Iklan Paripolah vs. Iklan Kontekstual: Naon Bédana?

Iklan paripolah vs kontekstual, naon bédana?

Iklan digital kadang meunang rap goréng pikeun expense aub, tapi euweuh denying yén, lamun dipigawé leres, éta bisa mawa ngeunaan hasil kuat.

Hal éta nyaéta iklan digital ngamungkinkeun jangkauan anu langkung lega tibatan naon waé bentuk pamasaran organik, naha éta pemasar daék nyéépkeunana. Kasuksésan iklan digital, sacara alami, gumantung kana kumaha aranjeunna saluyu sareng kabutuhan sareng kahoyong pamiarsa target.

Marketers ilaharna ngandelkeun dua jenis iklan keur ngalengkepan ieu - iklan kontekstual jeung paripolah paripolah.

Harti Tukangeun paripolah jeung Iklan Kontekstual

Iklan paripolah ngalibatkeun nampilkeun iklan ka pangguna dumasar kana inpormasi ngeunaan paripolah browsing jaman baheula. Ieu lumangsung ku employing data dikumpulkeun dina parameter kayaning waktos spent dina ramatloka a, jumlah clicks dijieun, nalika situs ieu dilongok, jeung saterusna.

Data ieu lajeng dipaké pikeun ngawangun sababaraha personas pamaké kalawan atribut béda ka saha Iklan relevan lajeng bisa sasaran. Contona, upami anjeun numbu produk A jeung B, panongton targét anjeun resep A bakal paling dipikaresep kalibet ku B.

martech zone naon cross selling

Di sisi anu sanésna, iklan kontékstual ngalibatkeun nempatkeun iklan dina kaca dumasar kana eusi kaca eta. Éta kajadian ku ngagunakeun prosés anu katelah nargetkeun kontekstual, anu diwangun ku ngabagi iklan dumasar kana topik atanapi kecap konci anu pas.

Salaku conto, halaman wéb anu nyarioskeun ngeunaan buku tiasa nampilkeun iklan pikeun kacamata bacaan. Atanapi situs wéb anu nyebarkeun pidéo latihan gratis, rutinitas, sareng resep tiasa ngajalankeun iklan pikeun alat masak sareng latihanna - kumaha waé Kabugaran Blénder manten.

iklan kontékstual

Kumaha Iklan Kontekstual Gawé?

Pangiklan kontekstual ngagunakeun platform sisi paménta pikeun nempatkeun iklanna dina halaman anu relevan.

  • Nyetél parameter nyaéta léngkah munggaran. Bari jejer anu kategori umum nu hiji iklan bakal cocog kana (kayaning fashion, pulitik, masak, atawa kabugaran), kecap konci ngaktifkeun targeting leuwih tepat dina jejer maranéhanana. Kanggo sabagéan ageung iklan, milih topik khusus sareng sakitar 5-50 kecap konci pikeun topik éta kedah cekap.

naon iklan kontekstual

  • Lajeng, Google (atawa whichever search engine keur dipake) bakal nganalisis kaca dina jaringan na pikeun cocog iklan jeung eusi paling relevan. Salian kecap konci anu dipilih pangiklan, mesin pencari bakal nyandak hal-hal sapertos basa, téks, struktur halaman, sareng struktur tautan kana akun.

  • Gumantung kana kumaha spésifik pangiklan hoyong jangkauan, mesin pencari tiasa nganggap ngan ukur halaman anu cocog sareng kecap konci anu dipasihkeun. Saatos analisa parantos réngsé, iklan bakal ditempatkeun dina halaman mesin pencari anu dianggap paling relevan.

Kumaha Dupi Paripolah Advertising Gawé?

Kusabab pariwara paripolah gumantung kana paripolah pangguna anu baheula, hal anu pangheulana kedah dilakukeun ku pangiklan nyaéta ngalacak kabiasaan éta. Maranehna ngalakukeunana ku cara maké cookies, nu maranéhna selapkeun kana hard drive pamaké iraha wae batur nganjang ka ramatloka brand (jeung opts kana narima cookies).

Cookies mantuan aranjeunna ningali dimana pamaké keur browsing, naon hasil pilarian aranjeunna ngaklik on, sabaraha sering aranjeunna ngadatangan ramatloka brand, produk nu aranjeunna wishlisting atawa nambahkeun kana karanjang, jeung saterusna.

