Blogging Perusahaan ngalangkungan Bencana (sapertos anu dibuka)

bomJasa hosting Monster, Dreamhost, hirup ngimpina SaaS ayeuna. Nembongan domino musibah sadayana mutuskeun antrian dina ranté kajadian anu teras-terasan pikeun aranjeunna. Nalika kuring damel salaku manajer perawatan di fasilitas koran utama, kuring bébéja ka jalma yén aya sababaraha hal anu teu aya watesna bisa salah antara kéngingkeun halaman sareng nempatkeun kertas dina jalan. Tugas kuring nyaéta ngatur résiko éta ku nyerang unggal kamungkinan titik lemah dina sistem. Kadang-kadang, hal-hal éta di luar kadali kami, sanés! Dreamhost mendakan ieu ayeuna ... tapi aranjeunna aktip komunikasi bencana ngalangkungan aranjeunna blog perusahaan (bakiak).

Kuring muji Dreamhost pikeun katepatanana sareng kajujuran aranjeunna pikeun aranjeunna bakiak. Abdi sanés palanggan (Abdi nganggo Jumpline), tapi gaduh hormat anu anyar pikeun aranjeunna saatos maca ngeunaan 'musibah anu lumangsung'.

Seth Godin nyerat:

Pelajaran ka hiji: nalika kaayaan janten huru-hara, jelas, kritis diri sareng nyungkeun hapunten mangrupikeun hiji-hijina cara pikeun nungkulan konsumén upami anjeun ngarepkeun aranjeunna masihan anjeun kasempetan sanés.

Pangajaran dua: carita anjeun sadayana anu anjeun ngagaduhan. Upami anjeun ngajual carita "up-time", langkung saé investasi teuing dina naon anu diperyogikeun pikeun mastikeun carita anjeun leres. Upami anjeun ngajual yogurt organik, mayar langkung ti anu anjeun peryogikeun pikeun ngajaga racunna kaluar.

Pangajaran katilu: upami anjeun mikir yén dina waktos sapuluh taun ka payun bakal aya surplus kakuatan (teu aya brownout di New York, gas murah di Ohio sareng seueur kakuatan pikeun widget anyar anjeun dimana waé anjeun) sigana kuring nuju salah alungan.

Kuring bakal nambihan sababaraha poin ka Pangajaran hiji:

  • Janten tepat waktos.
  • Entong nyumput.

Kuring nyayogikeun koméntar ieu ka blog Dreamhost (baca heula):

Sababaraha tanggapan ka â ?? Kantor Gedongâ ???. Nyayogikeun seueur rinci anu aya kaitannana sareng kagagalan peralatan ngan ukur nyayogikeun panasaran ka pelanggan kumaha teuing anu salah. Kalayan nyayogikeun seueur detil perkawis pamiceunan, tapi henteu aya personalisasi atanapi inpormasi kontak (kantun nandatanganan â ?? Kantor Gedongâ ???) anu teu tulus sareng nunjukkeun yén anjeun teu hoyong nyanghareupan masalah éta sareng palanggan anjeun. Éta henteu leres-leres.

Perusahaan kuring ngalaman pemeliharaan anu diperpanjang taun kamari anu ngarugikeun urang ratusan rébu dolar dina pembaharuan. Nanging, éta tiasa ngarugikeun urang jutaan dolar upami urang henteu nyauran pagawé, masang halaman kontak alternatip (halaman daptar sareng nomer telepon dimana kami tiasa ngahontal palanggan kami) sareng sacara pribadi ngahubungi masing-masing sareng unggal Klién anu kapangaruhan.

Nyumput tukangeun tanda tangan anu teu aya artina pikareueuseun. Abdi henteu bakal sabar ieu.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.