Terminologi Tipografi: Ti Apex ka Swash sareng Gadzook Di Antara… Sagala Anu Anjeun Peryogikeun Ngeunaan Font

Tipografi sareng Istilah Font

Hobi utama kuring dewasa, nalika kuring henteu kasulitan, nyaéta ngagambar. Kuring malah nyandak sababaraha taun drafting kursus bari di SMA jeung dipikacinta eta. Éta tiasa ngajelaskeun naha kuring sering gaduh tulisan atanapi tulisan ngeunaan grafik, Illustrator, ilustrasi, sareng jejer desain anu sanés. Kiwari, éta tipografi sareng desain fon.

Tipografi sareng Letterpress

Upami anjeun hoyong mundur dina sajarah fon sareng tipografi, ieu mangrupikeun pilem sakedik ngeunaan seni Letterpress anu leungit.

Psikologi Font

Saatos sababaraha dekade damel di citak sareng online, kuring yakin kuring gaduh panon anu saé pikeun desain anu saé sareng fon maénkeun peran anu luar biasa dina presentasi merek, ngabangkitkeun réspon émosional. Kanyataanna…

Henteu ngan éta penampilan téks hiji tinimbangan penting pikeun merek, tapi penampilan fon béda ogé bisa boga épék psikologis dina panempo. Ku cara ngarobah gaya font, milih font anu langkung émosional atanapi font anu kuat, desainer tiasa ngajantenkeun panempo sareng ngaréspon béda kana merek. 

Psikologi Font

Psikologi Font - Serif, Slab Serif, Sans Serif, Modern, Naskah, Tampilan

Masih gaduh mamang ngeunaan kakuatan font? Malah aya pidéo anu luar biasa anu nyayogikeun sajarah ngetik fon jeung perang sadia dina YouTube. Sareng, tangtosna, pastikeun pikeun pariksa pilem Helvetica (dina iTunes sareng Amazon):

Jenis Hurup sareng Desain Tipografi

Aya jéntré luar biasa tur workmanship dilakonan dina desain fon ku Tukang ketik. Ieu mangrupikeun pidéo sakedik ngeunaan tipografi… seueur jalma anu henteu terang sadaya padamelan anu aya dina desain font sareng kumaha pentingna peran fon dina olahtalatah anjeun.

Hiji catetan: Ieu mangrupikeun pidéo anu hadé pikeun ngajelaskeun sadaya sipat font, tapi kuring henteu resep pisan fon anu aranjeunna anggo dina pidéo. Hoyong bagikeun ka anjeun kumaha waé ogé! Ku cara éta nalika anjeun hoyong ngajelaskeun ka desainer anjeun yén anjeun hoyong langkung seueur rohangan antawis hurup, anjeun tiasa nyarios basa na sareng nyarios, "Naha urang tiasa nyobian nambihan kerning?"

Tipografi pikaresepeun pikeun kuring. Bakat désainer pikeun ngembangkeun fon anu duanana unik bahkan tiasa nganyatakeun émosina henteu matak luar biasa. Tapi naon anu ngawangun surat? Diane Kelly Nuguid nunda babarengan infographic ieu nyadiakeun wawasan kana bagian béda tina surat dina tipografi:

Anatomi Tipografi

Tipografi Istilah Istilah

Tapi aya loba, leuwih kana seni tipografi. Ieu unggal aspék sareng ciri anu dirarancang janten font ku Tukang ketik.

  1. aperture - Ruang négatip bukaan atanapi sawaréh ditutupkeun ku konter kabuka.
  2. puncak - Titik pangambung paling luhur tina bentuk huruf dimana dua stroke dipendakan; bisa dibuleudkeun, seukeut / runcing, datar / tumpul, jst.
  3. Arc of Batang - Strok melengkung anu teras-terasan nganggo bobot.
  4. Naék - Bagéan tina font anu naék saluareun jangkungna karakter.
  5. panangan - Strok horizontal anu henteu nyambung kana bobot dina hiji atanapi duanana tungtung.
  6. bar - Stroke horizontal dina karakter A, H, R, e, sareng f.
  7. dasar - alignment horizontal tina dasar hurup.
  8. mangkok - Strok melengkung anu nyiptakeun konter.
  9. meja pamantes - Spasi sawaréh atanapi lengkep dina hiji karakter.
  10. Stroke Palang - Garis anu ngalegaan ngalangkungan / ngalangkungan batang hurup.
  11. Turunan - Bagéan karakter anu kadang turun handapeun garis dasar, biasana dina ag, j, p, q, y sareng kadang j.
  12. Ceuli - Stroke leutik anu diproyeksikeun tina luhur aksara alit g.
  13. sampean - Bagian tina batang anu aya dina garis dasar.
  14. Gadzook - The hiasan anu nyambungkeun dua hurup dina Ligature a.
  15. buku-buku - Titik dimana stroke nyambung kana bobot.
  16. kerning - Jarak antara hurup dina hiji kecap.
  17. anjog - Jarak antara garis dasar hiji garis téks kana garis anu salajengna.
  18. suku - Strok pondok, turun dina bentuk surat.
  19. Ligatur - Dua atanapi langkung hurup anu nyambung janten hiji karakter; utamina hiasan.
  20. Garis panjang - Sabaraha karakter pas dina garis sateuacan anjeun balik ka awal.
  21. loop - Bagean handap tina g leutik.
  22. Serif - Proyeksi ngalegaan stroke utama karakter. Sans serif sacara harfiah hartosna 'tanpa' Serif. Fon anu dumasar kana Serif parantos dipikaterang pikeun ngabantosan jalma maca langkung gancang kumargi bentuk kecap na langkung dihartoskeun.
  23. taktak - Strok melengkung tina h, m sareng n.
  24. Nyeuseuh - Penyuluh hiasan atanapi stroke dina bentuk surat.
  25. gagang - Stroke lempeng utama nangtung dina hurup (atanapi diagonal nalika teu aya vertikal).
  26. stroke - Garis lempeng atanapi melengkung anu ngawangun palang, panangan, gagang sareng mangkok.
  27. setasion - Akhir stroke naon waé anu henteu kalebet serif; kalebet terminal bal (bentukna bunder) sareng finial (bentukna melengkung atanapi tirus).
  28. Vertex - Titik di handapeun karakter dimana dua stroke patepung.
  29. x-jangkungna - Jangkungna karakter anu has (henteu kaasup ascender atanapi katurunan)

Janie Kliever nyayogikeun anu kadua infographic pikeun Canva kalayan sababaraha detil tambahan. Pencét kana éta pikeun nganjang kana artikelna pikeun tampilan anu jero masing-masing.

terminologi tipografi

Panyingkepan: Kuring nganggo tautan afiliasi kuring pikeun Canva dina artikel ieu.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.