Kunaon Flex sareng Apollo Bakal Sanggup

InternetTadi wengi kuring sonten sonten sareng rerencangan.

3 jam kahiji dihabiskan di Wates damel di situs klien anu ngagaduhan sababaraha quirks lintas-browser. Situs ieu ditulis kalayan sampurna, sah CSS. Nanging, ku Firefox 2 dina PC daptar ménu bullét ngagaduhan pergeseran piksel anu awon sareng dina Internet Explorer 6, salah sahiji metode CSS henteu jalan pisan.

Firefox 2 (parios pergeseran piksel aneh anu ngajantenkeun katingali ampir miring):
Firefox 2 Menu

Kieu carana kedahna katingali:
Internet Explorer 7

Unggal waktos urang nyobian naon-naon, panyungsi séjén rusak. Kami nyobian di OSX sareng Safari sareng Firefox teras XP sareng IE6, IE7, sareng Firefox. Kaahlian Bill di CSS sareng cinta kuring ka JavaScript antukna nyababkeun solusi anu henteu meryogikeun peretasan khusus peramban ... tapi éta mangrupikeun latihan anu pikaseurieun (tapi pikaresepeun) anu désainer wéb unggal dinten.

Kanyataan yén apel, Mozilla, Microsoft, sarta opera henteu mampuh nyerat aplikasi anu ngamangpaatkeun a Standar Wéb kedah ngerakeun masing-masing. Kuring leres-leres tiasa ngartos upami tiap browser ngagaduhan fitur nyalira anu tiasa didukung ngalangkungan skrip nyalira - tapi ieu mangrupikeun hal dasar.

Ieu conto sampurna kunaon Apollo jeung Flex tahan kasempetan hébat nyapu Internét. Kuring nulis sababaraha dinten ka pengker ngeunaan Scrapblog, aplikasi anu ditulis dina Flex (sareng gancang dialihkeun ka Apollo). Upami anjeun teu acan gaduh kasempetan ningali éta - balik coba éta - éta henteu pondok tina endah.

Flex ngalir handapeun Adobe Flash urang plugin browser. Ieu plugin anu 99.9% pisan tina Internét dijalankeun (anjeun ngajalankeun unggal waktos ningali pidéo Youtube). Apollo ngagunakeun mesin anu sami tapi ngamungkinkeun anjeun leres-leres ngajalankeun dina jandéla aplikasi sanés diwatesan kana panyungsi.

Naon ari Flex?

ti Adobe: Kerangka aplikasi Flex diwangun ku MXML, ActionScript 3.0, sareng perpustakaan kelas Flex. Pamekar nganggo MXML pikeun sacara deklaratif ngahartikeun elemen panganteur pangguna aplikasi sareng nganggo ActionScript pikeun logika klien sareng kontrol prosedural. Pamekar nyerat kode sumber MXML sareng ActionScript nganggo Adobe Flex Builder? IDE atanapi éditor téks standar.

Kumargi hanjelu urang dina ngawangun ménu sederhana-cross-browser, bayangkeun nyobian ngawangun hiji aplikasi wéb anu dirojong di panjelajah browser! Pamustunganana, pamekar kedah nyerat hacks atanapi skrip khusus browser-pikeun mastikeun pangalaman anu sami henteu paduli jenis browser atanapi desktop anu anjeun damel. Henteu aya masalah lintas-browser jeung kauntungan tambahan tina gampang porting aplikasi ka Apollo pikeun ngajalankeun atanapi kaluar browser.

Kumisan ti henteu hariwang kumaha éta katingalina dina unggal pangotéktak, aya kaunggulan séjén. Nulis pikeun Flex henteu teu meryogikeun kaparigelan pemrograman anu resmi. Jigana éta sababna seueur programer propésional nyindiran kana Flex atanapi Adobe. Aranjeunna langkung resep anjeun nyéépkeun puluhan rébu dolar nalika aranjeunna ngembangkeun fitur dina ASP.NET anu peryogi sababaraha baris MXML.

Upami anjeun hoyong teras-terasan dina Flex sareng Apollo, langganan blog sobat Bill kuring.

7 Komentar

  1. 1
  2. 2
  3. 5
  4. 6

    Hmm .. Téhnologi ieu leres-leres pikaresepeun. Abdi sanés programmer, tapi anjeun nyerat henteu peryogi. Leres, abdi badé angkat sareng ngariksa éta.

  5. 7

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.