5 Alesan pikeun Pemasar B2B Pikeun Ngagabungkeun Bot Dina Stratégi Pemasaran Digital Aranjeunna

Alesan pikeun B2B Marketing Chat Bot

Internét kalayan gampang ngajelaskeun bot janten aplikasi parangkat lunak anu ngajalankeun tugas otomatis pikeun perusahaan ngalangkungan internét. 

Bot parantos lami-lami ayeuna, sareng parantos mekar tina naon anu aranjeunna mimitina janten. Bot ayeuna ditugaskeun ngalaksanakeun rupa-rupa pancén pikeun daptar industri anu beragam. Paduli naha urang sadar kana parobihan atanapi henteu, bot mangrupikeun bagian anu teu kapisahkeun tina campuran pamasaran ayeuna. 

Bot nyayogikeun solusi anu pas pikeun merek anu hoyong ngirangan biaya sareng ningkatkeun efisiensi. Basa maneh ngamimitian bisnis online sareng lebet kana pamasaran digital, anjeun panginten tiasa ngahaja nyéépkeun langkung seueur pikeun iklan, promosi, ngajual sareng eupan balik ti anu anjeun kedahkeun. Bot pisan mirah pikeun nyetél sareng tiasa gampang diprogram. 

Kusabab genah sareng manpaatna tungtung, bot pamasaran mangrupikeun bentuk anu populér automation pikeun pemasar dinten ayeuna. Bot dasarna cocooan pamasaran anjeun nyalira anu tiasa diprogram pikeun ngalaksanakeun tugas anu anjeun pikahoyong tina aranjeunna. 

Kasalahan manusa diminimalkeun sareng operasi anu épéktip salami jam dijamin ku panggunaan bot. 

  • Naha anjeun milari cara pikeun ngajadikeun otomatis kampanye pamasaran digital anjeun sareng ngaleutikan kasalahan? 
  • Naha anjeun diideuan ku manpaat anu bot tiasa ditawarkeun? 

Upami leres, maka anjeun aya dina halaman anu leres. 

Dina tulisan ieu urang tingali kamungkinan cara B2B marketer tiasa nuturkeun pikeun ngasupkeun bot dina strategi pemasaran digitalna. 

Maca tulisan ieu sareng tangtukeun modus operandi anjeun pikeun masa depan anu épisién sareng hemat biaya. 

Alesan 1: Anggo Bot Salaku Alat Pikeun Komunikasi Pikeun Anu Nganjang 

Ieu salah sahiji tindakan bot anu paling didokumentasikan sareng populér pikeun dipilih. Prosésna tiasa nyandak seueur beban damel tina panangan anjeun sareng tiasa nyiapkeun anjeun pikeun manpaat anu bakal datang. 

Pamasaran digital parantos merevolusi cara mérek komunikasi sareng konsumén pikeun pertama kalina. 

Komunikasi tatap muka sanés pakewuh deui, sareng bisnis nyetél kesan kahijina online ku cara pandang halaman wéb sareng ngalangkungan kontén anu aya di dinya.

Nalika palanggan mimiti sumping kana halaman wéb anjeun, henteu ngan ukur aranjeunna peryogi grafik sareng éstétika anu leres, tapi aranjeunna ogé peryogi sadayana inpormasi anu relevan anu disayogikeun ka aranjeunna. 

Pondokna, aranjeunna bakal hoyong waleran pikeun produk sareng jasa anu anjeun tawarkeun, sareng detail ngeunaan diskon atanapi promo anu aya hubunganana. Teu mampuh anjeun masihan waleran ieu hartosna anjeun berpotensi kaleungitan klién. 

Nulungan sadayana konsumén poténsial mangrupakeun prioritas anu tiasa sesah dijaga sareng dikokolakeun nalika anjeun gaduh tim penjualan atanapi dukungan alit. 

Ogé, tim anjeun bakal ngagaduhan jam kerja anu dipilih, saatos palanggan henteu ngagaduhan sasaha anu sayogi pikeun ngajawab pamundutna. 

Ngaleupaskeun staf anjeun kana jam kerja anu sanés hartosna anjeun kedah ngirangan tanaga tanaga anu sayogi dina hiji waktos. 

Ieu sacara efektif bakal ngahambat efisiensi sareng bakal ngajantenkeun anjeun henteu mampuh pikeun ngatur arus masuk konsumén anu naroskeun. 

