Naon Nofollow, Dofollow, UGC, Atanapi Tautan Anu Disponsoran? Naha Backlinks Penting pikeun Peringkat Milarian?

Tautan Balik: Nofollow, Dofollow, UGC, Disponsoran, Linkbuilding

Saban dinten koropak kuring dibanjiran ku perusahaan SEO spamming anu nyungkeun nempatkeun tautan dina kontén kuring. Éta aliran pamundut anu teu aya tungtungna sareng leres-leres ngaganggu kuring. Kieu kumaha email biasana ...

Dear Martech Zone,

Kuring perhatoskeun yén anjeun nyerat tulisan anu saé ieu dina [keyword]. Kami nyerat tulisan lengkep ngeunaan ieu ogé. Jigana éta bakal ngajantenkeun tambahan anu saé pikeun tulisan anjeun. Punten wartosan kuring upami anjeun sanggup ngarujuk tulisan kami kalayan tautan.

Ditandatanganan,
Susan James

Mimiti, aranjeunna sok nyerat tulisan saolah-olah aranjeunna nyobian ngabantosan kuring sareng ningkatkeun kontén nalika kuring terang persis naon anu aranjeunna coba lakukeun… tempatkeun backlink. Sedengkeun mesin pencari leres ngaindéks halaman anjeun dumasar kana konténna, halaman-halaman éta bakal pangkat ku jumlah situs kualitas luhur anu relevan anu numbu ka aranjeunna.

Naon tautan Nofollow? Naha nuturkeun Tautan?

A Tautan Nofollow dipaké dina tag jangkar HTML pikeun nyaritakeun mesin pencari pikeun malire tautan nalika ngalirkeun otoritas naon waé ngaliwatan éta. Ieu sapertosna dina HTML atah:

<a href="https://google.com" rel="nofollow">Google</a>

Ayeuna, nalika crawler mesin pencari ngorondang halaman kuring, ngaindeks eusi kuring, sareng nangtoskeun backlinks kanggo nyayogikeun otoritas deui sumber ... éta teu maliré nofollow tautan. Nanging, upami kuring parantos ngaitkeun kana halaman tujuan dina kontén anu kuring atos ditulis, tag jangkar éta henteu ngagaduhan atribut nofollow. Éta anu disebat Tautan Dofollow. Sacara standar, unggal tautan ngalangkungan otoritas peringkat kecuali atribut rel ditambihan, sareng kualitas tautan ditangtoskeun.

Cukup pikaresepeun, tautan nofollow sering ditampilkeun dina Google Search Console. Kieu sababna:

Janten Dofollow Tautan Dimana Nulungan Pitulung Kuring?

Nalika kamampuan pikeun ngamanipulasi peringkat ngalangkungan backlinking kauninga, industri samilyar dolar dimimitian sapeuting pikeun ngabantosan klien mindahkeun jalan naék jajaran. Perusahaan SEO otomatis sareng diwangun kebon tautan sareng nincak gas pikeun ngamanipulasi mesin pencari. Tangtosna, Google merhatoskeun… sareng sadayana murag.

Google ningkatkeun algoritma na kanggo ngawas pangkat situs anu akumulasi backlinks relevan, domain anu berwibawa. Janten, henteu ... nambihan tautan dimana waé moal ngabantosan anjeun. Garnering backlinks dina situs anu kacida relevan sareng berwibawa bakal ngabantosan anjeun. Sabalikna, tautan spamming sigana bakal nganyenyeri kamampuan anjeun pikeun pangkat kusabab intél Google ogé tiasa ngabedakeun manipulasi sareng ngahukum anjeun pikeun éta.

Naha Patalina Téks Penting?

Nalika jalma ngirimkeun tulisan ka kuring, kuring sering ningali aranjeunna nganggo kecap konci anu jelas teuing dina jangkar téks na. Kuring leres henteu percanten algoritma Google janten saderhana pisan yén téks dina tautan anjeun mangrupikeun hiji-hijina kecap konci anu penting. Kuring moal heran upami Google nganalisis kontéks kontéks sakitar link. Saur anjeun henteu kedah atra pisan ku tautan anjeun. Iraha waé di mamang, kuring nyarankeun klien kuring pikeun ngalakukeun anu pangsaéna pikeun anu maca. Éta sababna kuring nganggo tombol nalika kuring leres-leres hoyong jalma ningali sareng klik tautan kaluar.

