Naon ari Permalink? Ngalacak deui? Pos slug? Ping?

blogging tamu

Kuring aya di dahar beurang anu hébat ayeuna sareng sababaraha pemasar anu calakan pisan ti panjuru Indianapolis. Unggal 4 dugi 6 minggu urang pendakan ngabahas buku bisnis atanapi pamasaran énggal (atanapi populér). Mangrupikeun kasempetan anu saé pikeun kaluar tina kantor sareng kaluar tina detilna sareng balik deui kana pamikiran anu 'big picture'. Sababaraha jalma anu cetak sareng média, anu sanésna pinter dina Internét. Hiji koméntar anu kuring nguping dinten ayeuna bingung sababaraha hal blogging jargon. Kuring tiasa ngalebetkeun sababaraha hal ieu kana panduan E-métrik anu kuring nyerat, tapi éta pantes asupna blog, kumaha waé ogé:

Naon Permalink?

Permalink mangrupikeun 'tautan permanén' kana pos anjeun. Ieu mangrupikeun fitur anu panginten peryogi dina blog anjeun, éta ngamungkinkeun pangguna pikeun khusus nunjuk ka hiji, tékstual, alamat wéb pikeun unggal éntri eusi. Salaku conto, artikel E-métrik anu kuring sebutkan di luhur ngagaduhan permalink tina:

https://martech.zone/blog-jargon/

Naon Trackback na?

Trackback

Trackbacks kuat tapi beuki disalahgunakeun ku spammers ayeuna. Kieu kumaha jalanna ... Blogger maca tulisan anjeun sareng nyerat ngeunaan anjeun. Nalika aranjeunna nyebarkeun, blogna dibejakeun blog anjeun ku ngalebetkeun inpormasi ka alamat trackback (disumputkeun dina kode halaman).

Éta ngamungkinkeun anjeun ningali yén aya anu nyerat tulisan anjeun online. Éta alat anu saé kusabab éta henteu ngaganggu sareng éta mangrupikeun cara pikeun ngawartosan ka batur yén anjeun parantos nyerat atanapi ngalangkungan inpormasi anjeun ngalangkungan blogna. Salawasna nganggo Trackbacks nalika anjeun ngabahas postingan atanapi blog batur. Éta sopan. Upami anjeun badé nyerat perkawis éta, sahenteuna kedah masihan aranjeunna kasempetan pikeun némbalan.

Tangtosna, ieu mangrupikeun tambang emas pikeun spammers. Aranjeunna ngagunakeun parangkat lunak anu leres-leres ngiringan situs anjeun sareng URL anu aranjeunna pikahoyong anjeun didatangan sareng aranjeunna henteu leres-leres nyerat perkawis anjeun pisan. Kusabab ieu, kami parantos payun sareng mareuman aranjeunna dina setélan WordPress kami.

Naon slug Post?

Slug pos mangrupikeun rujukan téks kana tulisan. Ngagunakeun conto di luhur, tulisan slug nyaéta blogging-e-métrik. Pos slug tina tulisan ieu nyaéta 'blog-jargon'. Upami anjeun gaduh nomer dina tungtung tulisan anjeun, anjeun kedah ngaktipkeun Permalinks dina blog anjeun. Anu ngamungkinkeun tékstual, URL hirarkis diwangun pikeun unggal tulisan sareng halaman dina situs anjeun. Ieu tiasa nguntungkeun pikeun mesin pencari ... nganggo kecap konci dina tulisan slug anjeun tiasa ngabantosan! Anjeun teu kedah hariwang ngeunaan nyerat ieu nyalira unggal waktos, sanaos ... parangkat lunak blogging anjeun kedah ngalakukeunana pikeun anjeun. Sakapeung kuring resep nyingkat aranjeunna sakedik sareng judul panjang sapertos tulisan wengi ayeuna!

Naon ari Ping?

