Blockchain - Masa Depan Téknologi Keuangan

pamekaran blockchain

Kecap cryptocurrency sareng blockchain ayeuna aya dimana-mana. Perhatian masarakat sapertos kitu tiasa dijelaskeun ku dua faktor: mahalna cryptocurrency Bitcoin sareng kompleksitas pamahaman hakékat téknologi. Sejarah mecenghulna mata uang digital anu munggaran sareng téknologi P2P anu mendakan bakal ngabantosan urang ngartos "leuweung crypto" ieu.

Jaringan desentralisasi

Aya dua definisi Blockchain:

• Ranté blok teras-terasan blok anu ngandung inpormasi.
• Replikasi basis data anu disebarkeun;

Duanana leres-leres dina hakekatna tapi henteu masihan jawaban kana patarosan naon éta. Kanggo pamahaman anu langkung saé ngeunaan téknologi, perlu diémutan arsitéktur jaringan komputer mana anu aya sareng anu diantarana ngadominasi pasar sistem IT modern.

Dina total aya dua jinis arsitéktur:

  1. Jaringan klien-server;
  2. Jaringan peer-to-peer.

Jaringan dina cara munggaran ngakibatkeun kontrol terpusat tina sagala rupa: aplikasi, data, aksés. Sadaya logika sistem sareng inpormasi disumputkeun di jero sérver, anu ngirangan sarat kinerja alat klien sareng mastikeun kagancangan pengolahan anu luhur. Metoda ieu parantos nampi perhatian anu paling di jaman ayeuna urang.

Jaringan peer-to-peer atanapi desentralisasi henteu ngagaduhan perangkat master, sareng sadaya pamilon ngagaduhan hak anu sami. Dina modél ieu, unggal pangguna sanés ngan ukur konsumén tapi ogé janten panyadia jasa.

Versi awal jaringan peer-to-peer nyaéta sistem olahtalatah anu disebarkeun USENET anu dikembangkeun taun 1979. Dua dasawarsa ka payun ditandatanganan ku nyiptakeun P2P (Peer-to-Peer) - aplikasi dina bidang anu béda-béda pisan. Salah sahiji conto anu kawéntar nyaéta jasa Napster, jaringan bagi file peer-to-peer anu kantos populér, atanapi BOINC, platform perangkat lunak pikeun komputasi anu disebarkeun, sareng protokol BitTorrent, anu janten dasar tina klien torrent modéren.

Sistem anu didasarkeun kana jaringan desentralisasi teras-terasan aya, tapi jelas-jelas kaleungitan klién-sérver dina kasebaran sareng patuh kabutuhan konsumen.

data Storage

Seuseueurna seueur aplikasi sareng sistem pikeun operasi normal peryogi kamampuan pikeun ngaoperasikeun data set. Aya seueur cara pikeun ngatur padamelan sapertos kitu sareng salah sahijina nganggo metode peer-to-peer. Basis data anu disebarkeun, atanapi sajajar dibédakeun ku kanyataan yén inpormasi sabagian atanapi lengkep disimpen dina unggal alat jaringan.

Salah sahiji kaunggulan sistem sapertos kitu nyaéta kasadiaan data: teu aya titik gagal, sapertos kasus database anu aya dina sérver. Solusi ieu ogé ngagaduhan watesan anu tangtu dina kagancangan ngapdet data sareng ngadistribusikaeunana diantara anggota jaringan. Sistem sapertos kitu moal tahan beban jutaan pangguna anu teras-terasan nyebarkeun inpormasi énggal.

Téknologi blockchain nganggap panggunaan basis data blok anu disebarkeun, anu mangrupikeun daptar anu kakait (unggal blok salajengna ngandung identifier anu tiheula). Masing-masing anggota jaringan nyimpen salinan sadaya operasi anu dilakukeun pikeun sepanjang waktos. Ieu moal mungkin tanpa inovasi tangtu anu dirancang pikeun mastikeun kasalametan sareng kasadiaan jaringan. Ieu nganteurkeun urang kana "tihang" tukang blockchain - kriptografi. Anjeun kedah ngahubungi a parusahaan ngembangkeun aplikasi mobile pikeun nyewa pamekar blockchain pikeun ngahijikeun téknologi ieu kana bisnis anjeun.

block Chain

Saatos diajar komponén utama sareng sajarah nyiptakeun téknologi, waktuna pikeun tungtungna ngaluarkeun mitos anu aya hubunganana sareng kecap "blockchain". Pertimbangkeun conto saderhana tina tukeur mata uang digital, prinsip operasi téknologi blockchain tanpa komputer.

Anggap urang gaduh sakumpulan 10 jalma anu hoyong tiasa ngalakukeun operasi tukeur mata uang di luar sistem perbankan. Pertimbangkeun sacara berturut-turut tindakan anu dilakukeun ku pamilon dina sistem, dimana blokchain bakal diwakilan ku lambaran kertas biasa:

Kotak kosong

Unggal pamilon ngagaduhan kotak dimana anjeunna bakal nambihan lambaran kalayan inpormasi ngeunaan sadaya transaksi anu réngsé dina sistem.

Momen Transaksi

Unggal pamilon linggih sareng lambaran kertas sareng pulpén sareng siap ngarékam sadaya transaksi anu badé dilakukeun.

Dina sababaraha waktos, pamilon nomer 2 hoyong ngirim 100 dolar ka pamilon nomer 9.

Dina raraga ngalengkepan urus, Peserta Nomer 2 nyatakeun ka sadayana: "Kuring hoyong mindahkeun 100 dolar ka Nomer 9, janten ngadamel catetan ieu dina lambaran anjeun."

Saatos éta, sadaya jalma mariksa naha Peserta 2 ngagaduhan kasaimbangan anu cekap pikeun ngalengkepan urus. Upami kitu, sadayana ngadamel catetan ngeunaan transaksi dina lambaranana.

Saatos éta, urusana dianggap lengkep.

Palaksanaan Transaksi

Kana waktosna, pamilon anu sanés ogé kedah ngadamel operasi pertukaran. Peserta teras ngumumkeun sareng ngarékam unggal transaksi anu dilakukeun. Dina conto urang, 10 transaksi tiasa direkam dina hiji lambar, saatosna perlu nempatkeun lambaran anu parantos di buleud sareng nyandak anu anyar.

Nambihan Lambaran kana Kotak

Kanyataan yén lambaran ditempatkeun dina kotak hartosna yén sadaya pamilon satuju sareng validitas sadaya operasi anu dilakukeun sareng teu mungkin ngarobih lambar kapayunna. Ieu anu mastikeun integritas sadaya transaksi antara pamilon anu henteu silih percanten.

Tahap pamungkas mangrupikeun kasus umum pikeun méréskeun masalah para jenderal Bizantium. Dina kaayaan interaksi pamilon jarak jauh, sababaraha di antawisna tiasa janten panyusup, perlu milarian strategi anu unggul pikeun sadayana. Prosés ngarengsekeun masalah ieu tiasa ditingali ngalangkungan prisma modél kompetitif.

hareup

Dina bidang instrumen kauangan, Bitcoin, salaku cryptocurrency massa munggaran, pasti nunjukkeun kumaha maén ku aturan anyar tanpa perantara sareng kontrol ti luhur. Nanging, panginten hasil anu langkung penting tina munculna Bitcoin nyaéta nyiptakeun téknologi blockchain. Hubungi perusahaan pamekaran blockchain pikeun nyewa pamekar blockchain pikeun ngahijikeun téknologi ieu kana bisnis anjeun.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.