Kunaon Niaga B2B Ketahanan mangrupikeun Hiji-hiji Jalan Ka payun Pikeun Pabrikan Sareng Suplier Pasang COVID-19

Dagang B2B

Pandemi COVID-19 parantos matak henteu yakin kana bentang bisnis sareng nyababkeun dipareuman sababaraha kagiatan ékonomi. Hasilna, usaha sigana bakal nyaksian parobihan paradigma dina ranté suplai, modél operasi, paripolah konsumen, sareng strategi pengadaan sareng penjualan.

Penting pisan pikeun nyandak léngkah proaktif pikeun nempatkeun usaha anjeun dina posisi anu aman sareng ngagancangkeun prosés pamulihan. Ketahanan bisnis tiasa jauh pisan dina adaptasi sareng kaayaan anu teu disangka-sangka sareng mastikeun kelestarian. Hususna pikeun pamaén dina ranté suplai perdagangan B2B, waktos anu teu pasti sapertos kieu tiasa nampilkeun a ucing dina témbok kaayaan. Anjeun tiasa nyanghareupan kareseban di pasar atanapi sesah pendakan paménta anu lonjong. Sanaos duanana kaayaan tiasa sami nyusahkeun, pabrik sareng distributor tiasa ngandelkeun kontinuitas bisnis anu kuat sareng katahanan pikeun nolak tantangan sareng mastikeun pasokan anu teu kahalangan dina pandemi ukuran sareng skala ieu.

Kaayaan ayeuna parantos maksa usaha pikeun ngarobih struktural dina stratégi pasar-na. Ieu sababaraha bidang fokus konci anu tiasa ngabantosan anjeun pikeun mastikeun kontinuitas sareng ngawangun payuneun anu tahan banting nalika krisis kaséhatan anu paling dahsyat dina abad ieu.

