Strategi Militer "Art of War" mangrupikeun Jalan Salajengna pikeun Nangkep Pasar

Kasenian perang

Persaingan ritel galak ayeuna-ayeuna. Kalayan pamaén ageung sapertos Amazon ngadominasi e-commerce, seueur perusahaan anu berjuang pikeun nguatkeun posisi aranjeunna di pasar. Pimpinan pasar di perusahaan e-commerce top dunya henteu linggih di sela-sela ngan ukur ngarepkeun produkna ngagaduhan daya tarik. Aranjeunna nuju nganggo Kasenian perang Strategi sareng taktik militér pikeun ngadorong produkna payuneun musuh. Hayu urang bahas kumaha strategi ieu dianggo pikeun ngarebut pasar ...

Sedengkeun mérek dominan condong nanem modal sajumlah ageung waktos sareng sumberdaya kana sumber lalu lintas ageung sapertos Google, Facebook sareng halaman wéb afiliasi anu sanés, anu asup ka rohangan ritel tiasa karaos terbatas dina pilihan nalika nyobian ngalegaan pangsa pasarna. Saluran ieu kalapa kalapa, sahingga mahal bahkan pikeun kalibet dina sagala cara anu bermakna.

Nanging, upami aranjeunna ngadeukeutan pasar sareng strategi militér flank, aranjeunna tiasa nanem modal sumberdaya dina blog khusus sareng halaman wéb anu ditargét, sadayana bari nganggo influencer target. Strategi ngamungkinkeun naon sakali a leutik perusahaan pikeun sacara efektif skala kasadaran mérek sareng bagi hasil. Pangwangunan kamekaran sareng kasadaran mérek bakal nginjeumkeun nyalira ka pangunjung pasar, lalaunan ngembangkeun kamampuan pikeun nyandak mérek dominan dina pamasaran luhur sareng platform iklan.

Éta kritis ayeuna, langkung ti heula, pikeun museurkeun kana pesaing. Kompetisi duanana sengit sareng teras-terasan, dina bagian ageung kusabab halangan lebet ritel online alit pisan. Tapi ieu ogé tiasa ditingali salaku kasempetan. Seueur perusahaan ranté kotak ageung henteu sadar dugi ka telat yén perusahaan anu anyar, anyar-ka-pasar nyandak alih kategori konci online. Ieu underdogs bisa jadi sumber utama persaingan pikeun titans industri dina sababaraha taun pondok.

Kumaha ieu ngamimitian?

Target lawan Walmart mangrupikeun conto anu utami tina pangaruh anu tiasa dipiboga ku strategi militér flank. Dina '90an, Walmart teu sieun yén Target ngagaduhan kamampuan nyandak konsumén ti aranjeunna. Sidik Walmart dina waktos éta henteu ngijinkeun Target bersaing. Nanging, Target éta strategis. Target terang hiji-hijina cara pikeun maju dina pasar pangecér kotak ageung nyaéta fokus kana kategori pilih anu aranjeunna badé ngadominasi. Dina waktosna, Target maling batur ti Walmart ku fokus kana jasa kauangan sareng sektor fashion.

Strategi militér flank janten épéktip pisan pikeun sababaraha organisasi sanés, sapertos toko department store anu éléh ku pendatang online énggal dina '80an sareng '90an. Department store asalna ngajual pilihan ageung tina parabotan boh éléktronika, tapi biaya nyimpen barang di toko mahal, sareng kauntungan anu didamelna henteu. Ku alatan éta, toko mimiti nyandak éléktronika sareng jati kaluar tina rak, tapi aranjeunna mendakan hal ieu nyababkeun turunna konsumén, anu pamustunganana nyababkeun turunna penjualan. Langkung seueur jalmi sadar kakuatan balanja online, anu ngamungkinkeun para pendatang anyar di pasar kéngingkeun penjualan sareng nyandak jauh tina anu pernah janten perusahaan e-commerce anu terkemuka.

Ieu lumaku pikeun pamasaran digital dina cara anu sami.

Ayeuna naon waé anu anjeun peryogikeun tiasa dipendakan sacara online. Sedengkeun pangecér sapertos Walmart sareng Target masih nyepeng pangsa ageung tina pasaran, perusahaan mendakan langkung hésé tibatan kantos bersaing sareng penjualan online pangecér anu langkung alit.

Saha sababaraha pembunuh kategori?

