B2B: Kumaha Nyiptakeun Corong Generasi Timbal Media Sosial anu Éféktif

B2B Media Sosial Timbal Generasi Corong

Média sosial mangrupikeun cara anu saé pikeun ngahasilkeun lalulintas jeung kasadaran brand tapi bisa jadi rada nangtang dina generating B2B ngawujud. Naha média sosial henteu efektif dina ngalayanan salaku corong penjualan B2B sareng kumaha cara ngatasi tantangan éta? Hayu urang coba ngartos eta!

Média Sosial Tantangan Generasi Timbal

Aya dua alesan utama naha platform média sosial hese janten saluran ngahasilkeun kalungguhan:

  1. pamasaran média sosial téh interruptive - Henteu janten masalah kumaha anjeun nargétkeun strategi média sosial anjeun, média sosial biasana sanés tempat jalma-jalma ngalakukeun bisnis. Aranjeunna ngotéktak feed média sosialna pikeun nyusul réréncangan, kulawarga sareng réréncangan anu baheula. Aranjeunna tiasa milarian gangguan tina prosés padamelan sareng ningali pidéo atanapi meme anu pikaresepeun. Tumbu média sosial anjeun ngaganggu prosésna. Sanaos anjeun nargétkeun apdet éta saé pisan sareng ngahontal pamiarsa anu dipikahoyong, éta sering sanés waktos anu pas pikeun prospek anjeun.
  2. Perjalanan mésér anu rumit pisan - Lamun datang ka B2B, marketers jeung manajer jualan kudu nungkulan unit nyieun kaputusan, sababaraha urang nu bisa mutuskeun lamun produk anjeun hal maranéhna rék investasi di. Unit-nyieun kaputusan bisa ngawengku executives (pendiri, CEOs, VP, jsb .), Manajer (manajer marketing, manajer ngembangkeun produk, manajer rojongan customer, jsb) ogé pamaké tungtung (jalma anu bade di tungtung hareup ngagunakeun produk anjeun, kawas analis SEO atawa tim teureuh link. ). Hasilna, perjalanan ngagaleuh tiasa nyandak sababaraha minggu sareng bulan nalika tawaran anjeun ngarambat ti departemen ka departemen. Ampir henteu kantos mésér impuls di tempat anu tiasa dianggo saé dina pamasaran média sosial. Anjeun peryogi langkung seueur titik kontak pikeun ngingetkeun prospek anjeun ngeunaan diri sareng produk anjeun.

Kumaha Ngahasilkeun Arah tina Média Sosial?

Tapi, média sosial masih tiasa dianggo saé pisan pikeun ngahasilkeun petunjuk sareng ngadukung usaha generasi kalungguhan anjeun anu sanés. Kieu kumaha.

1. Nyetél rutin déngékeun média sosial Anjeun

Ngawaskeun média sosial penting pikeun nyiptakeun corong penjualan anu épéktip. Anjeun hoyong tiasa janten aya pikeun ilubiung dina diskusi relevan sarta ngawalon média sosial nyebutkeun. Éta ogé bakal ngabantosan anjeun ngartos taktik generasi kalungguhan pesaing anjeun ogé ngahubungkeun langkung saé ka pamiarsa target anjeun.

Awario nawarkeun solusi déngékeun média sosial komprehensif nu bisa Anjeun pake pikeun ngawas brand Anjeun, ngaran pesaing Anjeun, diskusi panongton target Anjeun, jsb Ku ngagunakeun fitur pilarian boolean Awario urang bisa ngawas nanaon. Sajaba ti éta, Awario nawarkeun fitur generasi kalungguhan mangpaat mantuan Anjeun nyekel paguneman nu bisa kalayan gampang ngahasilkeun conversions.

Solusi Dengekeun Sosial Awario

Salian déngékeun média sosial, mertimbangkeun nyukcruk propil média sosial konci pikeun bio jeung profil pic parobahan: Ieu bakal ngidinan Anjeun pikeun waktos touchpoints anjeun hadé mun lamun prospek anjeun diwanohkeun, celebrates milestone a, atawa pasar hal penting, kawas buku anyar atawa hiji kajadian.

