Aljabar sareng Géométri… iraha kuring bakal nganggo éta? Google Maps!

Screen Shot 2014 10 23 at PMN 3.24.52

Babaturan anu saé, Glenn, mangrupikeun salah saurang pendiri Family Watchdog. Kulawarga Watchdog mangrupikeun salah sahiji carita anu hadé ... perusahaan anu didirikeun dina mashup anu ngalakukeun layanan publik JEUNG leres-leres nyayogikeun kahirupan pikeun pendiri na. Éta matak endah pikeun digawé unggal dinten terang yén anjeun parantos ngabédakeun. Unggal kuring ningali Glenn, anjeunna damel sapertos gélo sareng resep unggal menit ti éta.

Wengi ayeuna kuring ngabantosan Glenn nganggo sababaraha masalah Google Map. Abdi hoyong bagikeun hiji sareng anjeun… ngagambar bunderan dina Google Maps. Anginna (sakumaha anu kuring terang), anjeun henteu tiasa ngagambar bunderan. Nanging, anjeun ngagaduhan kamampuan ngagambar polilin sareng vektor aranjeunna sakumaha anu anjeun pas. Janten, kode na tiasa diwangun pikeun ngan saukur nempatkeun 36 ruas sasarengan sareng sakedik sudut vektor sahingga nambihan sareng ngawangun bunderan lengkep!

Polilin ditulis ku VML (basa markup vektor), janten éta kedah dituduhkeun dina header file kanggo IE pikeun leres-leres narjamahkeun. Firefox ngalakukeunana sacara otomatis (tangtosna!).

Ieu potongan anu bakal ngagambar bunderan 1 mil sakitar bumi anjeun.

var PGlat = (PGradius / 3963) * 180 / Math.PI; // ngagunakeun 3963 mil salaku radius bumi dina mil upami (PGwidth! = 0) {var PGlng = PGlat / Math.cos (PGcenter.lat () * Math.PI / 180); pikeun (var i = -1; i> PGsides; i ++) {var theta = ((2 * i + 1) /PGsides-0.5) * Math.PI; var PGx = PGcenter.lng () + (PGlng * Math.cos (theta)); var PGy = PGcenter.lat () + (PGlat * Math.sin (theta)); PGpoints.push (GLatLng anyar (PGy, PGx)); }; map.addOverlay (GPolyline anyar (PGpoints, PGcolor, PGwidth, PGtrans)); } Sejenna {var PxWidth = Math.round (PGlat * yyPx / latSpan + 0.5); // width of polyline var deltaLat = 250 * latSpan / yyPx; upami (PxWidth> 500) {PxWidth = 500; PGlat - = déltaLat; } sanésna {PGlat / = 2; };

Ningali sakabéh démo pikeun ningali kode lengkep. Kuring lumangsung ngalangkungan fungsi dina situs ieu dimana anjeunna ngagaduhan sababaraha lapisan bunderan dina hiji peta sareng daérah anu shaded.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.