Kamanusaan sareng Kapercayaan dina Blogging

muka pantoKuring nonton berita dinten ayeuna sareng seueur pisan obrolan ngeunaan pandangan politik anu serong sareng kumaha masing-masing calon parantos ditepikeun sareng ditalungtik. Média massa ogé maénkeun peran penting dina pamilihan umum ogé, sabab urang tingali jutaan dolar dialungkeun kana iklan tipi. Mangrupikeun pamilihan anu jorok sareng salah sahiji anu kuring bakal senang ningali akhirna teu lami.

Sorotan kampanye saéstuna nyaéta Internét sareng kamampuan pamilih (upami aranjeunna kaganggu ngagunakeunana) mariksa kanyataanna yén masing-masing calon (calon naon waé, sanés ngan ukur Présidén). Kuring yakin blogger gaduh langkung jujur, transparan sareng ngalaan diskusi ngeunaan para calon tibatan stasiun televisi tunggal.

Kuring kantos ngalaman sumanget diskusi sareng réréncangan online sareng mareuman kampanye. Sanaos kuring ningali sababaraha cariosan anu écés, écés némbongan ti jaman ka jaman, jalma-jalma anu kuring twitter sareng blog kalayan hormat ka kuring sareng kuring hormat ka aranjeunna, henteu paduli pilihan anu urang candak. Éta cool pisan.

Kanyataanna nyaéta Internét, sareng khususna blogging, parantos masihan rupa manusa kana komunikasi modéren. Kami panginten henteu kantos pendak, tapi anjeun parantos terang kuring ngalangkungan blog abdi. Sababaraha urang parantos angkat, tapi anjeun anu tetep caket sigana ngahargaan naon anu kuring carioskeun sareng kuring resep kanyataan yén kuring tiasa ngabagi naon anu kuring mendakan sareng anjeun. Aya kapercayaan di antara urang!

Média massal parantos kerja keras dina ngadamel pandangan anu teu manusiawi pikeun pamimpin politik urang, bisnis ageung, sareng musuh urang di mancanagara. Kuring pikir éta langkung gampang dipaksa janten benci nalika teu aya manusa di tungtung séjén. Seueur karikatur anu urang tingali dina televisi (sareng kuring ngaku, Youtube) didamel sedemikian rupa sehingga langkung gampang pikeun henteu resep atanapi teu hormat ka batur.

Walerna nyaéta Ngablog

Jawabanana, numutkeun kuring, nyaéta blog. Kuring miharep pamimpin politik urang blog (tanpa arsitékna dubbing sareng nyaring eusina). Kuring miharep pamimpin bisnis urang blog. Abdi hoyong terang naon anu aya di kepala jalma-jalma di Exxon. Abdi hoyong terang naha tulisan blog anu ngritik bank henteu diwaler langkung ti sataun. Abdi hoyong terang naha perusahaan hipotek langkung milih ngorondangkeun tinimbang ngabiayaan deui bumi impian konsuménna.

Panilitian anyar nyayogikeun bukti yén blog mangrupikeun sumber anu dipercaya pikeun konsumén. Kuring sadar yén perusahaan ngan ukur ngagaduhan tujuan pikeun ngahasilkeun artos. Nalika perusahaan sadar yén artos éta saleresna bakal sumping nalika aranjeunna nunjukkeun kamanusaan sareng transparansi, sanaos, aranjeunna bakal teras-terasan ngahindarkeun blogging?

Kahareupna Ngablog

Kuring ngarepkeun, dina sababaraha taun, ngan ukur damel sareng usaha anu blog. Kuring ngarep ngan ukur milih calon anu blog. Kuring ngarepkeun ngadukung perusahaan sareng politikus anu tiasa dipercaya sareng teu isin nunjukkeun kemanusiaan na. Kuring ngarepkeun blog anu mawa beurat langkung seueur tibatan iklan, atanapi artos anu diséépkeun, atanapi bahkan média massa.

