Arguing Ngalawan Sejarah sareng Entre-Commuting

Karya ti imah

Kuring kantos ngobrol sareng réréncangan, Chad Myers tina 3 Topi Marketing, ngabahas kumaha boh ékonomi tatanén urang sareng Revolusi Industri parantos nyababkeun kabiasaan kerja modéren urang. Ngan resep kibor QWERTY komputer urang (aranjeunna didesain janten teu épisién sahingga konci mesin tik moal nempel, tapi urang nganggo éta ayeuna dina alat anu henteu pernah bakal nempel), kami nganggo pamikiran anu umurna 100 dugi ka 1,000 taun (sareng langkung) pikeun nangtoskeun kami kaputusan staffing sareng damel. Sareng aranjeunna sacara épisién pisan.

Kumaha Ékonomi Pertanian mangaruhan Kabiasaan Karya Urang

Nalika anjeun ningali Baby Boomer sareng hubungan kulawargana kana tatanén, 1 ti 4 urang Amérika nyambung kumaha waé ka tegalan, biasana kebon kulawarga. Jaman harita, malah nepi ka ayeuna, anjeun bobo saatos matahari, sareng damel janten surup. Anjeun teu tiasa damel wengi, sabab kebonna teu hurung sareng traktor teu gaduh lampu lampu. Anjeun damel siang, sabab bapakna damel siang, sapertos bapakna, sareng bapakna sateuacan aranjeunna. Dasarna, ti saprak urang gaduh tatanén di dunya ieu, anjeun damel siang siang sareng bobo wengi.

Ayeuna, urang henteu kedah ngalakukeun éta. Kami gaduh lampu listrik, urang tiasa dianggo ngalangkungan zona waktos, sareng komunikasi langsung sareng Internét berkecepatan tinggi.

Kumaha Revolusi Industri mangaruhan Kabiasaan Gawé Kami

Teruskeun gancang ka akhir taun 1800an sareng awal taun 1900an, nalika pabrik naék sareng mobilisasi ngangkut jalma-jalma ti kebon ka kota-kota pikeun milarian padamelan. Ayeuna, upami aya anu kedah diwangun, éta didamel di pabrik. Sareng kusabab jalma-jalma asalna ti kebon, aranjeunna kedah damel antara 8 sareng 5 deui.

Tapi ayeuna, kusabab pabrikna aya di hiji lokasi, padamelan éta kedah dilakukeun langsung di tempat. Pakakas anjeun aya. Produk anjeun aya. Anjeun bagian tina sistem, sareng upami anjeun henteu aya, sistem gagal. Éta penting pisan yén anjeun muncul.

Ayeuna, urang masih diarepkeun muncul. Pagawean urang dilakukeun di gedong kantor. Urang kedah pendak sareng jalma sacara pribadi. Urang kedah linggih di kebon alit urang, sareng ngajaga kaluaran urang. Anjeun bagian tina sistem, tapi sareng ieu anu manajer henteu acan sadar sistem moal gagal ngan kusabab anjeun henteu aya di gedong.

Bagéan tina alesan nyaéta kurangna kapercayaan ti pihak manajer. Upami aranjeunna henteu tiasa nonton kami, aranjeunna henteu terang naha kami parantos damel. Aranjeunna yakin yén urang tiasa nyéépkeun waktos langkung seueur pikeun senang tibatan ngalaksanakeun padamelan. Henteu émut yén aranjeunna tiasa nyaritakeun éta, nalika jalma henteu minuhan tenggat waktos sareng produktivitasna luhur atanapi kahandap, sanajan jalma-jalma aya di tempat éta. Tapi pikeun sababaraha alesan, manajer pikir jalma kedah aya sepanjang waktos, atanapi henteu aya anu bakal bérés.

Masalah abad ka 21 disababkeun ku pamikiran abad ka-19

Kaseueuran korporasi sareng lembaga pamaréntah masih mikir dina abad ka-19 nalika ngeunaan waktos damel anu tiasa ditampi. Anjeun kudu janten di kantor ti 8:00 énjing ka 5:00 sonten. Anjeun teu kénging damel ti bumi, sareng anjeun pasti teu kénging damel ti jam 9:00 - 6:00, atanapi Gusti nyanggakeun! 10: 00 - 7: 00.

Sababaraha taun ka pengker, nalika kuring damel di Departemen Kaséhatan Propinsi Indiana, Kuring sabagean tanggung jawab pikeun rencana kontingensi anu bakal kami anggo upami flu pan kantos pencét di Amérika Serikat. Nanging, seueur pisan anu ngurilingan jalma tiasa damel ti bumi. Sarerea resep rencana éta sareng nyarios yén éta pisan anu dibutuhkeun.

