Rencana 4-Point pikeun Transformasi Palanggan B2B anjeun kana Merk Evangelis

Pangabisa Evangelist

Upami anjeun nyéépkeun hiji sonten di kota anu anjeun henteu kantos pernah nganjang sateuacan sareng ngagaduhan dua rekomendasi réstoran, salah sahiji présidén hotél sareng hiji ti babaturan, anjeun panginten bakal nuturkeun naséhat sobat anjeun. Kami umumna mendakan pendapat jalma anu kami kenal sareng resep langkung dipercaya tibatan rekomendasi jalma asing - éta ngan ukur alam manusa

Éta ogé naha merek bisnis-ka-konsumen (B2C) nanem modal dina kampanye influencer - rekomendasi ramah mangrupikeun alat pariwara anu luar biasa. Éta jalan anu sapertos di dunya bisnis-ka-bisnis (B2B) ogé. Baheula, palanggan poténsial bakal ngahubungi anu ngajual, maca riset industri atanapi ngaunduh brosur penjualan. Ayeuna aranjeunna ningali ka sasama sareng ampir 95 persen maca ulasan online. 

Kusabab palanggan B2B anjeun nyandak sababaraha léngkah sateuacan aranjeunna kantos ngobrol sareng wakil penjualan, padamelan pamasaran urang pikeun ngamumule lead di luhur corong penjualan ku cara anu paling efektif. Sareng alat iklan anu paling épisién nyaéta penginjil merek - konsumén anu resep produk anjeun sareng daék ngabagi pangalaman ka batur sapagawean. Ieu mangrupikeun rencana pikeun ngabantosan anjeun nyiptakeun pasukan penginjil merek:

Léngkah 1: Fokus kana Kasuksesan Palanggan

Dina ahir poé, palanggan B2B resep produk anjeun sabab ngabantosan aranjeunna pikeun hasil dina padamelan. Janten, pikeun nyiptakeun penginjil brand, jantenkeun sukses pelanggan janten tujuan nomer hiji anjeun. Éta kedah janten integral kana budaya perusahaan anjeun, sareng unggal padamel dina unggal peran kedah ngartos yén misi pamungkas anjeun pikeun ngabantosan konsumén suksés. 

Titik sanés anu kedah diémutan nyaéta yén anu diukur nyaéta naon anu kedah dilakukeun, janten jantenkeun kasuksésan pelanggan métrik kinerja staf konci ku peringkat karyawan dina ingetan. Ngabantosan konsumén pikeun méréskeun masalah (dukungan pelanggan) sareng milarian kasempetan upsell (penjualan) penting, tapi sadayana kedah aya hubunganana sareng tujuan anu langkung ageung pikeun kasuksesan pelanggan. 

Léngkah 2: Berkomunikasi Dini sareng Sering

Komunikasi pelanggan penting dina unggal tahapan hubungan, tapi mangrupakeun ide anu saé pikeun nyetél standar dina dinten ka hiji, sapertos jandéla 24 jam kanggo tim kasuksésan pelanggan pikeun ngahontal nalika palanggan énggal sumping. Komunikasi awal netepkeun nada sareng sinyal komitmen anjeun pikeun kasuksésan palanggan énggal. 

Éta ogé disarankeun pikeun nyetél titik touch biasa sahingga anjeun tiasa pastikeun anjeun ngartos kana prioritas sareng tujuan konsumén, anu bakal ngalih kana waktos. Komunikasi rutin mastikeun yén tim anjeun tetep mutahir dina tujuan konsumén, sareng éta ogé tiasa masihan anjeun peringatan dini ngeunaan masalah anu muncul janten anjeun tiasa ngalereskeun sareng ngajaga hubungan dina jalur anu leres. 

Léngkah 3: Pastikeun Tim Sukses Palanggan sareng Penjualan Gawé Bareng

Upami dimungkinkeun, aya tim penjualan anjeun pikeun nyangking kelompok kasuksésan pelanggan kana méja sateuacan nutup perjanjian. Mangrupikeun cara anu saé pikeun sinyal komitmen anjeun pikeun kasuksesan palanggan, sareng éta masihan grup kasuksésan pelanggan kasempetan pikeun ngawangun hubungan sateuacan aya masalah pangrojong. 

Kauntungan sanés tina gawé babarengan tim sukses-penjualan pelanggan nyaéta ngagaduhan sadayana dina kaca anu sami ngeunaan ekspektasi palanggan sareng masihan sadayana kasempetan pikeun ngukur tingkat dukungan anu diperyogikeun ku palanggan énggal pikeun palaksanaan anu suksés. Handoff lemes penting pisan pikeun kasuksésan pelanggan - sareng hubungan internal. 

Léngkah 4: Nalika Anjeun Nyalahan, Hapunten sareng Ngalereskeun

Teu aya anu sampurna, sareng gancang atanapi gancang, tim anjeun bakal ngalakukeun kasalahan anu mangaruhan pelanggan. Kumaha anjeun ngatur éta bakal nyaritakeun palanggan seueur ngeunaan komitmen anjeun pikeun kasuksesan aranjeunna. Karyawan kedah gaduh kasalahan, nyungkeun hapunten sareng fokus kana ngarengsekeun masalah tibatan ngabela salah atanapi janten pertahanan. 

Komunikasi pelanggan anu teratur kedah masihan anjeun kasempetan pikeun ngungkulan masalah sateuacan janten umum. Tapi upami anjeun kéngingkeun ulasan anu négatip, tong panik - masih tiasa diperbenerkeun, sareng upami anjeun ngatur éta saé, anjeun bahkan tiasa nguatkeun hubungan. Ogé tetep dina pikiran éta 89 persen konsumén poténsial maca réspon bisnis pikeun ulasan négatip. 

Naon Pentingna

Anjeun bakal perhatoskeun yén unggal léngkah dina rencana opat poin ieu ngalibatkeun kasuksésan pelanggan. Éta mangrupikeun inti tina rencana pikeun ngarobah konsumén kana duta besar merek. Nyerahkeun tchotchkes, ngariung dina konperénsi, émut nami pasangan sareng murangkalih, sareng sajabana, tiasa ngawangun hubungan antarpribadi. Tapi pamustunganana, anu paling penting nyaéta produk anjeun ngabantosan konsumén pikeun ngalaksanakeun tugasna langkung épéktip. 

Janten, émut yén anjeun ngagaduhan kolam renang poténsial influencer: palanggan anjeun. Fokus kana kasuksésanna, tetep hubungan sareng aranjeunna, koordinasi teureuh sareng kolega, sareng gaduh kasalahan sahingga anjeun tiasa ngalereskeun kasalahan gancang. Nalika anjeun netepkeun rencana opat-titik éta, anjeun bakal tiasa nyiptakeun dasar penggemar raheut, sareng éta mangrupikeun pariwara anu anjeun moal tiasa mésér kalayan harga naon. 

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.