Ajax, DOM, RSS, XHTML, SABUN… sagala rupa éta! Éta gampang ti anjeun pikir!

AJAXHenteu kunanaon ... ieu éntri blog SUPER BEGINNER kanggo sadaya réréncangan putra abdi di luar sana anu panasaran naon anu kuring lakukeun sadidinten.

Ajax, DOM, RSS, XHTML, SABUN, XSLT, HTML, HTTP… bla, bla, bla.

Naon hartosna sadayana? Polos sareng saderhana? Éta hartosna sistem anjeun tiasa nyarios sareng sistem kuring. Urang gaduh basa anu biasa ... urang ngobrol ngalangkungan Hypertext Protocol (sora urang) sareng XML (atanapi caket kana éta ... nyaéta bahasa urang). Oke, naon hartosna na? Nya, éta hartosna kuring nyaritakeun heula naon anu kuring carioskeun teras kuring nyarioskeun perkawis éta, sareng saatos réngsé nyarioskeun éta kuring nyaritakeun yén kuring parantos réngsé.

Abdi nyebatkeun nami mimiti.
Doug
Kuring parantos uihkeun nami aslina.

Dina XML ieu:
> nami kahiji> Doug> / nami_ngahiji>

Hal anu hébat ngeunaan XML nyaéta kuring tiasa ngirim aliran sareng aliran inpormasi ka anjeun. Kuring bahkan tiasa ngirim anjeun sababaraha rékaman dina waktos anu sami:

Kuring ngirim anjeun jalma.
Abdi ngirim nami payun.
Doug
Kuring parantos ngintun nami nami anjeun.
Abdi ngirim nami payun.
Katie
Kuring parantos ngintun nami nami anjeun.
Abdi parantos ngintunkeun anjeun.

Dina XML:
> jalma>
> nami kahiji> Doug> / nami_ngahiji>
> nami kahiji> Katie> / nami_ngahiji>
> / jalma>

Janten ... upami kuring tiasa nyarios basa anjeun ... maka urang tiasa saling ngobrol, leres? Leres pisan! Ieu kumaha sadayana téknologi ieu jalan. Anjeun tiasa lebet kana Wikipedia sareng milarian sadayana, tapi éta lumrah tur saderhana. Nyatana, kumaha anjeun maca éntri blog ieu ayeuna. Anjeun nempatkeun alamat abdi kana peramban anjeun sareng panyungsi anjeun nyarios ... hé, Douglaskarr.com, anjeun di dinya? Abdi nyarios enya! Ieu HTML kuring. Sareng anjeun terang dimana halaman kuring ngamimitian sareng réngsé dumasar kana tag dina HTML kuring (HyperText Markup Language).

Upami kuring program éta… henteu masalah naon jinis sistem anu anjeun tégakeun atanapi kuring aya… urang tiasa nyarios teu aya masalah. Abdi tiasa ngagunakeun PHP sareng ngobrol sareng sérver anu ngajalankeun Java, .NET, Perl, ASP… naon waé. Asik, hah? Yakin éta, cik!

Upami kuring nyiptakeun program anu saé sareng anjeun hoyong sistem anjeun nyarios sareng anu kuring, kuring bakal ngawangun API, atanapi Aplikasi Programming Interface. Éta ngamungkinkeun anjeun nyungkeun inpormasi ti kuring ... sareng kuring bakal nyungkeun deui ka anjeun dina XML. Sora tangguh? Éta henteu ... éta kumaha cara Google dianggo! Pariksa alamatna saatos anjeun pencét kirimkeun:

http://www.google.com/search?q = douglas + karr

Cenah mah ... hé Google, abdi hoyong naroskeun sistem anjeun (q) pikeun Douglas Karr. Nya kamana yeuh ... q = Douglas + Karr! Teras Google ngaréspon ku sakumpulan HTML pikeun panyungsi kuring pikeun ditingalikeun. Hei, abdi # 1! Woohooo.

RSS mirip pisan. Blog abdi gaduh RSS feed anu ngudag sadaya grafik anu luar sareng pormat kaluar sareng ngan ukur ngalungkeun kontén di ditu kanggo ditingali ku anjeun. RSS singkatan tina Sindikasi Sederhana Sederhana… geek nyarioskeun sababaraha hal XMLish deui. Ayeuna kuring tiasa ningali blog dina 'Reader'…
http://www.google.com/reader/finder?q=http%3A%2F%2Fdknewmedia.com

Ieu dimana integrasi hébat. Abdi tiasa ngalirkeun eusi, data, kajadian, inpormasi, paguneman ... ampir naon waé anu nganggo XML. Unggal basa modéren di ditu tiasa nganggo XML (istilah mewah nyaéta… meakeun XML) sareng éta ngalakukeunana ku 'parsing' pesen. Éta ngan ukur hartosna putus deui sahingga tiasa terang. SABUN mangrupikeun cara sanés pikeun ngalirkeun XML bulak-balik.

Nu kagila panganyarna nyaéta Ajax, atanapi Asynchronous JavaScript sareng XML. Yikes, sora tangguh. Éta henteu leres. Kantos pencét dina tombol sareng jandela atanapi pesen anu muncul dina panyungsi anjeun? Aranjeunna ngalakukeun éta ngagunakeun JavaScript. JavaScript mangrupikeun bahasa pamrograman anu tiasa ngajalankeun di komputer anjeun tibatan dina sababaraha sérver dimana waé. Éta ngandung hartos yén kuring tiasa masihan anjeun pangalaman anu langkung tiis ku ngalakukeun sakumpulan JavaScript sacara lokal. Parios Kalkulator Payraise. Perhatoskeun kumaha anjeun ngetik dina nilai sareng tab ngalangkungan kolom anu dirobih halaman? Éta Javascript.

Rahayat nganggo JavaScript pikeun nyiptakeun RIA .. Rich Internet Applications (urang resep Acronyms). Ajax ngaléngkah deui. Kuring leres-leres tiasa nyerat kode dina halaman kuring anu bakal, tanpa anjeun carioskeun, ngobrol sareng halaman sanés di tempat sanés, kéngingkeun inpormasi, teras bawa deui tanpa anjeun kedah ngantunkeun halaman !!! Deui… Kalkulator Payraise. Nalika anjeun ngetik inpormasi teras pencét "Ngitung", halaman ngirimkeun inpormasi éta ka halaman itungan deui dina sérver. JavaScript teras maca réspon sareng pormat kalayan saé.

Teu percanten ka abdi? Ieu halaman anu diajak ngobrol: http://www.payraisecalculator.com/getPayraise.php. Perhatikeun teu aya nilai anu saleresna… éta kusabab kuring henteu leres-leres ngeposkeun nanaon. Tapi anjeun ngartos.

Janten naon hartosna sadayana ieu? Nya, RIA bakal nyandak jaring sareng ngajantenkeun langkung gampang. Lawan ngagorowok yén éta urang bakal salawasna ngagaduhan program sapertos Microsoft Word sareng Excel. Leres kitu? Kumaha upami Google Writely jeung Spreadsheets? Éta sakitar sudut jalma.

Ironi ieu nyaéta yén 20 taun ka pengker mangrupikeun ledakan Komputer Pribadi anu urang henteu kedah dilabuhkeun kana sababaraha sistem 'mainframe'. Nya… tebak naon ?! Urang balik deui kana mainframe ... ngan aya sakumpulan di antawisna di jaring.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.