Kumaha Ecommerce CRM Mangpaat Usaha B2B sareng B2C

B2B tina B2C Ecommerce CRM Mangpaat

Pergeseran anu signifikan dina paripolah palanggan parantos mangaruhan seueur industri dina taun-taun ayeuna, tapi séktor e-commerce parantos paling hese. Konsumén anu pinter sacara digital parantos resep kana pendekatan anu dipersonalisasi, pangalaman balanja tanpa sentuh, sareng interaksi multichannel.

Faktor ieu ngadorong pangecér online pikeun ngadopsi sistem tambahan pikeun ngabantosan aranjeunna dina ngatur hubungan palanggan sareng mastikeun pangalaman pribadi dina nyanghareupan persaingan anu sengit.

Dina kasus palanggan anyar, perlu pikeun ngukur pangabutuh sareng karesepna sareng ngadamel sambungan pribadi pikeun ngahindarkeun aranjeunna ka saingan anjeun. Dina waktos anu sami, mendakan sajarah mésér, ningali sareng ngagaleuhna ngabantosan masihan saran anu relevan sareng mastikeun ingetanana. Sadaya ieu ngabutuhkeun ngumpulkeun, nyimpen, ngolah, nyingkronkeun, sareng ngatur sajumlah data palanggan.

Salah sahiji solusi anu patut dipertimbangkeun nyaéta manajemén hubungan customer sistem, atawa CRM pondokna.

Sakitar 91% usaha sareng 10+ karyawan ngungkit CRM dina alur kerjana.

Grand Témbongkeun Panalungtikan

Pausahaan tina sagala rupa ukuran nerapkeun ecommerce CRM pikeun:

  • automation manajemén customer
  • Aktipkeun interaksi Multichannel
  • Ngawangun gambar lengkep konsumén
  • Pamasaran sareng automation prosés jasa
  • Ngarancang hiji puseur manajemén customer tunggal pikeun pisibilitas data cross-departemén streamlined

Kumaha Solusi CRM E-commerce Bisa Ngajawab Kabutuhan Usaha Anjeun

CRM biasana mangrupikeun solusi holistik anu dipasang kana arsitéktur e-commerce pikeun nyumponan kabutuhan ieu:

  1. kabutuhan operasional - Manajemén palanggan anu épéktip rada nangtang sareng, dina kalolobaan kasus, mustahil tanpa hub data anu kredibel. Hasilna, usaha dagang online nganggo sistem CRM pikeun nyambungkeun sababaraha titik kontak pikeun ngumpulkeun inpormasi palanggan kana gudang data umum sareng mastikeun aksés data anu teu kahalang pikeun sagala rupa departemén.
  2. Kabutuhan analitik - CRM tiasa nganggo data anu dikumpulkeun pikeun ngahasilkeun wawasan pikeun kaputusan-pembuatan informed. Sistim nu ngagunakeun data nasabah finansial sarta pamasaran dikumpulkeun kayaning queries pilarian, pintonan, sarta sajarah beuli pikeun nyieun profil lengkep, kabiasaan ramalan, ngahasilkeun saran, ngaronjatkeun kapuasan customer, sarta ngaktifkeun cross-selling na upselling.
  3. Pangabutuh kolaborasi - Pegatna sambungan departemén tiasa ngarugikeun produktivitas alur kerja. Pikeun ngaktifkeun aksés ngahijikeun kana data palanggan pikeun pamasaran, penjualan, sareng departemén sanés, anjeun peryogi sistem tunggal anu tiasa nyederhanakeun bursa sareng aksés data. CRM e-commerce tiasa nyayogikeun aksés profil palanggan tunggal, kerjasama lintas-departemén anu lancar, sareng mastikeun sinergi perusahaan-lega.