Sareng tong hilap tag jangkar nawiskeun duanana naskah ogé salaku gelar pikeun tautan anjeun. Judul mangrupikeun atribut aksés pikeun ngabantosan panulis layar ngajelaskeun tautan ka pangguna na. Nanging, kaseueuran panyungsi ogé nampilkeunana. Guru SEO henteu satuju naha nempatkeun téks judul tiasa ngabantosan peringkat anjeun pikeun kecap konci anu dianggo. Jalan anu mana waé, kuring pikir éta mangrupikeun latihan anu saé sareng nambihan pizazz sakedik nalika batur mous kana tautan anjeun sareng tip na ditepikeun.

<a href="https://highbridgeconsultants.com" title="Tailored SEO Classes For Companies">Douglas Karr</a>

Kumaha upami Tautan Anu Disponsoran?

Ieu email anu sanés anu kuring nampi unggal dinten. Kuring leres-leres ngajawab ieu ... naros ka jalma éta upami aranjeunna leres-leres naros ka kuring pikeun nempatkeun reputasi kuring dina résiko, didenda ku pamaréntah, sareng disingkirkeun tina mesin pencari. Éta pamundut pikaseurieun. Janten, sakapeung kuring ngan ukur ngabales sareng ngawartoskeun aranjeunna kuring bakal resep kana éta ... éta bakal ngarugikeun aranjeunna $ 18,942,324.13 per backlink. Kuring masih ngantosan batur pikeun kawat artos.

Dear Martech Zone,

Kuring perhatoskeun yén anjeun nyerat tulisan anu saé ieu dina [keyword]. Kami hoyong mayar anjeun nempatkeun tautan dina tulisan anjeun pikeun nunjuk tulisan kami [di dieu]. Sakumaha biaya pikeun mayar tautan dofollow?

Ditandatanganan,
Susan James

Ieu leres bangor sabab sacara harfiah nyuhungkeun kuring ngalakukeun sababaraha hal:

  1. Ngalanggar Ketentuan Layanan Google - aranjeunna naros ka kuring pikeun nyamur link mayar kuring ka crawler Google:

Link naon waé anu ditujukeun pikeun ngamanipulasi Kaca atanapi peringkat situs dina hasil pamilarian Google tiasa dianggap bagian tina skéma link sareng ngalanggar Google Pedoman webmaster

Skéma Tautan Google

  1. Ngalanggar Peraturan Federal - aranjeunna naros ka kuring ngalanggar pedoman FTC ngeunaan dukungan.

Upami aya hubungan antara endorser sareng pamasar anu moal dipiharep ku konsumen sareng éta bakal mangaruhan kumaha konsumen nganalisis dukungan, sambungan éta kedah diungkabkeun. 

Pitunjuk Pitulung FTC

  1. Ngalanggar kapercayaan Pamaca Kuring - aranjeunna naros ka kuring ngabohong ka pemirsa kuring sorangan! Pemirsa anu kuring damel salami 15 taun ngawangun handap sareng kéngingkeun kapercayaan. Éta henteu kaliru. Éta ogé naha anjeun bakal ningali kuring ngungkabkeun unggal hubungan dina unggal tulisan - naha éta mangrupikeun tautan afiliasi atanapi sobat dina bisnis.

Google biasa naroskeun yén tautan anu disponsoran nganggo nofollow atribut. Nanging, aranjeunna ayeuna parantos ngarobih éta sareng ngagaduhan atribut anu disponsoran anyar pikeun tautan anu mayar:

Cirian tautan anu mangrupikeun pariwara atanapi panempatan anu dibayar (biasa disebut tautan anu dibayar) kalayan nilai anu disponsoran.

Google, Kualifikasi Tautan Outbound

Tautan-tautan éta terstruktur sapertos kieu:

<a href="https://i-buy-links.com" rel="sponsored">I pay for links</a>

Naha Backlinkers Henteu Ngan Tulis Koméntar?

Nalika PageRank munggaran dibahas sareng blog ngalih kana tempat kajadian, mairan éta lumrah pisan. Henteu ngan éta tempat sentral pikeun diskusi (sateuacan Facebook sareng Twitter), éta ogé lulus pangkat nalika anjeun ngeusian detil pangarang anjeun sareng ngalebetkeun tautan dina koméntar anjeun. Komentar spam lahir (sareng masih janten masalah ayeuna). Henteu lami lami sateuacan sistem manajemen kontén sareng sistem koménsi ngalembagaan tautan Nofollow dina profil panulis koméntar sareng koméntar.