  • Pamulihan musibah - Usaha kedah ngira-ngira pangaruh pandemi kana kamampuan operasional. Salaku réspon anu langsung, kaseueuran bisnis parantos ngadegkeun pusat saraf komérsial sareng tim lintas fungsi pikeun ngirangan pangaruh pandemi dina operasi penjualan. Aranjeunna ogé parantos ngalereskeun sapertos istilah kiridit fléksibel pikeun ngadukung mitra saluranna. Sanaos prakarsa ieu tiasa ngabantosan tujuan saderhana, perencanaan sareng palaksanaan ati-ati penting pisan pikeun pamulihan jangka panjang.  
  • Pendekatan Digital-Mimiti - Penjualan B2B sigana sacara dasarna dirobah dina post-COVID-19 kali kalayan pokus beralih ti offline ka medium digital. Pandemi parantos nyayogikeun momentum kana prosés digitalisasi penjualan anu lumangsung. Nalika usaha B2B mayunan paningkatan anu masif dina interaksi digital dina waktos anu caket, anjeun kedah ningali unggal kagiatan penjualan pikeun ngaidentipikasi kasempetan poténsial pikeun otomatisasi digital. Pikeun ningkatkeun pangalaman digital, pastikeun yén pembeli tiasa mendakan inpormasi siap dina halaman wéb, sareng ngabandingkeun produk sareng jasa. Anjeun ogé kedah ngalereskeun masalah téknis naon waé sacara real-time sareng milari cara anu énggal sareng inovatif pikeun ningkatkeun pangalaman palanggan.  
  • Panyekel Pikirkeun Deui Kaulinan Na - Panyekel anu nyayogikeun pangalaman digital anu dipercaya sareng dipersonalisasi kalayan fokus anu langkung lengkep ihwal kagancangan, transparansi, sareng kaahlian sigana tiasa gancang hirup deui sareng ngembang basis pelangganna. Dina usaha ieu, anjeun kedah ngamanpaatkeun téknologi sareng ngenalkeun fitur anu ramah pikeun palanggan sapertos obrolan langsung anu tiasa ngabantosan pamahaman khusus sareng ngabales gancang. Salaku tambahan pikeun interaksi dina halaman wéb, panyadia ngaharepkeun ningkatna patalimarga dina aplikasi mobile sareng komunitas média sosial. Janten, dina normal anyar, anjeun kedah ngalakukeun parobihan radikal dina strategi penjualan anjeun pikeun tiasa ngamangpaatkeun kasempetan dina bentang maya.
  • eCommerce sareng Digital Partnership - Krisis anu ayeuna nampilkeun kasempetan pikeun ngalegaan eCommerce sareng kamampuan digital anjeun. eCommerce diperkirakeun maénkeun peran penting dina tahap pamulihan sareng dina tahap fase salajengna. Upami bisnis anjeun henteu ngagaduhan kamampuan digital, anjeun panginten sono kana kasempetan anu teu aya tungtungna dina bentang online. Usaha B2B anu parantos nanem modal dina ngawangun eCommerce sareng kemitraan digital tiasa ngungkaban modal dina paningkatan suku ngalangkungan média virtual.  
  • Jualan Jauh - Pikeun ngaleutikan pangaruh kana penjualan, kaseueuran bisnis B2B parantos nyaksian transisi kana modél penjualan maya nalika pandemi. Tekenan kana jual jauh sareng nyambungkeun via videoconferences, webinar, sareng chatbots parantos tumuh sacara signifikan. Sedengkeun sababaraha bisnis ngandelkeun pisan kana medium virtual pikeun ngagentos penjualan lapangan, anu sanés nganggo propésional penjualanna saluyu sareng penjualan wéb. Kalolobaan saluran anu dipendakan janten sami atanapi langkung épéktip pikeun ngahontal sareng ngalayanan palanggan. Janten, panggunaan saluran jauh sigana bakal ningkat sanaos larangan perjalanan dileutikeun sareng jalma-jalma balik ka tempat damelna.  
  • Sourcing Alternatipna - Gangguan parah dina ranté suplai salami Covid-19 parantos neguhkeun kabutuhan usaha pikeun nerapkeun parobihan dina strategi pangadaan. Gangguan dina ranté suplai ngahambat sumber bahan baku ti padagang anu dikontrak, utamina dina kasus dimana bahan baku sumberna sacara internasional. Pikeun ngungkulan tantangan ieu, usaha kedah ningali padagang lokal pikeun ngasilkeun bahan baku. Ngamankeun kontrak sareng padagang lokal tiasa ngabantosan nyingkahan produksi sareng distribusi. Éta ogé tiasa kapaké dina tahap ieu pikeun ngaidentipikasi produk sareng bahan alternatip.
  • Perencanaan Kontinuitas sareng Investasi Jangka Panjang - Kanggo penjualan B2B, ieu mangrupikeun waktos anu pas pikeun ngamumule kalungguhan sareng ngadamel sababaraha Investasi jangka panjang. Tuturkeun sareng jaga komunikasi anu teratur sareng prospek dina pipa sareng nangtoskeun kasempetan jangka panjang. Wartosan aranjeunna ngeunaan rencana kontinjensi anjeun sareng léngkah anu anjeun laksanakeun pikeun mastikeun kontinuitas. Anjeun laun kedah ngalihkeun pokus anjeun tina réspon darurat kana modél jangka panjang ketahanan operasional. Dina prosés ieu, kalibet dina perencanaan kontinuitas anu kuat pikeun diajar pelajaran tina krisis anu ayeuna. Anjeun ogé kedah analisa résiko operasional kana fungsi bisnis kritis sareng ngalaksanakeun latihan perencanaan skénario. Kamampuh kamampuan tahan bantosan tiasa ngabantosan nguruskeun kajadian-kajadian anu teu acan pernah terjadi sareng uih deui kana kaayaan aslina usaha anu teu aya pangaruhna kana operasi.
  • Nangtukeun Peran Anyar Penjualan Reps - Pergeseran kana digitalisasi henteu mangaruhan peran perwakilan penjualan anu ayeuna diperyogikeun janten akrab sareng alat digital sapertos Zoom, Skype, sareng Webex. Profesional penjualan anu damel di lingkungan B2B kedah ngartos sagala rupa pakakas online pikeun nungkulan sareng ngaréspon pamundut pelanggan kalayan épéktip. Nalika anjeun nyiapkeun paningkatan dina penjualan digital, ngartos kumaha pangsaéna pikeun ngalatih sareng nyebarkeun ahli penjualan di sababaraha saluran kanggo nyayogikeun palayanan pelanggan sareng dukungan. Latihan sareng investasi pikeun tanaga anjeun pasti ngahasilkeun hadiah dina jangka panjang.

Entong Ngantosan Pandemi Bérés

Para ahli nyarankeun yén coronavirus tiasa tetep lami sareng urang sareng teras nyebar dugi ka vaksin dikembangkeun pikeun ngabasmi éta. Nalika organisasi badé ngawangun deui sareng ngawitan operasi na ku tanaga padamelan terbatas sareng pancegahan anu diperyogikeun, penting pisan pikeun ngajajarkeun sadaya operasi sareng sarat énggal. 

Usaha kedah ngadopsi pendekatan proaktif sareng nuturkeun rencana anu diatur pikeun mastikeun kontinuitas dina operasi sareng nyegah gangguan ranté pasokan. Simpen inventarisasi siap sareng siapkeun sateuacana supados teu sono kana kasempetan penjualan. Kusabab pamulihan ékonomi dina waktos pasca-COVID-19 tiasa langkung gancang tibatan anu diarepkeun, anjeun kedah nganggo waktos ieu pikeun nyiapkeun paménta anu réngsé. Émut, upami anjeun henteu ngamimitian ayeuna, anjeun moal tiasa ngamangpaatkeun kasempetan anu muncul dina waktos éta leres.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.