Ecommerce CRM pikeun B2B sareng B2C: Mangpaat

Henteu janten masalah naon ukuran perusahaan e-commerce anjeun, sareng naha éta B2B atanapi B2C, tujuan utama nyaéta pikeun narik, ngarobih sareng nahan para nasabah. CRM dikembangkeun pikeun ngabantosan perusahaan dina ngahontal tujuan ieu ku cara nyayogikeun aranjeunna mangpaat ieu:

  • view customer lengkep - Taktik manajemén palanggan anu épéktip dimimitian ku panalungtikan palanggan anu jero dumasar kana data akumulasi. CRM tiasa ngabantosan pangecér online dina ngumpulkeun data sareng, dumasar kana éta, ngarancang profil shopper 360-gelar. Aksés ka panempoan palanggan di sakuliah departemén ngamungkinkeun pikeun manajemén corong penjualan anu leres, pisibilitas perjalanan balanja palanggan, nyukcruk kagiatan, pamekaran strategi pemasaran anu dituju, sareng nyayogikeun saran anu pas.
  • Personalisasi maju - CRM sareng mesin learning in-built tiasa ngungkit data palanggan anu dikumpulkeun pikeun ngalaksanakeun kasempetan upselling sareng cross-selling, ngaktifkeun rekomendasi, sareng nyederhanakeun pangalaman balanja. Pendekatan pribadi sapertos kitu ngabantosan palanggan sareng ningkatkeun tingkat ingetan sareng kasatiaan.
  • pangalaman customer Multichannel - Kasempetan dinten ieu pikeun interaksi omnichannel ngamungkinkeun para nasabah janten langkung fleksibel dina ngagaleuhna, boh ngalangkungan toko sélulér atanapi wéb atanapi média sosial. Samentara éta, pikeun retailers digital, nyadiakeun pangalaman flawless tur pribadi dina lingkungan multichannel ngabalukarkeun tantangan signifikan patali linking sababaraha touchpoints sarta ngumpulkeun data customer cross-kanal kana hub ngahijikeun Tatar. CRM tiasa ngarobih pangalaman palanggan anu fragméntasi janten hiji anu ngahijikeun sababaraha saluran sareng ngajamin yén sadaya data katingali, sareng pangguna bakal nampi pangalaman pribadi tina saluran interaksi mana waé.
  • Otomatisasi operasi pamasaran - Kamampuhan CRM pamasaran nunjukkeun kontrol kana interaksi palanggan salami perjalanan penjualan, otomatisasi tugas pamasaran, nyiptakeun kampanye pamasaran anu cocog, sareng kasempetan pikeun jasa anu disesuaikan sareng chatbots sareng réspon otomatis. Ngaotomatiskeun tugas pamasaran sareng ngartos paripolah palanggan nyababkeun pamimpin anu langkung efektif, pertumbuhan pendapatan, sareng pendekatan anu langkung pribadi dina perjalanan balanja palanggan.
  • Analytics berorientasi kahareup - CRMs meta salaku repositories data nasabah anu ngumpulkeun, nyimpen, sarta ngagunakeun data pikeun nyieun kaputusan grounded. Hatur nuhun kana sumber tunggal bebeneran ieu, data tiasa dianggo pikeun ngahasilkeun profil detil konsumén, estimasi tingkat papacangan, ngaramal paripolah, sareng ngaidentipikasi tahapan dina pipa penjualan pikeun nerapkeun taktik pamasaran tepat waktu sareng nawiskeun saran anu relevan. Salaku tambahan, sistem tiasa ngaidentipikasi pembeli anu hargana sareng saluran anu pangsaéna pikeun akuisisina pikeun masihan anjeun rekomendasi anu cocog pikeun tindakan anu langkung efektif.

Kéngingkeun solusi CRM tiasa janten jalan anu leres pikeun ngajadikeun otomatis manajemén palanggan, nawiskeun pendekatan pribadi, naekeun ingetan sareng kinerja bisnis sacara umum. Sumawona, ku sampurna ngahijikeun sareng modul-modul arsitéktur e-commerce anjeun, solusi CRM sacara efektif tiasa ngalengkepan fungsionalitas sakumna ékosistem.