Hasilna, aranjeunna tiasa nargétkeun pangguna sareng iklan anu relevan pikeun naha aranjeunna dina halaman wéb pikeun pertama kalina atanapi pembeli ulangan. Pangiklan ogé nganggo cookies pikeun ngalacak geolokasi sareng parameter alamat IP pikeun nargétkeun pangguna sareng iklan anu relevan sacara lokal.

naon iklan behavioral

Salaku konsekuensi tracking behavioral, pamaké bisa ningali Iklan pikeun brand aranjeunna geus kotektak minggu panungtungan nalika maca warta online atawa browsing pikeun hal lengkep béda. Sésana kapentingan katukang atanapi promosi anu relevan sacara lokal mangrupikeun anu nyababkeun aranjeunna klik.

Sababaraha alat sayogi pikeun ngabantosan usaha ngalacak paripolah pangguna sareng nargétkeun aranjeunna kalayan iklan anu sasuai.

Mana Anu Langkung Saé: Kontékstual atanapi Paripolah?

Gampang ngabingungkeun dua jinis iklan, sabab duanana nunjukkeun iklan dumasar kana kapentingan pangguna. Sanajan kitu, aranjeunna rada béda. Sedengkeun iklan kontekstual jalan dumasar kana lingkungan pamaké keur browsing - sipat eusi ramatloka, dina basa sejen - paripolah paripolah gumantung kana lampah nu pamaké geus dicokot saméméh ngahontal ramatloka, kayaning kaca produk nu aranjeunna geus dilongok.

Seueur anu nganggap pariwara paripolah janten anu langkung mangpaat tina dua, sabab ngamungkinkeun personalisasi anu langkung jero ku nargétkeun pangguna dumasar kana paripolah anu saleresna tinimbang ngan saukur nyelapkeun eusi anu aya hubunganana sareng halaman wéb. Sanajan kitu, aya sababaraha kaunggulan unik tina iklan kontékstual anu patut diperhatikeun.

  1. Gampang Palaksanaan - Kauntungan utama tina pariwara paripolah aya dina tingkat personalisasi anu ditawarkeunana. Sanajan kitu, ieu nelepon pikeun data nasabah éksténsif jeung alat katuhu pikeun nganalisis eta, nu bisa jadi teu affordable pikeun usaha kalawan sumberdaya pangsaeutikna. Iklan kontekstual langkung gampang sareng langkung murah pikeun ngamimitian sareng nawiskeun relevansi anu cukup pikeun janten cara anu saé pikeun narik sémah situs. Kusabab kitu, perusahaan pisan ngandelkeun cookies pihak katilu pikeun nyayogikeun pangalaman iklan anu langkung pribadi pikeun sémah halaman wéb. Sanajan kitu, ku ngaronjatna perda ngeunaan data (GDPR) nu bisa dikumpulkeun sarta dipaké ti pamaké, pausahaan bakal merlukeun parabot leuwih canggih tur software pikeun ngatur kampanye iklan kontekstual maranéhanana salaku aya hiji hambalan deui kalibet, nyaéta, ménta idin ti. pamaké pikeun ngumpulkeun data maranéhanana. Kukituna, upami anjeun hoyong nyorong nyoko digital anu langkung gancang sareng tingkat pamahaman anu langkung luhur ngeunaan parobihan anyar dina pariwara dina tim pamasaran anjeun, dina kasus sapertos kitu, walkthroughs interaktif tiasa dihijikeun sareng parangkat lunak iklan anjeun salaku cara pikeun ngalatih aranjeunna.

iklan kontekstual google

Salaku conto, anjeun tiasa ngawangun walkthrough pikeun ngadorong panginget pikeun pangiklan anjeun nyetél kampanye iklan di EU. Anjeun tiasa nyebarkeun Daptar pariksa atanapi modul microlearning pikeun masihan potongan-ukuran bite-pamaké tungtung inpormasi ambéh maranéhanana nutupan sakabéh basa bari netepkeun kampanye tur turutan sagala peraturan bener. Nu brings kami ka titik kadua.

