Naha Marketing Apple Nguseup?

Depositphotos 24060249 s

Saha pamasaran anu leres-leres unggul di dieu, Apple atanapi Microsoft? Pencét liwat upami anjeun henteu ningali pidéo na.

Pos ieu diideuan ku paguneman anu kuring gabung Microsoft ngagaduhan lemah deui ngalawan Apple. Paguneman diteruskeun dina Twitter sareng tweet anu saé ti Kara:

ti karaweber: @douglaskarr mikaresep tulisan dinten ieu. Snarky parantos kaluar, & kampanye "Kuring Mac" parantos mimiti dibaca sakumaha snarky. (FTR, Abdi ogé kipas Apple).

Kuring miharep ieu memicu perdebatan anu gedé. Apple dianggap salaku salah sahiji tim pamasaran anu pangsaéna dina Téhnologi ayeuna, tapi kuring mimiti gaduh pikiran anu kadua ngeunaan usaha aranjeunna. Naha pamasaran ngagaduhan peran ageung dina kasuksésan anyar Apple? Atanapi éta ngan ukur penghasilan anu tiasa dianggo? Punten entong campuran produk sareng pamasaran ngeunaan ieu - kuring sadar yén iPhone mangrupikeun bursa game di industri. Patarosan abdi henteu naha atanapi henteu Apple ngagaduhan produk anu hébat, éta kumaha pangaruh anu dilakukeun pamasaran kana kamekaran penjualan Apple anu ageung?

Naha éta pamasaran Apple anu ngabédakeunana?

Nalika waktos kasar sareng panghasilan tiasa diturunkeun, konsumén sareng usaha kedah nyandak kaputusan pamésan anu sesah. Kusabab Microsoft kéngingkeun pangsa pasar ti Apple kana barang-barang sapertos laptop, katingalina yén Microsoft meunang perang nilai. Nyaéta, pamasaran Apple pikeun desain anu cool, elegan, gampang dianggo, sareng kirang kasusah ... henteu jalan.

Éta ngandung harti yén konsumén anu calakan henteu percanten yén biaya Apple langkung mahal. Apple henteu nyalahkeun kasus éta ... sareng kuring henteu percanten (ogé Kara) yén komérsial anu ngabantosan aranjeunna ngabantosan aranjeunna. Nyatana, kuring pikir aranjeunna ngan ukur kadéngé sapertos murangkalih manja anu ngageunggeureuhkeun cocooan pangénggalna sareng masihan ramo ka pendirian (éta kuring sareng anjeun).

Mungkin waktuna pikeun maéhan kampanye Mac vs. PC.

Unsur konci pikeun pamasaran anu hébat nyaéta waktuna. Penting pikeun pamasaran anjeun tetep aya hubunganana sareng pemirsa anjeun ... sareng parobihan dina ékonomi mangaruhan kana kaputusan pamésan masarakat. Hasilna, konci pikeun ngarobih saluyu. Waktosna pikeun Apple ngaluyukeun.

9 Komentar

  1. 1

    Doug,

    Jigana ayat panungtungan anjeun ngajelaskeun naha Apple kaleungitan pangsa pasar. Pola pikir konsumen parantos robih sacara drastis dina taun ka tukang sareng Apple henteu acan ngarobih strategi pemasaranna. Microsoft ngagaduhan, iklan laptop sahandapeun $1500 langsung ka jantung konsumen anu sadar biaya.

    Adam

  2. 2
  3. 3

    Jigana aranjeunna, sarta geus pikeun sawatara waktu, pamasaran ka tingkat pangaweruh nu tangtu. Pikeun jalma anu leres-leres henteu hoyong tinker sareng mesinna (pasti sanés kuring), pamasaranna efektif sabab nyobian nunjukkeun kumaha saderhana aranjeunna. Iklan maranéhanana promosi "Geniuses" teu nanaon keur kuring, Nyaan teu hayang jeung teu bisa meunang ka mall overcrowded salila jam bisnis normal, tapi kuring BISA neangan online pikeun meunangkeun pitulung ti 90% + pangsa pasar PC. pamaké. Iklan "Eliminasi" na nyobian nyarios ka kuring yén ngan ukur hiji pilihan anu saé, tapi nalika kuring ngagaleuh laptop pangénggalna, Mac diliwat kusabab aranjeunna henteu gaduh set fitur anu leres anu kuring peryogikeun, tapi kuring tiasa mendakan PC anu pas. nu kagungan sagalana Abdi hoyong.

  4. 4

    Kuring éta kipas tina jabs halus dilakukeun dina sababaraha mimiti runtuyan Mac nambahkeun. Tapi Teu sangka aranjeunna nyandak teuing négatip tina péngkolan ngeunaan 9 sababaraha bulan kapengker, ngeunaan waktos "Vista bashing" dimimitian. Saprak harita, pendapat abdi ngeunaan iklan maranéhanana geus steadily ditolak.

