Genep Panggung tina Lalampahan pembeli B2B

Tahap Perjalanan Pembeli B2B

Aya seueur tulisan ngeunaan perjalanan pameli salami sababaraha taun ka pengker sareng kumaha usaha kedah sacara digital transformasi pikeun nampung parobahan paripolah pembeli. Fase anu dilalui ku pembeli mangrupikeun aspek kritis tina strategi penjualan sareng pemasaran anjeun pikeun mastikeun yén anjeun nyayogikeun inpormasi ka prospek atanapi konsumén dimana sareng iraha aranjeunna milari.

In Ngamutahirkeun CSO Gartner, aranjeunna ngalakukeun padamelan anu saé pikeun ngabagi sareng ngajentrekeun kumaha pembeli B2B dianggo tina masalah dugi ka mésér solusi. Éta sanés penjualan corong yén kaseueuran perusahaan parantos ngadopsi sareng ngukur ngalawan. Abdi ngadorong sadayana pikeun ngadaptar sareng ngaunduh laporan.

Unduh: Lalampahan Mésér B2B Anyar sareng Implikasina pikeun Penjualan

Tahap Lalampahan Anu Mésér B2B

  1. Idéntifikasi Masalah - usaha ngagaduhan masalah anu aranjeunna nyobian lereskeun. Eusi anu anjeun nyayogikeun dina fase ieu kedah ngabantosan aranjeunna pikeun paham kana lengkep masalah, biaya masalah ka organisasi, sareng pengembalian investasi solusi. Dina titik ieu, aranjeunna bahkan henteu milari produk atanapi jasa anjeun - tapi ku ayana sareng nyayogikeun kaparigelan pikeun aranjeunna sacara lengkep ngahartikeun masalahna, anjeun parantos ngarah kaluar ti gerbang salaku panyadia solusi anu dipikaresep.
  2. Éksplorasi Solusi - ayeuna usaha ngartos masalah na, ayeuna aranjeunna kedah milarian jalan kaluarna. Ieu tempat iklan, sungsi, sareng média sosial penting pikeun organisasi anjeun dikontak. Anjeun kedah aya dina pamilarian kalayan eusi anu luar biasa anu bakal masihan kapercayaan anu diperyogikeun ku prospek anjeun yén anjeun solusi anu hirup. Anjeun ogé kedah gaduh tim penjualan anu proaktif sareng pangacara anu hadir dimana prospek anjeun sareng konsumén nyungkeun inpormasi dina média sosial.
  3. Wangunan Syarat - bisnis anjeun henteu kedah ngantosan pamundut usulan pikeun ngajentrekeun kumaha anjeun ngabantosan saratna. Upami anjeun tiasa ngabantosan prospek sareng nasabah nyerat saratna, anjeun tiasa mayunan persaingan anjeun ku nyorot kakuatan sareng manpaat tambahan tina damel sareng organisasi anjeun. Ieu mangrupikeun bidang anu kuring teras-terasan difokuskeun pikeun klien anu kami bantosan. Upami anjeun ngalakukeun padamelan sesah ngabantosan aranjeunna pikeun nyiptakeun Daptar pariksa, ngartos garis waktosna, sareng ngitung pangaruh tina solusi, anjeun bakal gancang dilacak ka kapala daptar solusi.
  4. Pamilihan Pilihan - Halaman wéb anjeun, ayana milarian anjeun, ayana média sosial anjeun, kasaksian konsumén anjeun, kasus panggunaan anjeun, pisibilitas kapamimpinan pamikiran anjeun, sertifikasi anjeun, sumber daya anjeun, sareng pangakuan industri sadayana ngabantosan nempatkeun prospek anjeun kalayan gampang yén anjeun perusahaan anu aranjeunna keukeuh ngalakukeun bisnis. Teguh hubungan masarakat anjeun kedah di luhur mastikeun anjeun sok disebatkeun dina publikasi industri salaku supplier diaku produk sareng jasa anu pembeli anu nalungtik panyadia. Pembeli bisnis tiasa nganggo jalan kaluar anu henteu pencét sadaya témplat… tapi aranjeunna terang yén aranjeunna tiasa percanten. Ieu tahap kritis pikeun tim pamasaran anjeun.
  5. Validasi Solusi - Wakil pamekaran bisnis (Bdr) atanapi solusi wawakil pamekaran (SDR) anu ngawasa nyaluyukeun kabutuhan pelanggan sareng netepkeun ekspektasi kana kamampuanna pikeun nganteurkeun solusi. Studi kasus anu saluyu sareng industri prospek anjeun sareng kematangan penting pisan di dieu pikeun ngantepkeun prospek anjeun sacara visual ningali yén solusi anjeun sanggup ngarengsekeun masalahna. Perusahaan anu gaduh sumberdaya bahkan tiasa nanem modalkeun prototipe dina titik ieu pikeun ngantepkeun prospek ningali yén aranjeunna parantos mikirkeun solusi na.
  6. Nyiptakeun Konsensus - Dina bisnis, urang jarang damel sareng anu nyandak kaputusan. Langkung sering tibatan henteu, kaputusan mésér kéngingkeun konsensus ku tim kepemimpinan teras disatujuan. Hanjakalna, urang sering teu ngagaduhan aksés ka sadaya tim. Wakil penjualan anu atos sapinuhna ngartos ieu sareng tiasa ngalatih anggota tim ngeunaan cara nampilkeun solusi na, ngabedakeun bisnisna tina persaingan, sareng ngabantosan tim pikeun ngalangkungan prosés persetujuan.