Google saéstuna ngamimitian ngadukung atribut anu sanés pikeun ieu, dll. UGC mangrupikeun akronim pikeun Kandungan anu Diasilkeun ku Pamaké.

<a href="https://i-comment-on-blogs.com" rel="ugc">Comment Person</a>

Anjeun oge tiasa nganggo kombinasi atribut. Dina WordPress, contona, koméntar siga kieu:

<a href="https://i-comment-on-blogs.com" rel="external nofollow ugc">Comment Person</a>

Éksternal mangrupikeun atribut anu sanés anu nyayogikeun crawlers terang yén tautanana bakal ka luar situs.

Kedah Anjeun Naha Backlink Outreach Pikeun Kéngingkeun Langkung Tautan Dofollow?

Ieu sacara jujur ​​mangrupikeun titik perdebatan sareng kuring. Surelek spammy anu kuring sayogi di luhur leres-leres ngambek sareng kuring henteu tahan. Abdi pangagem teguh anu anjeun peryogikeun ngahasilkeun tautan, sanés nyungkeun aranjeunna. Sobat dalit kuring Tom Brodbeck aptly ngaranna ieu linkearning. Kuring numbu ka rébuan situs sareng tulisan tina situs abdi… sabab aranjeunna ngagaduhan tautan.

Kitu cenah, kuring henteu ngagaduhan masalah sareng bisnis anu ngahontal kuring sareng naroskeun naha aranjeunna tiasa nyerat hiji artikel anu ngagaduhan nilai ka pemirsa kuring. Sareng, teu ilahar yén aya dofollow tautan dina tulisan éta. Kuring nolak seueur tulisan kumargi jalma-jalma ngalebetkeun nyayogikeun tulisan anu pikareueuseun ku backlink anu écés di jerona. Tapi kuring nyebarkeun seueur deui anu mangrupikeun tulisan anu hadé sareng tautan anu dianggo panulis anu berharga pikeun pamiarsa kuring.

Kuring henteu ngalakukeun teureuh ... sareng kuring ampir 110,000 tautan anu nyambungkeun deui Martech Zone. Sigana mah éta mangrupikeun buktina kualitas artikel anu kuring ngamungkinkeun dina situs ieu. Nyéépkeun waktos anjeun nyebarkeun kontén anu luar biasa… sareng backlinks bakal nuturkeun.

27 Komentar

  1. 1

    Hatur nuhun pikeun nunjuk kaluar Dofollow plugin Doug. Kuring sadar yén WordPress nambihan rel = "nofollow" kana tautan dina koméntar, sareng kuring pasti satuju sareng logika anjeun yén salami koméntar dimoderasi, tautan anu relevan anu tinggaleun dina koméntar pantes kiriditna.

  2. 2
  3. 3
  4. 4

    Naha aya cara pikeun milih tautan mana anu kuring hoyong diturutan (wow, ngawangun basa panasaran anu kuring damel)? Alesanna nyaéta nalika kuring ngarujuk sababaraha situs anu parah kalayan inpormasi anu parah, kuring langkung resep henteu ngamajukeunana. Henteu salaku sénsor (upami kuring ngarujuk kana, sebutkeun, pendapat politik anu jauh béda ti kuring sorangan, tapi upami éta diadegkeun sareng saé, kuring henteu aya masalah pikeun ngamajukeunana), tapi salaku cara pikeun ngalawan éntropi sareng ngagali. eusi jelek.

    Abdi henteu ngagaduhan masalah ngédit tautan sacara manual. Kuring biasana ngédit komentar pikeun nambahkeun Tumbu kaluar Google Analytics, judul link na ngalereskeun datang tipografi, tapi éta? D jadi hade ka ngajadikeun otomatis ka extent sababaraha.

  5. 5
  6. 6

    Leres, éta tiasa langkung gampang tibatan nyobian ngahapus aranjeunna. Kuring nyimpen sakabeh elemen mindeng-dipaké kawas éta dina Opera urang Catetan (rada gunana pikeun mibanda bit, potongan, jeung snippét kode katuhu dina panyungsi anjeun sepanjang waktos), jadi bener ngan copy-paste keur kuring.

