12 Arketipe Merek: Mana Anu Anjeun?

merek

Urang sadayana hoyong anu satia nuturkeun ieu. Kami teras-terasan milarian rencana pamasaran magis anu bakal ngahubungkeun kami ka pemirsa sareng ngajantenkeun produk kami mangrupikeun bagian anu teu tiasa diganti dina kahirupan aranjeunna. Anu sering urang henteu sadar nyaéta yén sambungan mangrupikeun hubungan. Upami anjeun henteu jelas ngeunaan saha anjeun, moal aya anu resep minat anjeun. Penting pikeun anjeun ngartos saha mérek anjeun, sareng kumaha anjeun kedah ngamimitian hubungan sareng palanggan anjeun.

Aya 12 idéntitas dasar-atanapi purwakanti— Mérek tiasa nganggap. Dihandap ieu, kuring parantos ngarecah sadayana 12 pikeun ngabantosan anjeun dimana anjeun dimana waé:

  1. The MAGICIAN ngajadikeun impian janten kanyataan - Arkitipe tukang sihir sadayana ngeunaan visi. Merek pesulap sanés ngawangun sikat huntu anu langkung saé atanapi ngabantosan anjeun pikeun ngajaga bumi anjeun bersih; aranjeunna hirup impian wildest anjeun hirup. Anu aranjeunna nawiskeun mangrupikeun pangalaman anu hébat anu teu tiasa dicandak ku batur. Tukang sihir pisan anu saluyu sareng dasar alam semesta anu aranjeunna tiasa nyiptakeun anu teu mungkin. Disney nyaéta tukang sihir anu sampurna. Disney dasarna mangrupikeun perusahaan média, tapi aranjeunna henteu sapertos anu sanés. Aranjeunna nawiskeun pangalaman transformatif. Aranjeunna aya dina katégori nyalira kusabab hébatna visi na. Bayangkeun mérek sanés anu tiasa ngawangun Karajaan Sihir atawa Disney World.
  2. SAGE teras-terasan milarian bebeneran - Pikeun bijak, hikmah mangrupakeun konci pikeun kasuksesan. Sagala hal anu sekundér pikeun ngudag élmu. Merek sage panginten moal raoseun haneut sareng cuddly. Aranjeunna henteu narik anjeun dina dunya anu saé sapertos Disney. Sabalikna, saurang bijaksana maréntahkeun hormat anjeun ku nunjukkeun kajembaranana. Universitas Harvard mangrupikeun jalma bijak. Aranjeunna mangrupikeun salah sahiji universitas anu paling dipikasieun di dunya. Kagungan daptar alumni anu kalebet dalapan présidén AS, 21 pemenang Nobel, sareng Mark Zuckerberg (semacam), mérek Harvard sadayana ngeunaan anu pangpinterna.
  3. INNOCENT ngan hoyong bagja - Anu polos kagolong kana surga. Sadayana bébas, sopan, sareng bahagia di dunya anu polos. Merek polos moal pernah nyalahkeun anjeun ku iklan atanapi ngalangkungan luhur pikeun ngayakinkeun anjeun. Sabalikna, mérek anu polos bakal narik anjeun ku anu langkung kuat: Nostalgia. Orville Redenbacher mangrupikeun archetype polos prototypical. Aranjeunna ngajual anjeun ngubaran budak leutik, popcorn, sareng maskotna mangrupikeun akina anu henteu liren ngaraos suka-suka ti saprak bowities mangrupikeun hal anu sénsip.
  4. THE OUTLAW hoyong révolusi - Anu Ngalanggar teu sieun. Merek terlarang ngatur kahirupan aranjeunna tanpa merhatoskeun status quo. Dimana archetype polos némpél bagian anjeun anu resep waktos camilan di TK, archetype paréntah pikaresepeun pikeun bagian anjeun anu ngiringan kelas di SMA. Ngawangun kultus anu nuturkeun sapertos Apple mangrupikeun tujuan utami pikeun mérek terlarang. Émut éta iklan iPod lami di mana jalma-jalma monochrome ngagaduhan waktos anu paling saé dina kahirupan maranéhanana nari? Iklan éta henteu ngawartosan anjeun nangtung dina riungan atanapi buka konsér. Éta ngawartosan anjeun janten diri anjeun, nari iraha anjeun resep, sareng ngalakukeun éta sareng Apple. Upami anjeun pikir Apple henteu ngagaduhan kultus, tempo ieu. Naha jalma-jalma ngantosan antrian sababaraha jam nalika Galaxy S7 dileupaskeun? Henteu, nyaéta jawaban na.