Tahap-tahap ieu henteu kedah teras-terasan dijalankeun. Usaha bakal sering dianggo ngalangkungan hiji atanapi sababaraha tahapan, ngarobih syaratna, atanapi ngagedekeun atanapi ngahususkeun pokusna sabab nuju maju nuju ngagaleuh. Mastikeun penjualan sareng pamasaran anjeun duanana Blok sareng fléksibel pikeun nampung parobihan éta penting pisan pikeun kasuksesan anjeun.

Pindah Hulu Dina Lalampahan Anu Mésér Anjeun

Seueur pemasar B2B ngawatesan paparan perusahaanna ka calon klien ku pokus dina pisibilitasna dipendakan salaku ngajual anu tiasa nyayogikeun produk atanapi jasa. Éta stratégi ngawatesan sabab henteu aya ayeuna dina siklus mésér.

Upami bisnis nalungtik tangtangan anu dipiboga ku aranjeunna, aranjeunna henteu kedah milarian perusahaan kanggo ngajual produk atanapi jasa ka aranjeunna. Mayoritas tahapan Lalampahan Mésér B2B miheulaan Pilihan ngajual.

Bisi dina titik; meureun aya calon nasabah anu damel di Téhnologi Keuangan sareng hoyong ngahijikeun pangalaman sélulér sareng konsuménna. Éta tiasa ngamimitian ku nalungtik industrina sareng kumaha konsuménna atanapi pesaingna ngahijikeun pangalaman sélulér kana pangalaman pelanggan sacara umum.

Perjalananna dimimitian ku panilitian ngeunaan adopsi sélulér sareng naha konsuménna henteu nganggo pamasaran pesen téks atanapi aplikasi mobile. Nalika aranjeunna maca tulisan, anjeun mendakan yén aya mitra integrasi, mitra pangembangan, aplikasi pihak katilu, sareng seueur pilihan.

Dina titik ieu, moal bakal janten hébat upami bisnis anjeun - anu ngembangkeun integrasi kompléks pikeun perusahaan Fintech aya dina ngabantosan aranjeunna ngartos kompleksitas masalah? Jawaban saderhana nyaéta nuhun. Éta sanés kasempetan pikeun ngamajukeun solusi anjeun (acan), éta ngan ukur pikeun masihan bimbingan pikeun aranjeunna pikeun ngabantosan aranjeunna janten suksés dina fungsi padamelan sareng dina industri na.

Upami anjeun ngawangun panduan anu paling lengkep ngeunaan idéntifikasi masalah sareng nyayogikeun panilitian anu ngadukung - prospekna parantos ngartos yén anjeun ngartos pisan masalahna, industri, sareng tantangan anu disanghareupan. Perusahaan anjeun parantos gaduh nilai ka prospek sareng perusahaan anjeun mimiti ngawangun otoritas sareng percanten sareng aranjeunna.

Tahap Lalampahan Mésér sareng Perpustakaan Eusi Anjeun

Tahap-tahap ieu kedah dilebetkeun kana perpustakaan eusi anjeun. Upami anjeun hoyong ngembangkeun kalénder kontén, dimimitian ku tahapan perjalanan pembeli anjeun mangrupikeun unsur penting dina perencanaan anjeun. Ieu ilustrasi anu hadé tina naon anu katingalina tina Gartner's CSO Update:

perjalanan pembeli b2b

Unggal tahap kedah direcah ku panilitian anu jembar pikeun mastikeun yén pustaka kontén anjeun ngagaduhan halaman, ilustrasi, pidéo, studi kasus, kasaksian, daptar, kalkulator, garis waktos ... sadayana aya hubunganana sareng panyadia B2B anjeun pikeun inpormasi anu aranjeunna peryogikeun pikeun ngabantosan aranjeunna.

Perpustakaan eusi anjeun kedah leres-teratur, gampang dipilari, konsistén merek, diserat sacara ringkes, gaduh panilitian anu ngadukung, sayogi ngalangkungan médium (téks, citra, pidéo), seuseueurna dioptimalkeun pikeun mobile, sareng gaduh pinance relevansi pikeun pembeli milarian.

Tujuan umum usaha pamasaran anjeun kedah janten anu mésér anjeun tiasa maju dugi ka aranjeunna hoyong sapanjang perjalanan anu mésér tanpa kedah ngahubungi perusahaan anjeun. Prospék bakal hoyong ngalangkungan tahapan-tahapan ieu henteu dibantuan ku staf anjeun. Nalika ngenalkeun tanaga anjeun langkung tiheula dina tahapan tiasa nguntungkeun, éta henteu salawasna mungkin.

Ngagabungkeun usaha pamasaran omni-channel penting pisan pikeun kamampuan anjeun pikeun nutup usaha ieu. Upami prospek anjeun teu tiasa mendakan bantosan anu diperyogikeun pikeun nginpokeun sareng majukeun perjalanan, anjeun langkung gampang kaleungitan aranjeunna ka pesaing anu parantos.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.