Éta tiasa janten kejutan pikeun kalolobaan pemasar kontémporér, tapi pelanggan leres-leres ngahargaan obrolan langsung anu ngajawab patarosan-patarosan aranjeunna. 

Survey anyar ku Econsultancy mendakan yén ampir 60 persen jalma resep obrolan langsung dina halaman wéb. 

Anjeun tiasa langkung ngajantenkeun olahtalatah ngalangkungan bot-bot langkung diamanisasi ku damel dina réspon. 

Tanya patarosan sareng ngembangkeun jawaban anu saluyu sareng mérek sareng reputasi produk anjeun. 

Jalma-jalma kurang resep berinteraksi sareng bot kaku anu henteu leres-leres nampi aranjeunna. Anjeun tiasa ngajantenkeun bot anjeun langkung ngabageakeun ku masihan gambar profil sareng gambar tampilan.

Tambihan ieu bakal ningkatkeun komunikasi antara bot anjeun sareng konsumén ku ngajantenkeun langkung interaktif. 

Ngawangkong ngeunaan interaktivitas, chatbot Sephora mangrupikeun conto anu saé pikeun bot anu berinteraksi sareng pelanggan. Nada anu dianggo ku bot pikaresepeun sareng éta ngabantuan para nasabah ngégél perjanjianana. 

Sephora Chatbot

Alesan 2: Anggo Bot Pikeun Ngayak Ngarah Ngarah 

Manajemén timah mangrupikeun padamelan rumit pikeun manajer sareng tim pamasaran pikeun ngatur. Sakabeh prosés dumasarkeun kana naluri sareng penilaian anjeun. 

Salaku anggota tim pamasaran anjeun, anjeun kedah pastikeun anjeun nélépon anu leres ngeunaan anu ngarah ngudag langkung terus-terusan, sareng anu bakal lungsur. 

Ngaliwatan panggunaan chatbots, anjeun tiasa nambihan langkung seueur jaminan kana telepon-telepon ieu. Naluri tiasa ngabuktoskeun lepat, tapi analitik anu dijalankeun ku bot obrolan pikeun nyayogikeun kalungguhan jarang pisan lepat. 

Bayangkeun palanggan énggal sumping kana halaman wéb online anjeun. Sababaraha tiasa balanja jandela, anu sanés tiasa leres-leres resep. 

Ngainget dinamika sareng demografi konsumén anjeun, anjeun tiasa program daptar patarosan anu matak pikeun nangtoskeun naha konsumén anjeun aya dina corong jualan atanapi henteu. 

Waleran anu dipasihkeun pikeun patarosan ieu bakal ngabantosan anjeun pikeun nangtoskeun petunjuk anu kedah diudag. 

Aya bot anu diprogram anu sayogi pikeun ngalaksanakeun padamelan ieu pikeun anjeun. Bot-bot ieu ngabantosan nyiapkeun patarosan teras nganalisis waleran anu dipasihkeun pikeun nangtoskeun naha kalungguhan tiasa dikerjakeun atanapi henteu. Driftbot ku Drift mangrupikeun pilihan utama di dieu upami anjeun milari jenis software ieu. 

Sedengkeun bot tiasa ngalakukeun padamelan anu saé pisan dina kualifikasi sareng ngamumulé kalungguhan, cara anu pangsaéna pikeun ngatur prosésna nyaéta ku nambihan touch manusa dina akhir perjanjian. 

Cara anu pangpayunna nyaéta ngantepkeun bot pikeun ngarawat sareng nyayogikeun kalungguhan teras gaduh léngkah manusa nalika perjanjian badé ditutup. 

Prosés na tiasa streamline pikeun ngartikeun strategi jual digital anjeun kanggo waktos anu bakal datang. Éta gampang sareng bakal nguntungkeun anjeun hadiah. 

Alesan 3: Anggo Bot Salaku Sarana pikeun Ngatur Pribadi Pangalaman Pamaké 

Panilitian anyar parantos mendakan éta 71 persen ti sadayana konsumén resep strategi jual anu dipersonalisasi. 

