Diajar Numpak Sapédah sareng Ngawangun Parangkat Lunak

sapédahPagawean janten tantangan nyata anyar-anyar ieu. Janten Manajer Produk mangrupikeun padamelan anu narik ati - nalika anjeun leres-leres ngalakukeun pagawéan éta. Kuring terang éta mangrupikeun hal anu flippant tapi anjeun leres-leres pusat pusat perang dina Sales, Development, Customer Services sareng kapamimpinan di perusahaan.

Sababaraha urang kaleungitan situs kanyataan yén tujuanna sanés ngawangun langkung seueur fitur atanapi aplikasi Wéb 2.0 anu hadé, tujuanana nyaéta pikeun masihan kakuatan jalma pikeun ngalaksanakeun padamelan langkung épéktip, sareng éfisién. Unggal dinten kuring ditaros, "Fitur naon dina rilis salajengna?"

Kuring jarang ngajawab patarosan kusabab fokus kuring sanés kana fitur pisan, fokus kuring nyaéta ngawangun solusi anu ngamungkinkeun para pemasar ngalakukeun tugasna langkung épéktip sareng éfisién. Pemberdayaan konsumén anjeun naon anu dimaksud. Upami anjeun museurkeun hal-hal anu ageung sareng ngagurilap, anjeun bakal ngagaduhan hal-hal ageung sareng ngagurilap tanpa konsumén anu nganggo éta.

Google ngawangun karajaan dimimitian ku hiji kotak téks tunggal. Kuring parantos maca sababaraha tulisan dimana Yahoo! sabenerna parantos ngritik Google ngeunaan kagunaan aranjeunna. Naon kagunaan anu langkung saé tibatan hiji kotak téks? Entong salah sangka, Yahoo! mémang ngawangun sababaraha fitur anu hadé kana aplikasina. Kuring resep pisan komponén panganteur pangguna, ngan kuring henteu nganggo aplikasina.

Google ngadidik jalma kumaha cara ngajalankeun sapédah, teras aranjeunna teraskeun ningkatkeun sapédah. Ku ngawangun pamilarian anu langkung éfisién tina hiji kotak téks, Google ngadukung ratusan jutaan jalma pikeun ngalaksanakeun padamelan langkung saé. Éta hasil, sareng éta naha sadayana ngagunakeun éta. Éta henteu saé, éta henteu ngagaduhan halaman imah anu pikaresepeun, tapi éta nguatkeun pangguna pikeun digawé éfisién sareng épéktip.

Naha anjeun tiasa ngabayangkeun nempatkeun anjeun umur 4 taun dina sapédah gunung 15-speed kalayan kaca spion, sinyal, kendi cai, sareng sajabana? Anjeun moal. Janten naha anjeun badé ngawangun aplikasi parangkat lunak anu gaduh 15-speed, kaca spion, sinyal sareng kendi cai? Anjeun henteu kedah. Tujuanana nyaéta pikeun aranjeunna diajar diajar numpak sapédah supados aranjeunna tiasa kéngingkeun ti titik A dugi ka titik B. Nalika Titik A ka Titik B tumbuh rumit, éta nalika anjeun peryogi sapédah kalayan fungsionalitas anyar anu ngadukungna. Tapi ngan ukur nalika pangguna leres-leres tiasa naék!

Éta hartosna roda latihan anu saé (urang tingali ieu dina bentuk tukang sihir). Sakali pangguna leres-leres tiasa nganggo sapédah, maka anjeun tiasa nyabut roda latihan. Nalika pangguna janten hébat dina numpak sapédah sareng kedah naék langkung gancang, teras pasang sababaraha gir eta. Nalika pangguna kedah lumpat di luar jalan, atur ku Sapédah Gunung. Nalika pangguna badé pencét lalu lintas, maledogkeun kana eunteung. Sareng kanggo éta perjalanan panjang, alungkeun kendi cai.

Google ngalakukeun ieu ku rilis progresif sareng paningkatan anu teras-terasan dina parangkat lunakna. Abdi resep kanyataan yén aranjeunna ngahubungkeun kuring sareng anu saderhana teras aranjeunna teras nambihan. Aranjeunna dimimitian ku kotak téks, teras aranjeunna nambihan hal-hal sanés sapertos milarian gambar, milarian blog, milarian kode, halaman Google Home, Google docs, Google Spreadsheets ... Nalika kuring parantos biasa ngagunakeun parangkat lunak, aranjeunna teras-terasan ningkatkeun éta pikeun ngadukung prosés tambahan anu ngajantenkeun kuring ngalakukeun padamelan langkung épéktip sareng éfisién.

Sapédah anu ngajantenkeun jalma éta tina titik A dugi ka titik B. Ngawangun sapédah hébat anu gampang dibonceng, mimiti. Sakali aranjeunna diajar kumaha ngajalankeun sapédah, teras hariwang ngeunaan kumaha carana ngadukung prosés tambihan ku ngawangun fungsionalitas anyar dina aplikasi anjeun.

Émut - Google dimimitian ku kotak téks saderhana. Kuring tangtangan anjeun pikeun ningali aplikasi anu paling gancang sareng usaha anu suksés dina wéb sareng anjeun bakal mendakan hiji ciri unik pikeun sadayana ... éta gampang dianggo.

Pareum damel…

3 Komentar

  1. 1

    Pos anu luar biasa! Utamana dipikacinta analogi.

    Jigana naon manajer produk boga kasusah dina jaman ayeuna nyaeta persis nangtukeun iraha waktuna katuhu pikeun tambahan fitur "sapédah" na kumaha nyolok 'em dina fitur geus aya nu pamaké maranéhanana geus tumuwuh biasa.

  2. 2

    pos hébat Doug. Seueur hal anu katingalina saé leres-leres ngajantenkeun padamelan langkung susah. Ningali buku "Naha Software Sucks" atawa "Dreaming in Code"?

    Duanana ngobrol ngeunaan kumaha software ieu ruined ku nyobian janten cool atanapi super fléksibel vs ngan meunang pakasaban rengse saukur.

    • 3

      Hatur nuhun, Chris! Kuring ngahutang palajaran ieu ka anjeun dina cara. Anjeun ngawangun TargetTarget dina prinsip ngawangun software pikeun pangguna sareng saderhana ngarengsekeun masalah. Abdi henteu tiasa ngantosan ningali naon anu anjeun gaduh di toko sareng perusahaan salajengna anjeun, Compendium!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.