    Pikeun kuring, iklan anu langkung énggal ngalakukeun padamelan anu langkung saé pikeun ngajantenkeun pangguna Mac anu tos aya langkung unggul ngeunaan pilihanna tibatan nyangking pangguna énggal kana lipatan. Gently (jeung comically) némbongkeun mangpaat produk anjeun sarta jalma bakal datang leuwih ka sisi anjeun. Overtly ngahina kompetisi, sarta henteu langsung jalma anu ngagunakeun éta, jeung anjeun risiko alienasi jeung panolakan nekad malah mertimbangkeun parobahan.

    Kaula teu yakin kumaha éféktif iklan Microsoft Laptop Hunter sakabéhna, tapi maranéhna sahenteuna demonstrate harga jeung rupa kaunggulan komputer basis Windows. Abdi pribadi, abdi hoyong $2,800 17″ MacBook Pro, tapi kuring ngagaleuh netbook basis Windows $325. Netbook nyaéta sabalikna lengkep tina MacBook Pro, tapi bédana harga nyababkeun kuring mikirkeun deui naon anu penting vs.

    Apple bakal salawasna boga tech-enthusiant satia nuturkeun, sarta salian bakal aya jalma anu daék mayar leuwih pikeun usability gede. Tapi ékonomi ayeuna maksakeun langkung seueur jalma pikeun nyandak kaputusan ngan ukur dumasar kana biaya awal, sareng éta henteu kantos janten bagéan pasar dimana Apple sigana bersaing. Sareng iklanna ayeuna henteu ningkatkeun kaayaan ieu, langkung saé atanapi langkung goréng.

  5. 5

    Sakedap deui kuring nguping Merlin Mann nyarios yén upami ngagaleuh Apple sanés artos artos, maka éta henteu pantes artos - anu kuring yakin.

    panyingkepan: Kuring make Mac di gawe jeung mesin Windows di imah.

  6. 6

    Jigana anjeun bingung pamasaran jeung perkara reklameu.

    Pamasaran Apple saprak uih deui Jobs teu bisa disangkal sarwa samentawis sababaraha iklan sareng kampanye individu kadang-kadang gagal.

    Kuring yakin yén argumen yén kasuksésan badag Apple panganyarna alatan pamasaran leres pisan palsu. Landasan strategi Apple sok ngadamel produk anu saé, sanés pamasaran anu saé.

    iPod éta hiji kasuksésan badag teu kusabab commercials silhouette menari, tapi sabab éta / mangrupa produk fenomenal anu / jauh jeung luhur punjul kana nanaon sejenna dina pasaran.

    Paduli kaayaan ékonomi, konsumén bakal salawasna mayar produk hébat. Apple diadegkeun dina resesi sarta terus mekar dina resesi ieu.

    Klaim yén Microsoft kéngingkeun pangsa pasar dina Apple tiasa rada prématur. The laporan yén kuring geus katempo sigana ngaku sabalikna.

    • 7

      Hi Brian!

      Padahal kuring nyebatkeun iklan, kuring masih naroskeun pamasaran, sanés iklan. Abdi ogé henteu naroskeun produk anu luar biasa. Kuring ngabales koméntar ieu via Ipod sareng laptop pilihan kuring nyaéta MacBookPro kuring. Patarosan abdi sabaraha beurat straegies pamasaran Apple dina kasuksésan maranéhna? Éta ngan saukur kabeungharan anu maénkeun peran?

  7. 8

    Doug,

    Abdi bogoh sawala ieu. Hatur nuhun pikeun initiating eta. Dina panempoan abdi, Apple boga tur bakal neruskeun boga pamasaran cemerlang. Pausahaan geus persevered ngaliwatan loba downturns, loba sabagian kusabab savvy pamasaran maranéhanana jeung kamampuhan pikeun nyaluyukeun on récéh a. Kampanye iklan ayeuna ngan ukur hiji unsur strategi, anu kuring pikir seueur koméntar anu museurkeun kana sakedik teuing. Jigana rujukan ka iklan di mimiti nempatkeun folks dina lagu éta. Paduli, strategi pamasaran Apple ngalibatkeun langkung seueur tibatan sapotong iklan taktis. Perencanaan produk, harga, positioning, desain, sarta timing dieksekusi ngaliwatan iklan sasaran, pr, acara, sarta strategi jualan langsung jeung teu langsung séjén sarta taktik bakal tetep parusahaan ieu dina forefront diskusi pamasaran pikeun lila.

  8. 9

    Hai Douglas, hapunten ninggalkeun koméntar di luar topik, tapi sigana tautan anu munggaran, anu nyarios klik ngalungkeun pikeun ningali pidéo, ngahubungkeun kana pidéo anu nuju ka halaman 404, "Kami henteu mendakan éta! Boh nu leungit atawa urang!”. Sakali deui… hampura kuring pikeun komentar di luar topik.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.