Ningali kaos lalaki mangrupikeun cara anu saé pikeun ngartos kumaha pangecér anu cerdas ngagunakeun perusahaan média anu ditargetkeun pisan pikeun ngajual langkung ti department store terkenal. Gampang nganggap yén toko sapertos Macy's, Nordstrom sareng JCPenney ngajual seuseueurna kaos lalaki. Tapi, perusahaan baju modéren sapertos Bonobos, Club Monaco sareng UnTUCKit gancang ngadorong jalanna ka pasar.

Perusahaan-perusahaan baju lalaki anu disebut di luhur ngagaduhan kakuatan di pasar, khususna ngalangkungan blog khusus, pikeun ngahontal pemirsa anu anyar, sadayana nalika nyiptakeun hubungan média sareng luar kotak, tapi perusahaan média volume tinggi. Salaku conto, UnTUCKit ayeuna mangrupikeun hiji-hijina perusahaan kaos lalaki anu ngamanpaatkeun Barstool Sports, perusahaan média anu ngangkut langkung ti 6 juta jalma kana halaman wéb merek dina 12 bulan ka pengker nyalira.

Kaos lalaki sanés hiji-hijina kategori anu taktik ieu leres. Nalika ningali baju lingerie awéwé, anjeun tiasa ningali tren anu sami dipendakan nalika perusahaan énggal lebet pasar sareng bersaing ngalawan Nordstrom sareng Macy, anu ngajual baju jero awéwé. Thirdlove, Yandy, sareng WarLively ngalihkeun langkung ti 50 juta jalma jauh ti mérek ngarah kana situsna ku ngan saukur ngalakukeun performa anu saé dina Facebook. Nordstrom mendakan patalimarga na parantos turun saatos ThirdLove ngamimitian ngungkit Cupofjo salaku sumber lalu lintas anu kuat.

Intina di dieu nyaéta anu asup anyar henteu ngan ukur bersaing, aranjeunna meunang ku ngagunakeun variasi sumber lalu lintas, sareng fokus kana téknik nargétkeun presisi di daérah anu langkung seueur pamaén tradisional henteu paduli, atanapi lambat teuing pikeun mobilisasi sumberdaya.

Badé toko kotak ageung?

Ayeuna masalahna parantos diidentipikasi, department store kedah ngajagi usaha ku ngabela tilu daérah utama: margina, patalimarga jeung merek / hubungan.

  1. Margina- Entong ngan ukur nganggap yén pangecér kotak ageung mangrupikeun hiji-hijina sumber persaingan. Ngartos kategori mana toko anjeun ngatur sareng ngajaga kategori éta.
  2. Lalu lintas- Nyaho dimana patalimarga ka situs anjeun asalna sareng kumaha patalimarga ieu ngarobah janten nasabah. Pikeun ngalakukeun ieu, anggo alat anu bakal ngabantosan anjeun resép aksi diitung pikeun nyetir patalimarga kualitas pikeun maksimalkeun pungsi sumber luhur tina rujukan rujukan.
  3. Merk / Kasadaran- Palayanan pelanggan ngembang sareng anjeun kedah mekar kalayan éta. Penting pisan pikeun ngajaga reputasi positip sareng konsumén. Perusahaan sering mendakan seuseueurna inovasi nalika anjeun ngartos ekspektasi konsumen sareng kumaha industri anjeun nyumponan pangharepan éta. Ngajaga jasa palanggan anjeun konci pikeun ngajaga status di pasar.

Ngagaduhan pamahaman anu holistik ngeunaan saha pesaing anjeun parantos beuki hésé. Penting pisan pikeun ngajaga riset kompetitif anu rajin supados langkung sadar kana mérek anu muncul dina rohangan pasar anjeun. Pikeun meunang dina 2018, merek kedah tetep fokus khusus pikeun saha konsuménna sareng kumaha sasaranana, sadayana nganggo strategi militér flank.

Ngeunaan PermintaanJump:

PermintaanJump ngamungkinkeun perusahaan pikeun ningkatkeun Investasi pamasaran online na sareng tujuan sareng présisi anu teu kantos kalangkung. Platform Traffic Cloud ™ anu menang perusahaan nganggo téori matematika rumit (kecerdasan buatan) pikeun nganalisis ékosistem digital kalapa palanggan. Platform teras nganteurkeun rencana aksi anu diprioritaskeun dimana, kumaha sareng iraha nanem modal dolar pamasaran pikeun ngajalankeun patalimarga anu mumpuni dina saluran, hasilna pelanggan anyar tina pesaing langsung.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.