Playbook Iklan Facebook Jumaah Hideung & Q2019 4: Kumaha Tetep Cekap Nalika Naék

Iklan Facebook

Usum balanja liburan atos caket. Pikeun pangiklan, Q4 sareng khususna minggu sakitar Hideung Jumaah henteu sapertos waktos sanés taun. Waragad iklan biasana naék 25% atanapi langkung. Persaingan pikeun inventarisasi kualitas sengit. 

Pangiklan ecommerce anu ngatur waktos boomingna, sedengkeun pangiklan anu sanésna - sapertos kaulinan sareng aplikasi mobile - ngarepkeun mung nutup taun anu kuat.  

Telat Q4 mangrupikeun waktos pangsibukna dina sataun pikeun pangecér, janten henteu sapertos platform iklan sanés anu sepi. Tapi iklan Facebook janten langkung kompetitif ti Oktober dugi ka 23 Désémber. Tapi sanaos Iklan Facebook harga naék dina akhir Q4, éta masih platform anu pangsaéna di kota. Kaseueuran pangiklan utama bakal nawar agrésif. 

Malah ku harga anu ngagelebug, kaseueuran pangiklan e-commerce ogé saé. Hiji studi anyar ti Shopify Ditambah nunjukkeun yén pemasar ecommerce nyarios yén iklan Facebook mangrupikeun saluran anu paling épéktip pikeun anu énggal akuisisi customer nalika liburan. 

5 Saluran akuisisi Top pikeun Meuli Liburan

Tangtosna, teu heran yén unggal taun iklan janten langkung mahal sakitar Hideung Jumaah, Cyber ​​Senén, sareng sadaya liburan Désémber. Unggal pangiklan terang ieu. Aranjeunna ngan ukur usumkeun ku rupa anu gagah, siap nawar anu luhur pikeun pencét target taunanna. Saha waé anu kantos melong dasbor Iklan Facebook salami liburan kedah ngaleueut sakumpulan batubara nalika aranjeunna ningali biaya per klik.

Sareng pastina cekap: 80% pemasar ecommerce nyarios yén "naékna méakkeun iklan" mangrupikeun perhatian pikeun pamasaran liburan.

Perhatosan Top pikeun Liburan E-niaga

Sanaos biaya sareng persaingan, Q4 mangrupikeun kasempetan anu masif. Pikeun pangecér, éta mangrupikeun kasempetan pikeun ngamaksimalkeun usum mésér pangsaéna taun. Pikeun kaulinan sareng aplikasi mobile, liburan miheulaan usum iklan anu paling hemat biaya taun sareng naon anu bakal janten CPM panghandapna dina taun 2020.

Pikeun ngabantosan anjeun nganapigasi usumna, ieu lima Iklan Facebook prakték pangsaéna kanggo telat Q4: 

1. Atur Pergeseran Strategi dina Gelombang Méakkeun Ad.

Bérés leres, ramp-up ka pariwara liburan tiasa janten penting sapertos liburan nyalira. Pangiklan tiasa ngungkit retargeting, daptar email, sareng saluran anu langkung hemat biaya saatos 8 Désémberth - if aranjeunna parantos ningkatkeun skala kampanye kalayan leres sateuacan éta. 

Gariswanci akuisisi Liburan

Tapi tong nganggap enteng ledok balanja saatos Natal. Sadayana resep ngorbankeun duit Natalna sareng mésér nyalira naon anu henteu dibawa Santa. Kusabab kitu periode saatos 26 Désémber tiasa épéktip khusus. Laksanakeun waktos ieu pikeun nguji iklan alat anyar (sapertos iPhone 11), video, sareng olahtalatah / kréatip anyar. Sareng tong liren dugi ka 15 Januari atanapi bahkan Valentine's Day. Seueur pangiklan tradisional narik iklanna dina awal taun, ngantunkeun kasempetan kasempetan anu sanés pikeun urang sésana.

2. Ningkatkeun Rata-rata Ukuran Pesenan.

Iraha waragad akuisisi pamaké naék, anjeun gaduh dua pilihan pikeun ngajaga kauntungan: motong biaya overhead / produk anjeun, atanapi naékkeun ukuran rata-rata orderan. Untungna, nambahan ukuran rata-rata urutan ngalengkepan naon anu lumangsung dina Q4 kalayan saé - jalma langkung seueur méakkeun, pikeun dirina nyalira sareng anu sanés.