Visualping mangrupikeun cara anu saé pikeun nyetél pangimeutan sapertos ieu anu ngamungkinkeun anjeun ngingetkeun ngeunaan parobihan InstagramFacebook, Atawa malah kaca ditangtayungan sandi:

visualping

2. Jieun halaman badarat média sosial (atanapi situs)

Aya seueur anu kedah diomongkeun ngeunaan halaman badarat anu sakuduna dituju janten lurkers média sosial janten petunjuk, sareng henteu aya tip di dieu anu bakal idéal. Anjeun kedah ékspérimén sareng uji A / B pisan. Aya prinsip dasar:

  • Sakuduna, écés, janten mobile-friendly sakumaha paling jalma ngakses média sosial tina alat nu bagerak
  • Éta kedah dimuat gancang, Sareng ngalayanan bagian anu paling penting heula pikeun henteu kaleungitan pangguna média sosial anu teu sabar
  • Sakuduna mibanda sababaraha bukti sosial jelas, preferably ti influencers well-dipikawanoh. Harita penting pisan pikeun ngarobah lalu lintas média sosial
  • Tungtungna, éta kedah ngiringan sémah anjeun langsung, ngaleungitkeun léngkah-léngkah tambahan.

Ideally, rék datang kaca anjeun pikeun ngalakukeun hiji aksi instan langsung.

Ngondang pangunjung halaman anjeun pikeun milih slot waktos pikeun demo gratis mangrupikeun ide anu saé sabab éta ngaleungitkeun jumlah email mudik sareng pondok corong penjualan. Apointfix nyaéta aplikasi anu gunana anu ngamungkinkeun prospek anjeun pikeun ngajadwalkeun telepon sareng nambihanana kana kalénder kalayan hiji klik mouse.

gagasan sejen nyaeta pikeun tambahkeun obrolan langsung pilihan anu cara anu saé pikeun kalibet aranjeunna dina prosés penjualan langsung.

Dina sababaraha kasus, nawiskeun hal gratis langsung mangrupikeun hiji-hijina cara pikeun ngalibetkeun lalu lintas média sosial anjeun. Éta sanés ide anu goréng pikeun ngajantenkeun aranjeunna ngalanggan webinar gratis. Aya rupa-rupa anu ramah-média sosial platform webinar ngamungkinkeun anjeun hirup stream kana média sosial.

Pikeun corong pipa anu tangtu, éta ogé masuk akal pikeun nyetél situs anu misah anu bakal dipisahkeun tina merek utama anjeun. Salaku conto, anjeun tiasa nyiptakeun buletin Ecological anu ditargetkeun pisan atanapi nyetél forum Ecological sareng ngajantenkeun éta léngkah munggaran dina pipa anjeun. 

Dina hal ieu, nyieun hiji ramatloka misah ngajadikeun rasa sampurna. Teu perlu mayar ton pikeun ngaran domain, anjeun tiasa nganggo Namikeun pikeun gancang manggihan hiji domain murah nu bakal gampang brand.

namify

3. Pastikeun apdet Anjeun (atawa Iklan) anu sabenerna ngalakonan

Jelas, teu aya resep tunggal pikeun nyiptakeun kontén média sosial anu épéktip.

Tapi ieu sababaraha ideu pikeun anjeun ékspérimén:

  • Anggo seueur gambar sareng pidéo: Ieu ogé bakal ngabantosan bisnis anjeun sareng pisibilitas organik anjeun ngalangkungan rangking dina gambar sareng video carousels
  • Damel polling asli teras umumkeun panemuan anjeun dina pos susulan
  • Tag influencers anu anjeun sebutkeun dina kontén anjeun pikeun ngabantosan aranjeunna promosi
  • Tanya loba patarosan

Pangoptimal téks mangrupikeun cara anu saé pikeun milari patarosan anu pikaresepeun pikeun ditaroskeun dina média sosial sareng ngiringan langkung seueur pamiarsa anjeun:

Di dieu oge pituduh hébat dina nyieun a strategi eusi média sosial.

4. Waktos apdet Anjeun atawa Iklan ogé

Timing mangrupikeun sadayana dina pamasaran média sosial sabab ngamungkinkeun anjeun pikeun ngaleungitkeun fenomena gangguan anu urang bahas sateuacana.

Sababaraha conto waktos anu saé kalebet:

  • Acara niche anu bakal datang anu diomongkeun ku sadayana
  • Tren atanapi peralihan ekonomis anu ngajantenkeun produk anjeun mangpaat pisan (pikir Zoom ngalayanan iklan kerja jarak jauh salami kunci Covid)
  • Seasonality (misalna usum pajeg upcoming), jsb.

tren Google mangrupakeun cara nu sae pikeun ngaduga tren musiman. Éta ogé tiasa diwatesan ka daérah anu tangtu:

tren google

5. Catet éta kalungguhan ogé

Ngaorganisasikeun mangrupikeun konci nalika datang ka generasi kalungguhan: Anjeun kedah terang terang saha anu anjeun parantos ngahubungi, naon titik-titik kontak éta dugi ka ayeuna, sareng kumaha unggal DMU (unit pengambilan kaputusan).