  1. kalaluasaan - Hukuman pikeun nyalahgunakeun inpormasi pangguna pribadi tiasa ageung pisan. Leuwih ti éta, cookies henteu deui otomatis kana ramatloka a, sarta pamaké kudu sukarela milih-di aranjeunna, sahingga retargeting leuwih hese. Anjeun tingali, pangguna nungtut privasi anu langkung ageung, kalebet pilihan, transparansi, sareng kontrol kumaha datana dianggo. Alami, ékosistem wéb kedah cocog sareng tungtutan anu ningkat. Nalika Safari sareng Firefox parantos ngaleungitkeun cookie pihak katilu, Google bakal ngalakukeunana leuwih dua taun. Tapi kumargi iklan kontekstual henteu ngandelkeun cookies, pangiklan anjeun henteu kedah hariwang ngeunaan henteu patuh nalika nampilkeun iklanna.
  2. Protection Reputasi Brand - Salah sahiji aspék kaamanan nyaéta patuh hukum anu pasti. Sanajan kitu, reputasi tiasa janten hal trickier ngajaga, utamana saprak advertisers teu bisa salawasna ngadalikeun dimana iklan maranéhanana muncul. Mindeng, merek geus Nyanghareupan backlash sabab iklan maranéhanana anu flashed on situs sawawa atawa leuwih mibanda pintonan extremist. Nanging, ieu mangrupikeun akibat tina paripolah pangguna. Sabalikna, iklan kontekstual nempatkeun halaman wéb di tengah-tengah hal, sareng merek gaduh kontrol kana halaman wéb éta ku netepkeun topik, subtopik, sareng kecap konci anu aya hubunganana sareng iklan.
  3. Relevansi langkung ageung - Asumsi dasar anu ngadasarkeun pariwara paripolah nyaéta pangguna hoyong ningali iklan anu aya hubunganana sareng tren umum dina paripolah browsingna. Sanajan kitu, éta ogé bisa lumangsung yén kahayang maranéhna kiwari teu digolongkeun kana tren maranéhanana. Salaku conto, jalma anu ngotéktak alat olahraga panginten henteu hoyong ningali iklan ngeunaan jasa desain grafis, sanaos aranjeunna sateuacana ngotéktak jasa desain grafis. Sabalikna, iklan pikeun bubuk protéin organik tiasa langkung relevan pikeun kaayaan pikiran ayeuna sareng narik langkung seueur klik.
  4. Taya résiko lolong spanduk - Éta mangrupikeun fenomena umum dimana pangguna sacara teu sadar diajar malire iklan. Salaku conto, situs pesenan tiket pilem anu ngajalankeun iklan pikeun platform ulasan pilem langkung raos tibatan ngalayanan iklan anu aya hubunganana sareng alat masak.

Iklan Contextually relevan merek Lesser-dipikawanoh anu recalled 82% leuwih ku jalma dibandingkeun Iklan merek kawentar tapi nyimpang kana eusi kaca.

Infolinks

Sajaba ti éta, loba jalma teu nyaman jeung keur flashed Iklan dumasar kana aktivitas browsing kaliwat maranéhanana. Aya rasa umum keur diawaskeun ku pausahaan badag nu bisa ngahalangan jalma ti ngaklik dina Iklan sanajan iklan sorangan bisa jadi relevan. Di sisi anu sanés, iklan kontékstual cocog sareng iklan kana halaman wéb, sahingga katingalina kirang 'kawas stalker' sareng langkung dipercaya pikeun diklik. Lamun pamaké ningali Iklan relevan, viewability ad meunang dorongan, sarta aya hiji kamungkinan ngaronjat tina laju klik-liwat tinggi.

Numutkeun kana Adpushup:

  • Targeting kontekstual rata-rata paningkatan 73% dina kinerja lamun dibandingkeun targeting behavioral.
  • 49% pemasar AS ngagunakeun targeting kontekstual ayeuna.
  • 31% tina merek ngarencanakeun pikeun ningkatkeun belanja maranéhanana dina iklan kontekstual taun payun.

Ieu Sadaya Ngeunaan "Konteks"

Dina kacindekan, duanana boga peran béda maén dina strategi marketing digital, sarta merek béda bisa nangtukeun aranjeunna weightages béda.

Tapi aya waktos nalika iklan kontekstual mangrupikeun pilihan anu langkung saé. Eta mantuan merek ngajalankeun kampanye anu teu merlukeun loba sumberdaya pikeun palaksanaan sampurna. Éta ogé mastikeun yén aranjeunna henteu kedah ngagunakeun data pangguna pribadi atanapi hariwang ngeunaan matuh GDPR. Éta ngan saukur bisa balik pikeun keyword targeting gantina.

Pamustunganana, anu penting nyaéta terang naon anu anjeun pikahoyong ku iklan anjeun, kumaha anjeun badé ngajantenkeun para palanggan anjeun ngeunaan merek anjeun, sareng sabaraha anjeun daék méakkeun pikeun éfék éta. Lajeng, nyieun pilihan Anjeun - hasilna bakal mayar kaluar kana waktu.