Aya seueur cara pikeun ningkatkeun ukuran rata-rata urutan:

  • Produk bundling
  • Nawiskeun fitur tambahan pikeun diskon
  • Ngagunakeun diskon $ -off (tawaran "$ X, kéngingkeun $")

Anjeun panginten tiasa ogé ngan ukur langkau strategi ukuran rata-rata rata ieu sadayana ogé. Gumantung kana perusahaan anjeun sareng kaayaan anjeun, éta tiasa masuk akal pikeun ngan ukur angkat sareng pamimpin rugi dina Q4 sareng nganggo éta ngawangun basis pelanggan anjeun. 

Upami anjeun ngatur strategi pamimpin rugi kalayan saé, anjeun tiasa ngarobih (atanapi ngasilkeun kauntungan anu langsing), tapi anjeun bakal nambihan satu ton jalma kana daptar pembeli anjeun. Masangkeun éta kalayan pamasaran ingetan anu épéktip, sareng Natal tiasa janten kasempetan anu saé pikeun mendakan saloba konsumén anyar anu anjeun tiasa. 

3. Ngantosan Éta Atanapi Milarian Kantong Kekecapan.

Tangtosna, henteu sadayana aya dina e-commerce. Upami anjeun ngalakukeun pamasaran aplikasi atanapi generasi kalungguhan, liburan nampilkeun masalah anu béda pisan. 

Pikeun pangiklan Facebook anu henteu aya dina ecommerce, waktos anu pangsaéna pikeun nyukuran dina kuartal kaopat nyaéta antara 1 Oktober dugi ka Thanksgiving. CPM ningkat dina waktos éta, tapi henteu seueur teuing. Teras kami nyarankeun anjeun narik deui atanapi ngalihkeun méakkeun antara 28 Nopémber dugi ka 10 Désémber.

Ieu sababaraha saran anu sanés pikeun ngabantosan anjeun merangan harga anu naék nalika kenaikan biaya CPM puncak:

Pikeun anggaran:

  • Upami anjeun badé nyéépkeun artos dina kuartal kaopat sareng anjeun sanés perusahaan ecommerce, cobi méakkeun frontload méakkeun sabisa-bisa dina Oktober sareng Nopémber. 

Pikeun nargétkeun pamirsa:

  • Difokuskeun pasar anu kirang saing nalika période paménta tinggi.
  • Alokasi langkung seueur anggaran pikeun Android. Éta condong ningali kanaékan harga anu kirang jelas.
  • Ngungkit data tina kampanye Internasional pikeun skala di EMEA (Éropa, Wétan Tengah, sareng Afrika), APAC (Asia-Pasipik), sareng LATAM (Amérika Latin) dimana persaingan liburan teu saheurheunna.

Tren Iklan CPM pikeun Iklan Periklanan NA Mobile
ti 2019 Q4 NA (Amérika Kalér) Liburan Playbook PDF

Pikeun nawar:

  • Skala nepi Penargetan saalam dunya ku ngagunakeun optimasi nilai pikeun skala di pasar global, bari sakaligus ngaoptimalkeun kanggo biaya panghandapna per beuli. Éta condong ngalestarikeun ROAS nalika ngajantenkeun ékspansi tiasa dianggo.
  • Panilitian Facebook pikeun kerangka Struktur kanggo Skala (S4S) anu anyar parantos nunjukkeun yén pangiriman set iklan stabil nalika susunan iklan ngahontal sahenteuna 50 konversi unik per minggu. Aranjeunna parantos mendakan korélasi langsung antara set iklan anu ngahontal jilid ieu, ngirangan CPA, sareng ROAS anu langkung kuat. Kadang-kadang paningkatan ROAS tiasa langkung ti 25%.
  • Mimitian alit nganggo tawaran ROAS Minimum, tapi anggo. Panawaran ROAS minimum ngamungkinkeun para pengiklan ngasupan pamayaran anu dihoyongkeun dina méakkeun iklan kanggo unggal set iklan. Anjeun tiasa nyetél ROAS minimum kalayan jumlah anu langkung ageung ti 0.01%, maka Facebook bakal lirén ngirimkeun iklan anjeun upami aranjeunna henteu tiasa pencét perséntase anu parantos ditangtoskeun. Éta langkung saé upami anjeun ngamimitian ku uji coba tujuan ROAS anu handap (<1%) ngalawan pemirsa anu lega, teras ningkat nepi-dugi upami pagelaran henteu aya (1%, 2%, jsb). Entong ngamimitian tinggi sareng skala deui; minimum ROAS jalan langkung saé ditingkatkeun tambihan.
  • Anggo AEO kanggo Panawaran Manual Meuli. Upami anjeun ngalaman konversi handapeun-pangiriman atanapi kualitas handap kalayan autobid, anggap ngalih kana tawaran pinter anu kompetitif (biaya anu paling handap kalayan cap tawaran). Kalayan kaayaan nawar anu teu tiasa diprediksi sapertos nalika liburan, tawaran pinter mangrupikeun cara anu saé pikeun ngajaga pangiriman anu stabil.