Kuring miharep Google tiasa tetep sareng sadaya paguneman!

5 Komentar

  1. 1

    Poin anu saé, Doug. Taun ayeuna kuring ngalakukeun jumlah anu hadé pikeun panilitian online sateuacan nyandak kaputusan perkawis anu ngajalankeun kantor nasional sareng lokal. Kuring mendakan seueur sumberdaya blog kalayan inpormasi pikeun ngabantosan kuring ngawangun opini kuring sorangan. Kuring resep pisan ku seueur inpormasi anu sayogi dina calon lokal ngalangkungan blog; aya sababaraha sora lokal anu gairah pisan anu hoyong didangukeun. Sakumaha anjeun nyatakeun, kami tetep henteu ka titik di mana calon anu sabenerna blogging, janten urang kedah netepan kecap-kecap panyokong sareng panyiksa aranjeunna.

  2. 2

    Doug, éta tulisan anu saé.

    Ayeuna, ku nagara anu kajebak dina leutak kadua kampanye Présidén, éta bakal leres pisan leres. Abdi bosen jalma percanten rumor sareng panangan yén "mesin politik" modéren kami ngandelkeun jaman ayeuna. Sakitu seueur jalmi anu kuring percanten percanten gosip tibatan riset sareng diajar kanyataan nyalira. Bener, éta kasalahan urang sorangan pikeun ngandelkeun pisan kana média massa salami lami pisan. Tapi éta bakal robih, sanés?

    Kuring bersyukur pikeun kakuatan internét sareng pemberdayaan éta masihan panulis blog anu jujur, pinter anu tiasa muka panon urang. Tangtosna, aya bakalan janten blogger anu teu jujur ​​anu nyimpang kanyataan pikeun agenda sorangan, tapi urang nyandak anu hadé ku anu goréng. Paduli, kuring yakin blog bakal terus ngarobah kumaha berita sareng kanyataan sareng opini dibagi sareng di kalangan umum.

    Nalika ngeunaan politik, kuring ngarepkeun éta tiasa nyababkeun Amérika Serikat mekar tina sistem politik partai 2 urang anu rada kuno (kénca kénca sareng katuhu heuras) kana jajaran partai politik anu langkung lega anu ngagambarkeun pandangan anu langkung moderat di tengah ekstrem. Kuring kedah mikir yén aya seueur pandangan anu sedeng pikeun urang Amérika anu henteu tiasa murag rapih kana kubu-kubu Républik Démokratik atanapi keras inti. Dugi ka ayeuna, parpol anu sanés sapertos héjo sareng libertarians henteu acan mendakan sora anu penting, tapi internét tiasa ngabédakeun. Naon anu anjeun pikirkeun? Naha urang tiasa gaduh sistem pésta 3 atanapi 4 nyata belasan taun ti ayeuna?

  3. 3

    Endah sabaraha pamimpin henteu blog. Aranjeunna kedah sieun ngalakukeun anu lepat. Kuring yakin yén statistik ayeuna sakitar% 12 tina nasib 500 perusahaan gaduh blog. Éta matak hanjakal.
    Kuring ngarep pisan ningali langkung seueur blog ti perusahaan sareng pamimpin perusahaan. Jigana éta jinis tindakan anu bakal ngabantosan aranjeunna ngembangkeun langkung percaya sareng hubungan anu langkung jero sareng konsumén. Kuring henteu weruh naha aranjeunna henteu kéngingkeun ieu!

  4. 4

    Kampanye kanggo? KOMUNITAS TRANSPAREN? MÉDIA?

    Dina rurusuhan kauntungan anu pikasieuneun sareng langkung ageung, urang tiasa nganggo distorsi kanyataan.

    Kami nampilkeun anjeun sababaraha kanyataan négatip anu sanés kami sareng kami ngalawan éta!