"Hebat," ceuk kuring. "Urang kedah nerapkeunna sababaraha kali, sareng pastikeun sadayana tiasa nganggo éta. Éta bakal ngantep staf anu diperyogikeun ngerjakeun kerang, pastikeun aranjeunna tiasa kéngingkeun aksés online, sareng yén sadaya téknologi urang tiasa dianggo. Ku cara éta, nalika urang dilaksanakeun, urang henteu sadayana nyauran departemén IT dina dinten munggaran. ”

"Henteu, kami henteu hoyong ngalakukeun éta," éta réspon. “Kami hoyong sadayana damel di dieu. Kami henteu ngiringan teleponi. ”

Éta éta. Tungtung diskusi. Kami henteu ngalakukeun télékomunikasi. Jurusan panggedéna di pamaréntah propinsi, departemen anu ngurus réspon flu pan nagara, sareng kami henteu "dahar kadaharan anjing urang sorangan. " Janten, henteu aya uji coba, sahingga panginten tiasa ngarusak réspon sadaya agénsi nalika waktosna sumping.

* Hhh

Solusi Abad 21

Kuring ogé teu kalis tina pamikiran sapertos kieu. Salaku pamilik bisnis, kuring henteu ngagaduhan jadwal damel biasa langkung ti sataun. Abdi dugi ka kantor telat, kusabab bobo, biasana sakitar jam 2:00.

Tapi kuring masih rumaos kaliru nalika alarm pareum jam 8:00, sareng mikir, "Kuring kedah aya di kantor," sanaos awak kuring ngancam maksa kuring ka koma anu kurang bobo.

Acan, kuring parantos ngalaksanakeun kaseueuran padamelan magrib sareng wengi. Kuring ngajalankeun ka sareng ti kantor dina jam anu henteu puncak, anu hartosna kuring kirang nganggo bénsin. Abdi nyéépkeun waktos entre-commuting ti warung kopi atanapi kafe alit. Sakumaha seueur bahan bakar anu tiasa urang simpen unggal taun upami karyawan tiasa nyaluyukeun jadwal di kantorna pikeun cocog sareng jadwal padamelan anu pangsaéna?

Upami perusahaan tiasa kaluar tina modeu pamikiran "ieu kami henteu tiasa percanten ka anjeun", sareng milari cara énggal pikeun ngamungkinkeun para karyawan damel ti bumi, urang tiasa ngirangan konsumsi bahan bakar urang. Urang tiasa ngirangan biaya utiliti, sareng bahkan perumahan sareng biaya kontrakan, upami urang gaduh tapak perusahaan anu langkung alit. Bayangkeun ngagunakeun gedong sapersapuluh tina ukuran aslina, dieusian ku nanaon tapi ruang rapat, ruang konferensi, sareng sababaraha bilik pikeun jalma anu kedah nyéépkeun waktos di kantor sateuacan atanapi saatos rapat.

Upami perusahaan sareng instansi pamaréntah tiasa ngiringan abad ka-21, urang tiasa ngalakukeun sababaraha hal anu luar biasa. Dugi ka waktos éta, urang bakal ngahurungkeun rengkuh urang dina jalur perakitan, sareng ngaitkeun kuda sareng bajak kebon.

2 Komentar

  1. 1

    Tulisan anu saé, Erik. Kuring bakal nambahan yén kuring yakin yén loba masalah asalna tina kurangna pamahaman nagara ieu "Naon kapamimpinan". Seuseueurna pamimpin anu teu berpengalaman anu kuring tepang percaya yén tugasna pikeun 'ngalereskeun' jalma sareng prosés. Hasilna, aranjeunna museurkeun kana négatip ... sipat négatip karyawan, masalah négatip sareng produk sareng jasa, masalah négatip sareng bisnisna.

    Sok aya anu bakal 'dilereskeun' sareng unggal jalma sareng unggal usaha. Éta sanés padamelan pamimpin. Pamimpin kedah terang kumaha cara ngaleupaskeun bakat dina karyawanna, kumaha ngungkit kakuatan produk sareng jasana, sareng kumaha ngamangpaatkeun hal-hal luar biasa anu dilakukeun ku bisnisna pikeun tumuwuh.

    Hanjakal, urang ngamajukeun jalma ka tingkat incompetence maranéhanana. Kami henteu masihan pelatihan ANY ka manajer atanapi pengawas kami ngeunaan cara ngatur jalma sacara efektif. Karunya teuing!

  2. 2

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.