Pikeun kréatip:

  • Rencanana kanggo langkung seueur sering nyegerkeun kréatip ka ngalawan kacapean kreatif. Anjeun panginten kedah ngarencanakeun sateuacanna kanggo ieu, sabab seuseueurna padamel hoyong sahenteuna sababaraha waktos istirahat sakitar liburan. Atanapi, upami diperyogikeun, tingali ka pasangan anu kreatif pikeun dilegakeun kapasitas.
  • ngawangun liburan-themed kreatif pikeun ningkatkeun skor pakaitna. Ieu tiasa ngabantosan ngirangan sababaraha biaya iklan pariwisata anu langkung luhur.
  • ujian Iklan diputer dina Jaringan Audiens pikeun ngajalankeun langkung aktipitas, pamasangan kualitas luhur. Facebook nyatakeun yén iklan ieu kéngingkeun kinerja anu pangsaéna tina format iklan naon waé ayeuna.

Untungna, dinten-dinten anu mahal éta kalangkung. Ampir resep sihir, dina tanggal 26 Désémberth, biaya turun. Kaseueuran pemasar ecommerce parantos nyéépkeun anggaranana, ngajual inventarisna, sareng nganggap taun parantos. 

Ieu nalika para pemasar non-ecommerce - sapertos gim sareng aplikasi sélulér - ngagaduhan masa kejayaan. Aranjeunna bakal ngaraosan sababaraha CPM pang éfisiénna sataun ti 26 Désémber dugi ka Poé Valentine tanggal 14 Pébruari 2020.

Harga Iklan CPM Hideung Jumaah

Ngamangpaatkeun turunna CPI sareng inpormasi pangasilan tina kaping 26 Désémber dugi ka Hari Valentine ku ngagunakeun Penjualan Lélang. Saatos Natal ogé mangrupikeun waktos anu pas pikeun sasaran pangguna alat énggal, sareng kreatif khusus alat-alat sering tiasa ngajantenkeun anjeun tambahan dina hubungan. Tangtosna, upami anjeun badé ngadominasi Panawaran salami dinten-dinten magis ieu, anjeun kedah nyisihkeun sababaraha anggaran sateuacanna. 

4. Fokus kana Mobile.

Sadayana terang yén patalimarga mobile ayeuna ngaleuwihan patalimarga desktop. Tapi seueur pemasar masih percanten patalimarga sélulér henteu ngarobah… Atanapi sahenteuna éta henteu ngarobah ogé pangunjung desktop. 

Éta panginten moal leres deui. 

Hiji Ulikan ngeunaan Iklan Balanja Google ngungkabkeun paningkatan dramatis dina tingkat konvérsi mobile dina sababaraha taun ka pengker. Tingkat konvérsi pikeun pembeli anu ngamimitian sareng mungkas perjalanan pamésérna dina alat sélulér parantos ningkat ku 252%.

Paméséran Google Shopping Cross-Channel

Tapi antosan ... aya deui:

Jalur para pembeli ngamimitian milarian dina desktop sareng ngarengsekeun pameseran dina telepon sélulér naék 259% sataun langkung sataun.

Kalayan kecap séjén, sababaraha jalma langkung resep pikeun ngariksa ngalangkungan mobile tibatan dina desktop.

Tangtosna, éta Google Shopping, sanés iklan Facebook. Tapi Facebook ngalakukeun panilitianana nyalira. Aranjeunna ogé mendakan yén pangguna sélulér parantos janten pembeli mobile.

Stasion Balanja Mimiti Mobile

5. Anggo Pidéo.

Upami anjeun atos ngagantungkeun nanem modal dina pidéo atanapi nanem modal langkung seueur kana pidéo, panginten janten ujung anu anjeun peryogikeun pikeun Q4 2019. 

Ampir 1 tina 3 pembeli sélulér anu disurvei di Amérika Serikat nyarios yén video mangrupikeun médium anu pangsaéna pikeun mendakan produk énggal.

Panilitian Facebook

Janten, upami anjeun hoyong kéngingkeun langkung seueur pembeli, damel langkung seueur pidéo - boh pikeun Facebook sareng Instagram. Sareng leres, Virginia, masih cekap waktos kanggo kéngingkeun video didamel sateuacan liburan utama balanja. 

Hambalan salajengna

Kumaha perusahaan atanapi agénsi anjeun ngatur biaya iklan Q4 Facebook ningkat? Naha strategi anjeun pikeun Q4 dianggo saé taun kamari? Pikirkeun ngeunaan dimana anjeun parantos milampah strategi pikeun tujuan anjeun. Ngan ulah mikir gancang; Jumaah Hideung parantos sumping.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.