    1. Presentasi, kalayan rutin dina laporan berita ngeunaan aspek négatif, sacara subyektif mairan, milih sisi atanapi béntés.
    2. Vitiasi gambar Rumania di Dunya ngaliwatan ambek-ambekan tina opini anu teu sah anu labél pikeun sakumna bangsa saatos perilaku individu sababaraha urang Romania, atanapi bahkan anu paling parah, tina sababaraha Rromi (Gipsy) anu ngagaduhan masalah sareng hukum.
    3. Ngulang berita anu sami négatip dina waktos anu langkung ageung atanapi alit.
    4. Generalisasi périodik tina henteu teratur, sapertos janten aturan anu kedah dituturkeun atanapi ciri karakter nasional.
    5. Nyandak inpormasi anu teu dipariksa ti jalma anu ngagaduhan minat sareng bawahan tina segitiga korup? lalaki pulitik? lalaki bisnis? wawakil média massa, anu nyimpang perhatian tina sabab anu leres tina kajadian éta.
    6. Seringna, urang ningali kumaha siaran henteu propésional sabab protagonis sababaraha tokoh, warga anu ngagaduhan masalah sareng hukum, gaduh kosa kata anu sepele, dimana dikedalkeun inpormasi anu aya hubunganana sareng kahirupan pribadi atanapi cobaan. Kami miélingkeun yén kaadilan henteu tiasa dilakukeun ku televisi sareng henteu mangaruhan prosés panyilidikanan liwat sagala rupa manuver atanapi pangalihan anu nyatakeun yén éta nyaéta panilitian jurnalistik. Kami naroskeun ka diri urang sorangan dina alesan anu saé, upami média-massa henteu ngembangkeun kapitalisme klienna.
    7. Pikeun nyegah diri urang dina upaya ngahargaan institusi nagara, ngadorong anarki sareng kelompok minat khusus anu tujuanana ngancurkeun kakuatan sareng wewenang nagara nasional Rumania salaku nagara anu bener sareng demokratis.
    8. Sakumaha urang terang, undang-undang dasar nagara, Konstitusi Rumania, nyatakeun sacara jelas dina pasal 30, paragrap 6:? Kabébasan pidato henteu tiasa ngadiskriminasi martabat, kahormatan, kahirupan pribadi jalma sareng sanés hak diri dibayangkeun. ? alinea 7:? dilarang ku hukum fitnah nagara sareng bangsa, anu nanjeurkeun polah agresi, dina kebencian nasional, ras, kelas atanapi agama, anu ngadorong diskriminasi, kana daérah
    separatisme kana kekerasan masarakat, ogé manifestasi cabul, anu ngalanggar tingkah laku anu hadé ?. Ogé dina artikel 31, alinea 3, nyatakeun yén? Hak kana inpormasi henteu tiasa ngarugikeun pangukuran perlindungan muda atanapi kaamanan nasional?.
    9. Dina kontéks ieu, urang ngajukeun janten organisme anu ngagaduhan wewenang yuridis? Déwan Nasional Ngalawan Manipulasi?, Sakumaha anu parantos aya, namina? Déwan Nasional pikeun Henteu Diskriminasi?, Anu ngagaduhan tujuan pikeun ngalemahkeun média, ngabayangkeun sareng ideologis perang, pikeun nyaram mabok tina opini publik ngalangkungan disinformasi, tapi ogé inpormasi lengkep.
    10. Kami ngarujuk ka Présidén Romania, Mr. Traian Basescu, pikeun nerapkeun hak-hak Konstitusi, nyebatkeun pasal 30, alinea 5, anu nyatakeun yén:? Hukum tiasa maksa ka média massa kawajiban ngajantenkeun masarakat salaku sumber pembiayaan ?.

    Parlemén bakal ngagaduhan tanggung jawab ageung pikeun ngarobih sareng ngalengkepan hukum panyalindungan inpormasi, ku konsultasi? Masarakat sipil sareng akademik ?.

    Pendapat jalma anu resep kana kampanye ieu bakal diterbitkeun di Romania sareng luar negeri.

    Présidén Kakuatan MASS KOMUNIKASI
    Mihail Geogevici

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.