuring dude anu boga pendapat, tapi parantos ngantep kasieunan nahan kuring seueur dina kahirupan kuring. Kuring bakal umur 35 dina sababaraha dinten, tapi parantos damel atos ningalkeun kasieunan éta. Abdi leres-leres ngahargaan tulisan anjeun sareng éta saé pisan nguping batur nalika aranjeunna ngalangkungan labirin éta. Nuhun man, gaduh anu saé !!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.