  7. 7
  8. 8

    Abdi satuju Doug. Upami anjeun badé kasulitan maca sareng moderasi unggal koméntar waé (anu anjeun kedah janten) maka masuk akal pikeun ngaganjar koméntar asli kalayan tautan anu leres.

    Anjeun bakal nampi langkung seueur koméntar "Pos anu saé" salaku hasilna, tapi éta langsung kana tong daur ulang.

    The spammers atra boga ngaran kawas "ahli SEO" atawa "Web design Atlanta" atawa hal keyword dimuat. Anu asli biasana ngagaduhan nami asli sapertos "Lisa" atanapi "Robert".

  9. 9
  10. 11

    Kuring ngajalankeun ramatloka Drupal-Powered, jadi eta installs tanpa rel = nofollow, jeung anjeun kudu install plugin pikeun nambahkeun ieu. Kuring najan ngeunaan ngalakonan ieu bari, tapi sadar yen hijina alesan pikeun ngalakukeunana nyaeta rasa puerile yén komentar Kuring keur ninggalkeun on situs jalma séjén urang teu mere kuring rank kaca, dimana sakumaha Kuring keur mere aranjeunna kaca rank. Kuring mutuskeun ninggalkeun sakumaha anu kasebut.

    Kalolobaan jalma sedeng komentar maranéhanana jadi naha ngahukum jalma anu nyokot waktos ninggalkeun comment mangpaat dina loka?

    Kuring geus ditambahkeun kawijakan commenting kana situs abdi supados abdi teu kudu ngarasa goréng ngeunaan mupus komentar nu aya di wewengkon abu.

    Salaku conto, upami aya anu ngantunkeun koméntar anu nyarios "situs anu saé", kuring ngajukeun ngahapus koméntar, kecuali aranjeunna ngantepkeun kolom URL kosong. Tanpa kawijakan kitu, kuring ngarasa compelled mariksa link jeung mutuskeun dumasar kana loka.

  11. 12
    • 13

      Sumuhun, teu kabeh mesin pencari hormat no-follow. Ieu ngan jadi kajadian nu Google, keur budak badag dina blok, teu sanajan. Kaula teu yakin ngeunaan Live, Tanya atawa Yahoo! Panginten peryogi ngagali pikeun terang.

  12. 14

    Pagawean anu saé - Abdi anti nofollow pisan.

    Sakur tautan kedah diitung, atanapi anjeun henteu kedah ngantepkeun tautan éta aya. Kuring terang jalma-jalma anu ngahaja nambihan nofollow kana tautan dina tulisanna supados aranjeunna henteu ngagaduhan ton tautan kaluar, kalayan téori yén situs-situs anu numbu langkung seueur tibatan anu dikaitkeun kana kéngingkeun PR anu langkung handap.

    Ieu upsets kuring euweuh tungtung.

  13. 15
  14. 16

    IMO rel = "nofollow" leres pisan henteu aya gunana, éta moal ngeureunkeun komentar spam sabab spammers nganggo parangkat lunak. Solusi pangalusna ngalawan spammers comment anu plugins kawas Akismet, Paripolah Bad na captchas atanapi patarosan manusa.

  15. 17
  16. 18

    Sampurasun, Abdi hoyong naros upami WordPress, Yahoo 360, Blogger, sareng sajabana nganggo "nofollow" dina tulisan blog. ie Lamun kuring nulis pos di blog abdi tur abdi nempatkeun link di dinya, teu link di pos abdi robah jadi rel = nofollow?

  17. 19

    Hatur nuhun pisan kanggo tulisan anu saé ngeunaan atribut no follow. Kusabab éta dipasang salaku standar dina WordPress, kuring nyangka seueur pisan jalma anu henteu terang yén éta aya.

    Jigana kawijakan boh ngamungkinkeun atawa disallowing komentar on hiji basis individu tinimbang ngan downgrading aranjeunna sadayana mangrupakeun pendekatan tebih hadé.

  18. 20

    Hatur nuhun pikeun pos ieu! Kuring terang kuring rada telat dina milarianana, tapi kuring nembé ngamimitian blogging sareng nyobian terang naha wordpress heck nempatkeun nofollow dina tautan kuring. Kaula bade nempatkeun di dofollow hatur nuhun pikeun manggihan blog anjeun, meureun nu bakal ajak deui koméntar sarta interaksi dina newby blog abdi.