(Pondok kanggo Pingback) Sakali dipaké pikeun ngan saukur nguji komunikasi antara dua komputer dina jaringan, ayeuna 'pings' parantos mekar pikeun blogging. Upami anjeun gaduh ping dina blog anjeun, blog anjeun sacara otomatis bakal ng ping jasa panarima pikeun ngabéjaan nalika anjeun nyebarkeun kana blog anjeun. Éta ngamungkinkeun mesin pencari teras 'ngorondang' situs anjeun kanggo eusi sareng nempatkeun anjeun sasuai. Kuring ping 5 jasa di ditu ... aranjeunna tiasa repetitive tapi kuring henteu kunanaon:

  • http://rpc.technorati.com/rpc/ping
  • http://rpc.pingomatic.com/
  • http://api.feedster.com/ping
  • http://rpc.newsgator.com/
  • http://xping.pubsub.com/ping

Jasa ieu, dina gilirannana, teras lacak sareng tempat kontén abdi dina mesin pencarina ogé kirimkeun ka anu sanés. Pastikeun anjeun gaduh ping diaktipkeun dina situs anjeun!

Kanggo inpormasi lengkep, Wikipedia: Trackback, jugjugan, ping

12 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Yvonne: Naha PingGoat gaduh alamat ping otomatis anu kuring tiasa lebet dina WordPress?

    SeanRox: Nuhun! Leres, urang kedah neraskeun nyerat tip sareng trik ieu. Jalma kedah terang!

    TechZ: Pingomatic mangrupikeun salah sahiji alamat ping anu disebatkeun dina tulisan ... naha anjeun nganggo ogé sacara manual?

  3. 3

    Yvonne: Naha PingGoat ngagaduhan alamat ping otomatis anu kuring tiasa lebetkeun dina WordPress?

    Henteu, tapi anjeun ngan ukur tiasa nyimpen alamat tinangtu salaku téténgger, teras angkat ka éta iraha anjeun parantos masangkeun. Butuh waktu sadetik tambahan pikeun nganjang sacara manual. 🙂

  4. 4

    Yvonne, kuring henteu ping sacara manual, henteu deui 😉 Éta jasa anu kuring anggo sateuacan kuring ngalebetkeun daptar ping kana Pilihan WP kuring

  5. 5

    kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nganggo trackbacks alesan séjén? Kuring parantos kéngingkeun lacak lagu anu sami kana blog anu sami kalayan kecap konci anu anéh anu ngarujuk kana pangobatan, janten katingalina leres curiga ka kuring. Abdi parantos ngahapus aranjeunna. Éta dugi ka titik anu matak ngaganggu, sareng sering kajadian, janten kuring kedah mupus pilihan trackback abdi. Janten sanaos anjeun nyarioskeun yén éta mangrupikeun "sopan santun," kuring panasaran kumaha éta bakal nyiksa, sabab éta sigana pikeun situs blog kuring (anu mangrupikeun situs studi budaya pikeun murid kuring).

  6. 6
  7. 7

    Trackbacks kaluar kuring parantos rusak dina blog wordpress.com kuring sakedap.

    Naha aya anu terang alat pihak katilu anu kuring tiasa ngajalankeun dina blog pikeun otomatis ngahasilkeun trackbacks?

    • 8

      Éta pikaresepeun - kuring henteu kantos nguping kajadian éta sateuacanna. Naha anjeun ngagaduhan xmlrpc.php anjeun dina tempatna? Dupi anjeun kéngingkeun ping? (Éta nganggo file anu sami). Anjeun bahkan tiasa nguji éta upami anjeun hoyong… Saur anjeun anjeun ngirim data kana halaman anjeun ngalangkungan formulir pikeun ningali naha tiasa dianggo.

  8. 9

    Éta hal anu borked pikeun pangguna WP.com khusus.

    Kuring parantos ngalaksanakeun tés sareng katingalina sapertos trackbacks kuring AYEUNA upami kuring ngirimkeun ku cara manual, éta pingbacks otomatis anu rusak pikeun kuring.

  9. 10
  10. 11
  11. 12

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.