Nyatana, palanggan hirup sareng maot pikeun personalisasi, sabab janten sorotan aranjeunna. Salami mangtaun-taun, mérek parantos ngajual naon anu aranjeunna raoskeun, tapi pasang ombak ayeuna parantos robih sareng waktuna pikeun konsumén pikeun nangtoskeun naon anu dijual sareng dipasarkeun ka aranjeunna. 

Terus diémutan pelanggan ramé ka arah personalisasi, anjeun kedah nyandak kana diri anjeun pikeun masihan aranjeunna perhatian éta. Kalayan panggunaan bot, anjeun tiasa masihan réspon-centric pikeun tamu anjeun. 

CNN mangrupikeun conto saluran warta luhur anu ngirimkeun eupan warta anu khusus pikeun pangguna anu béda-béda dumasar kana minat sareng pilihanna. 

Ieu nyiptakeun rohangan anu positip sareng ngabantosan konsumén ngandelkeun panyadia berita pikeun sadaya berita anu aya hubunganana sareng aranjeunna. 

Sacara strukturna mangrupikeun solusi AI online anu ngarah anu ngabantosan tim perumahan, calo sareng agén ngembangkeun waleran anu dipersonalisasi pikeun konsuménna. 

Chatbot handapeun Struktur nganggo nami Aisa Holmes sareng bertindak salaku agén penjualan. Aisa Holmes ngaidentipikasi klien sareng ngajawab pamundutna ku nada anu dipersonalisasi.

Aisa Holmes

Alesan 4: Anggo Bot pikeun Komunikasi média sosial épéktip 

Anjeun tiasa ogé ngagunakeun bot dina média sosial anjeun pikeun ngaréspon sareng berinteraksi sareng konsumén kalayan dédikasi sareng kustomisasi anu sami sapertos anu anjeun badé dina halaman wéb. 

Aya sababaraha chatbots kanggo nyiapkeun olahtalatah anjeun dina Slack sareng Facebook Messenger. Bot média sosial pangsaéna dianggo pikeun generasi kalungguhan, sareng aranjeunna ngalaksanakeun tujuan éta ogé. 

Alesan 5: Anggo Bot Salaku Sarana pikeun Nangtoskeun Démografi 

Bot nawiskeun cara super interaktif pikeun anjeun kéngingkeun demografi anu diperyogikeun ti konsumén, tanpa nyungkeun aranjeunna ngeusian formulir anu panjang sareng pikaboseneun. 

Bot berinteraksi sareng konsumén anjeun dina cara super kasual sareng ngahasilkeun inpormasi anu aya hubunganana sareng demografi aranjeunna. 

Inpormasi ieu teras dianggo pikeun nawiskeun strategi jual pribadi ka konsumén. Strategi jual ieu tiasa janten cara anu saé pikeun nyandak palanggan énggal pikeun merek anjeun. 

Chatbot nyayogikeun rohangan anu aman pikeun seueur palanggan dimana aranjeunna tiasa ngabagi inpormasi anu aya hubunganana sareng demografi, tanpa asa teu aman ngeunaan hal éta. 

Anjeun tiasa ogé ngagunakeun kasempetan ieu pikeun nyandak palanggan énggal sareng kéngingkeun data anu aya hubunganana sareng demografi ti anu lami. 

Ayeuna urang ngaharepkeun anjeun ngartos pentingna chatbots sareng kumaha anjeun tiasa ngalebetkeunana dina strategi pemasaran anjeun. Pamasaran digital sadayana ngeunaan kasual sareng ngawangun beungkeut sareng konsumén anjeun. 

Bot obrolan masihan anjeun kasempetan éta, sabab ngamungkinkeun anjeun ngajajah cakrawala anu sanésna jauh teuing pikeun anjeun. 

Tim pamasaran tiasa kerja sama-sama sareng bot pikeun ngabentuk strategi pamasaran digital anu tangguh. 

Ladenan interaktif sareng 24 jam bot bakal ngajalankeun ogé kalayan kaahlian staf manusa anjeun. Ngaliwatan amalgam ieu anjeun bakal tiasa metik hadiah tina kasempetan penjualan anu langkung ageung sareng otomatisasi pamasaran. 

Naha anjeun milari nyobian nasib anjeun dina ngahijikeun bot dina strategi pamasaran anjeun? 

Upami leres, maka koméntar dihandap kanggo masihan terang kami kumaha téknik urang tiasa ngabantosan anjeun dina perjalanan anu bakal datang.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.