Naha Infografis Bad ngarusak Marketing anjeun? #BWELA

laporan eupan infografis goréng

Wéb Tom WebsterTom Webster urang intina énjing énjing di BlogWorld Expo saé pisan ... tapi anu urang dina industri kontén leres-leres merangan. Tom mangrupikeun ahli statistik sareng serius pisan karajinanana ... janten nalika anjeunna ningali serangan infografis dina wéb ngadorong asumsi goréng dina data anu henteu lengkep, anjeunna nunjukkeun yén pantes.

Isu Tom nyaéta infografis anu dianggo pikeun nganteurkeun eusi sareng jalma anu maksa aranjeunna - kadang dina tenggat waktos. Tom henteu percanten yén aranjeunna dianggo pikeun tujuan konci - nyebarkeun data dina format grafis anu gampang dicerna. (Catetan: Kuring henteu ngarekam atanapi nyandak seueur catetan nalika intina, janten kuring ngarepkeun tulisan kuring di dieu ngagambarkeun pesen na sacara koheren).

Hiji conto anu disayogikeun ku Tom nyaéta infographic di handap… dimana seniman nyandak kabébasan pikeun ngagentos ukuranana (aduh). Henteu ngan éta, aya seueur pisan variabel sanés anu ngagaduhan infographic sacara harfiah henteu aya artina:

laporan eupan infografis goréng

Naha aya anu naroskeun éta?

Kuring henteu kedah henteu satuju sareng Tom ngeunaan kualitas sareng jero data, sabab sareng korélasi, sareng ngahasilkeun gambar anu disayogikeun ku infographics. Tapi kuring nyinggung yén ieu kumaha waé henteu leres nalika panyadia eusi nyorong inpormasi ieu kaluar. Infographic anu nyayogikeun data ngeunaan waktos média sosial kedah pernah ditingali? Hogwash.

Hiji infographic dina waktos média sosial naékkeun kasadaran yén waktuna tweet anjeun bisa mangaruhan tingkat partisipasi dina média sosial atanapi tiasa ngamaksimalkeun pemirsa anu anjeun ngahontal. Dina pendapat abdi, upami infografis cringew pantes anu ngalakukeun kami ngarusak, teras analytics aplikasi kedah jahat murni. Sadaya data anu disayogikeun dina analytics ngabutuhkeun pengawasan sareng pangalian anu langkung jero pikeun milari kasempetan pikeun ningkatkeun kinerja pamasaran online anjeun.

Tom nyatakeun:

Data média sosial henteu saé pikeun nyayogikeun waleran, tapi pikeun diajar naroskeun patarosan anu langkung saé.

Kumaha upami Tom ngaliput cutatanana nyalira:

Infographics henteu saé pikeun nyayogikeun waleran, tapi infographics anu saé pikeun diajar naroskeun patarosan anu langkung saé

Wani Kuring nyebutkeun yén infographic goréng bisa jadi langkung produktif tibatan anu hébat, sabab naékkeun jinis-jinis patarosan sareng paguneman ieu. Pos blog terakhir kuring leres-leres nunjukkeun ieu… dimana infografis aya Youtube maéhan TV ieu nempatkeun kana patarosan.

Kuring curiga yén pengikut kuring langkung canggih tibatan panginten panginten Tom. Kami sanés statistikawan, tapi kami ogé henteu nyandak unggal infographic anu urang tingali kanyataanna. Tom nyebatkeun yén produsen eusi kedah ngalakukeun PR sorangan sareng ngahasilkeun infografis kualitas tibatan ngandelkeun batur. Abdi henteu satuju. Kuring yakin nilaina dina ngadistribusikaeun sareng ngabahas (anu disebatna) infografis goréng nyaéta aranjeunna nyababkeun diskusi.

Anu ditugaskeun sanés dina produser eusi, anu teras aya di pamasar pikeun ngerjakeun tugas padamelan na. Infographics henteu maéhan stratégi pamasaran, saé marketer.

3 Komentar

  1. 1

    Hatur nuhun pikeun ngahadiran sési kuring, Douglas - sareng patarosan anjeun saatos biantara kuring. Kuring pastina moal nganggap enteng kana canggihna pemirsa anjeun! Infographics tiasa ngajentul, sareng penting - 5 menit kuring nyéépkeun dina Florence Nightingale mugia ditepikeun éta - tapi manusa, éta infografis goréng ngajalankeun ayeuna pisan. Abdi resep pisan ngamimitian paguneman - sareng resep anjeun neraskeunana.

    • 2

      Nuhun Tom! Éta mangrupikeun cariosan anu saé sareng… kuring bakal langkung ulet dina kritik kuring ngeunaan infografis goréng kusabab éta. Ogé, kuring pastina bakal ngingetkeun pemirsa kuring nalika éta kasimpulan anu tiasa nyusahkeun aranjeunna!

  2. 3

    Ayeuna yén para pemasar parantos néwak kana "link umpan" kasempetan infografis, sigana anjeun moal tiasa angkat sadinten tanpa ningali anu énggal. Sababaraha hébat sareng anu sanés pikareueuseun. Kuring yakin yén nalika nyiptakeun naon waé kontén (kalebet infografis) upami éta henteu saé kualitasna, tong ngaganggu.  

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.