    • 21

      Hi DG,

      Kaula teu yakin sabaraha eta sabenerna assists langsung kalayan partisipasi. Saur abdi, kumaha oge, 'manuk tina bulu hiji ngapung babarengan' sangkan anjeun leuwih apt nyambung jeung ilubiung jeung blog séjén nu teu make nofollow. Dina jangka panjang, kuring pikir aya kauntungan.

      Kuring ngan resep eta sabab kuring yakin yén loba kasuksésan abdi di blogging geus ngalakukeun kana partisipasi folks kawas anjeun dina paguneman. Naha kuring kudu meunang sagala kauntungan?!

      Cheers!
      Doug

  19. 22

    Hatur nuhun pikeun info ieu Doug, Kuring geus sacara manual nambahkeun tag rel kana Tumbu kuring tapi pernah malah dianggap pendekatan ieu komentar. Éta masuk akal sanajan, kuring sigana bakal ngamimitian ngalakukeun ieu sabab kuring parantos nyéépkeun koméntar kuring ka gelar anu saé.

  20. 23

    Hai, kuring masang plugin DoFollow sababaraha dinten ka pengker, sareng kuring nampi sababaraha hatur nuhun tina sababaraha blog leutik anu kuring kaitkeun dina tulisan sareng koméntar kuring.

    Inisiatif hébat ogé, tapi ngan dina kombinasi sareng koméntar / manajemén pangguna anu ketat, upami henteu blog bakal janten sumber spam langkung gancang ti anu urang pikirkeun.

  21. 24

    Doug, hal nofollow ieu leres-leres nyeri pikeun blogger sareng komentator anu sah… kuring ngan ukur hoyong aya anu tiasa nyiptakeun plugin anu bakal ngaktifkeun / nganonaktipkeun nofollow dina kersa admin. Sadaya plugins noflo anu kuring parantos nganggo tag nofollow dina sadaya koméntar sareng / atanapi komentator. kawas ceuk u, sababaraha urang anu picky di approve komentar pamaké maranéhanana '

    • 25

      Abdi satuju, Jessie! WordPress geus gotten eupan balik nu nyaring tur jelas, tapi kuring pikir maranéhna bisa jadi dina tekenan ti Search Engine mun teu nyieun éta hiji pilihan.

  22. 26

    anu lucu doug nyaéta seuseueurna jalma anu "ngajengkeun" nofollow gaduh atribut nofollow dina situs / blog na…. teu lucu mun jalma nyebutkeun hal sarta ngalakukeun sejen? Anjeun ngagaduhan reueus kuring pikeun gaduh dofollow di dieu sapertos dina blog kuring… kuring henteu yakin kumaha ieu bakal mangaruhan PR kuring dina google.

  23. 27

    Hatur nuhun pikeun ngajelaskeun ieu. Kuring nembé ngamimitian situs wéb, sareng ningali sadaya pilihan blog. Hanjakal software blog canned nu kuring bisa make kalawan situs abdi stinks on és, sarta kuring geus mikir ngagunakeun wordpress, jadi hatur nuhun pikeun ngawangkong ngeunaan nuturkeun atawa euweuh isu turutan. Kuring boga 2 jaba, hiji kalawan euweuh google deui Tumbu, sarta poé séjén situs kadua kuring némbongkeun up 10 google backlinks kaluar tina bulao, sarta kuring bener bungah! Kuring ngeposkeun dina blog sepanjang waktos sareng henteu terang yén anjeun tiasa kéngingkeun tautan ku cara éta, (duh, newbie!) Sareng ujug-ujug kuring ngagaduhan 10 tautan ti Dawud Miracle - saha anjeunna ???? Kuring dituturkeun link deui ka situs na sadar éta salah sahiji loba loba loba blog Kuring kungsi dipasang dina, hatur nuhun Miracle, éta mujijat!!! Teras kuring heran kumaha kajadianana, sareng naha éta henteu kajantenan sateuacanna! Jadi ayeuna kuring meunang eta. Nalika kuring kéngingkeun parangkat lunak blog kuring, kuring pasti bakal nuturkeun, sanés jinis anu henteu nuturkeun. Aya cukup kasuksésan pikeun urang sadayana….

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.