Blog Action Day: Cai sareng Minyak

Abdi sanés ahli lingkungan. Atanapi kuring henteu ngadukung "Hiji Kaleresan Nyimpang". The data anu kasangka sareng kuring pikir éta sombong manusa anu yakin yén kalakuan goréng kami kumaha waé ngabunuh Bumi. Bumi henteu dina masalah ... éta jalma anu.

Poé Aksi Blog

Abdi hoyong nyetir mobil listrik, tapi kuring terang yén éta henteu épisién sareng masih tungtungna, ngaduruk bahan bakar fosil. Abdi hoyong nyetir mobil anu nganggo suluh alternatip, tapi kuring terang yén ngadamel suluh éta henteu épisién sareng… tungtungna ngabakar suluh fosil. Sugan hibrid mangrupikeun jawaban anu pangsaéna, tapi kuring paduli dimana aki-aki angkat sareng cairan korosif anu dianggo.

Kuring sadar yén sombong kami ogé nyababkeun konflik global, masalah Podomoro, sareng krisis énergi nalika éta tiasa dicegah. Abdi hoyong jalan-jalan di luar sareng ngambeu hawa seger. Abdi hoyong tiasa nganjang ka gunung sareng henteu ningali sampah. Abdi hoyong ningali urang nyéépkeun sakedik artos pikeun meresihan. Sareng, tangtosna, kuring hoyong pikeun Amérika Serikat motong katergantunganana kana minyak sareng bangsa-bangsa Arab.

Dina raraga ngalakukeun éta, terserah kuring pikeun ngabédakeun. Jalma nyarios yén sadaya politik dimimitian di bumi. Kuring panginten nangtang yén sadaya konservasi énergi dimimitian di bumi. Duit anu dihasilkeun dina botol plastik, tempat pembuangan sampah sareng énergi ngan saukur dibuang sareng anu ngajantenkeun lalaki konservatif sapertos kuring hoyong ngadukung 'hejo'.

Salaku jalma anu resep ka luar, kuring henteu hoyong ningali sampah sareng TPA nyokot jauh tina kaindahan alam murni nagara urang. Kuring ogé henteu hoyong ningali urang kedah ngalawan perang pikeun ngadukung asupan minyak urang.

Tapi kumaha kuring tiasa ngabédakeun? Ieu 3 hal anu kuring tiasa laksanakeun (sareng anjeun ogé tiasa!):

  1. Eureun ngagaleuh cai botolan. Kuring mésér kasus di bumi sareng ningali sampah kuring tiasa ngeusian langkung gancang sareng gancang. Abdi badé ngalih ka palayanan bumi tempat cai dikirimkeun dina kendi anu tiasa dianggo deui. Kuring sieun teu tiasa ngalih ka cai keran, cai di kotamadya kuring bau na daun karat dina sagala hal.
  2. Abdi badé balanja di pasar tani lokal. Naha anjeun terang yén sayuran rata-rata atanapi buah ngumbara 1,800 mil kanggo sumping ka piring anjeun? (Sumber: Ékonomi jero). Angkutan tegalan kana kaléng atanapi pepelakan bungkus, teras ka supermarket, mangrupikeun konsumen bahan bakar ageung di nagara urang. Sareng éta leres-leres ngaraheutkeun patani kusabab biaya transportasi dikaluarkeun tina harga. Ngadukung pasar patani lokal anjeun sareng aranjeunna kéngingkeun langkung seueur artos sareng kami nganggo bahan bakar kirang!
  3. Saluyukeun térmométer anjeun sareng kéngingkeun 5 derajat langkung seueur dina dua arah - duanana panas sareng tiis. Naha nganggo AC atanapi panas langkung? Ganti baju anjeun di jero pikeun nyayogikeun anjeun ... ulah nganggo langkung énergi.

Abdi badé mimitian dinten ayeuna. Kuring miharep anjeun ogé,!

3 Komentar

  1. 1

    Tulisan anu saé, Doug. Abdi kantos percanten kana ngalakukeun naon anu anjeun BISA sareng henteu sieun. Kuring salawasna meuli seger lamun abdi tiasa b / c éta healthier, ngarojong patani lokal / ékonomi sarta pernah malah mikir ngeunaan eta motong handap dina transportasi. Kuring geus pindah ka kendi Brita tinimbang botol cai, éta langkung mirah ti layanan imah jeung anjeun teu kudu salempang ngeunaan pangiriman. Ganti saringan anjeun unggal sababaraha bulan sareng émut ngeusian kendi cai sateuacan kosong. Butuh menit pikeun nyaring.

    Kuring ogé ngagunakeun bohlam hemat energi. Nalika kuring ngan ukur ngalih kana bohlam ieu, laporan sareng jalma anu kuring terang anu ngagunakeunana nyarios yén aranjeunna bakal ngirangan sababaraha dolar tina tagihan listrik taunan anjeun sareng aranjeunna langkung saé pikeun lingkungan b / c henteu seueur runtah anu dihasilkeun tina robih. bulbs sarta aranjeunna ngagunakeun kirang énergi.

    Hatur nuhun pangingetna.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.