Ieu mangrupikeun solusi CRM anu saé.

Di dieu hiji ngabandingkeun solid tina platform CRM utama pikeun anjeun milih ti. Milarian solusi parangkat lunak anu nawiskeun fitur manajemén pipa penjualan anu padet sareng nyiptakeun profil kalungguhan anu lengkep.

6. Neangan pitulung ti influencers

Pamasaran influencer mangrupikeun tambahan anu hadé pikeun generasi kalungguhan anu didorong ku média sosial kusabab jalma-jalma percanten ka jalma. Onboarding sababaraha influencers Ecological bakal nulungan anjeun ngahasilkeun sababaraha kapercayaan. Éta ogé bakal ngabantosan anjeun kéngingkeun ulasan sareng kasaksian anu berharga pikeun dianggo dina halaman badarat média sosial anjeun.

Aya pituduh lengkep ngeunaan kumaha carana meunang influencers média sosial tanpa sponsor.

Awario nawiskeun alat pamasaran influencer anu kuat anu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngaidentipikasi selebriti mikro nyata dina Ecological anjeun sareng cara anu pangsaéna pikeun ngadeukeutan aranjeunna:

pilarian influencer awario

7. Ngalibetkeun sakabeh tim anjeun dina prosés

pamasaran média sosial ngawengku leuwih jalma ti ngan tim jualan Anjeun. Anjeun kedah gaduh manajer média sosial dina kapal kalayan usaha anjeun sabab aranjeunna anu kalibet dina prosés sareng anjeun kedah salawasna ngabagéakeun eupan balik ti tim dukungan palanggan anjeun sabab aya di payuneun berinteraksi sareng konsumén anjeun ayeuna.

Malahan tim pamekaran produk anjeun kedah kalibet sabab média sosial mangrupikeun cara anu saé pikeun ngahasilkeun tanggapan waktos-ayeuna dina alat anjeun.

Janten ngajaga sadayana perusahaan anjeun dina prosés éta bakal nguntungkeun sadayana sareng ngabantosan anjeun nampi hasil anu langkung nyata tina usaha anjeun. Upami anjeun teu yakin kumaha ngalakukeun éta, cokot ieu Tes Komunikasi Ngahijikeun Tatar pikeun ngaidentipikasi kumaha nyetél prosés.

8. Bagéan sareng remarket iklan média sosial anjeun

Tungtungna, média sosial mangrupakeun suplement sampurna pikeun sakabéh usaha generasi kalungguhan Anjeun sabab bisa ulang sasaran datang loka Anjeun dumasar kana Dursasana maranéhna saméméhna jeung loka.

Dina titik ieu sadaya platform média sosial utama nawiskeun fitur remarketing:

  • Facebook (sareng Instagram): Anjeun tiasa retarget iklan anjeun ka jalma anu dilongok situs anjeun, dirobah, ditinggalkeun carts balanja maranéhanana, jsb.
  • Twitter: Anjeun tiasa remarket ka pamaké anu nempo atawa kalibet sareng anjeun dina Twitter
  • LinkedIn: Anjeun tiasa nargétkeun deui iklan anjeun ku situs wéb, iklan pidéo, Bentuk Lead Gen atanapi engké Acara LinkedIn.

manajer kampanye anu dikaitkeun

Pamasaran média sosial ngagaduhan hiji tantangan anu ageung pikeun diatasi: Anjeun kedah salawasna aya pikeun ningali hasilna. Momen anjeun eureun, angka kalungguhan bakal ngamimitian tanking. Janten henteu aya skala di dieu: Ieu mangrupikeun prosés anu terus-terusan. 

Warta anu saé nyaéta, nganggo alat sareng léngkah-léngkah di luhur anjeun bakal tiasa nyetél strategi generasi kalungguhan anu épéktip pikeun ngamangpaatkeun lalu lintas média sosial anjeun. Sing salamet!

panyingkepan: Martech Zone ngagunakeun tautan afiliasi pikeun sababaraha produk dina tulisan ieu.