  5. JESTER hirup dina waktos ayeuna - Jester nyaéta ngeunaan senang-senang. Merek Jester panginten henteu tiasa ngubaran panyakit, tapi éta ngajantenkeun dinten anjeun langkung saé. Humor, licik, bahkan omong kosong sadayana aya dina toolkit jester. Tujuanana mérek jester nyaéta ngajantenkeun anjeun seuri kalayan senang-senang. The Old Spice Man mangrupikeun salah sahiji kampanye iklan favorit kuring sadaya-waktos sareng conto anu sampurna tina archetype jester. Sababaraha urang réaksi réaksina kana mérek hiper-maskulin. Batur sanés henteu. Ku nyieun banyolan tina mérek super jagoan ieu, Old Spice janten daya tarik pikeun dua pihak.
  6. THE LOVER hoyong ngajantenkeun anjeun milikna - Karep, kasenangan, sareng sensualitas mangrupikeun kata konci pameget. A mérek pencinta hoyong anjeun ngaitkeun aranjeunna sareng momen intim dina kahirupan anjeun. Naon anu anjeun mésér ngagungkeun? Naon anu anjeun mésér anu penting pikeun ulang taun sareng ulang taun anjeun? Kasempetan, anjeun ngagaleuh mérek pameget. Pikirkeun iklan Godiva Chocolate. Naha aranjeunna kantos ngajantenkeun anjeun mikir ngeunaan kasihatan, kauangan, atanapi masa depan anjeun? Henteu Godiva ngarayu anjeun. Éta paméran kabeungharan sareng kekemasan. Éta Ujang anjeun pikeun nyandak bagian tina panerapan hirup anu paling hébat: Coklat.
  7. EXPLORER hoyong lepas - Kabébasan sadayana penjelajah paduli. Dimana merek anu sanés tiasa nyobian ngabantosan anjeun ngawangun bumi, merek penjelajah hoyong ngaluarkeun anjeun ka luar. Ku diémutan ieu, masuk akal yén seueur mérek luar anu pas alami pikeun archetype penjelajah. Subaru mangrupikeun mérek klasik Explorer. Aranjeunna henteu ngajual mobilna dumasar kana méwah atanapi kanyamanan; aranjeunna nekenkeun kabébasan anu dipasihkeun ku Subaru. Blizzard? Henteu masalah. Subaru ngamungkinkeun anjeun mutuskeun badé angkat, teu paduli kumaha kaayaan. Anjeun bébas.
  8. Pamaréntah hoyong kakuatan mutlak - Méwah sareng éksklusifitas mangrupikeun kakawasaan. Merk panguasa nyaéta penjaga gerbang. Upami palanggan mésér ti aranjeunna, aranjeunna bakal janten milik élit. Ditanggap salaku kualitas luhur sareng mahal penting pikeun mérek penguasa. Perhiasan sareng kendaraan mewah nyaéta pas alami pikeun archetype penguasa. Naha anjeun mésér Mercedes Benz kusabab peunteun uji kacilakaan na? Kumaha upami mileage gas na? Korsi na dipanaskeun? Henteu. Anjeun ngagaleuh Mercedes-Benz sabab anjeun sanggup, sareng jalma sanés henteu tiasa. Iraha waé anjeun parkir mobil anjeun, jalma-jalma bakal ngartos status anjeun tanpa anjeun nyarios sakedap. Nilai anu dipikaharti sepi éta anu dijual ku mérek panguasa.
  9. CAREGIVER hoyong ngabina anjeun - Anu ngurus anu marahmay. Aranjeunna hoyong aya pikeun anjeun sareng jalma anu anjeun resep. Merk pangasuh sadayana ngeunaan kahaneutan sareng kapercayaan. Anjeun tiasa ngandelkeun aranjeunna nalika ngeunaan barudak anjeun. Jarang ningali mérek parawatan ngajalankeun iklan anu nembrak dina persaingan aranjeunna. Aranjeunna sabalikna tina konfrontasi. Garis tagline Johnson & Johnson nyaéta Johnson & Johnson: Perusahaan Kulawarga. Anjeun moal tiasa langkung komitmen pikeun kulawarga ti éta. Iklan Adang & Adang salawasna fokus kana kumaha produkna ngabantosan anjeun pikeun ngurus murangkalih anjeun. Kumaha produkna ngawangun kulawarga. Ieu roti-na-mantega pikeun archetype pangasuh.
  10. Pahlawan hoyong ngabuktikeun dirina - Pahlawan ngajadikeun dunya hadé ku janten anu pangsaéna. Merek pahlawan teu paduli pikeun ngabina anjeun; aranjeunna resep nangtang anjeun. Upami anjeun hoyong naék kana kasempetan éta, anjeun bakal peryogi bantosan pahlawan. Angkatan Darat AS mangrupikeun conto pamungkas tina archetype pahlawan. Pikirkeun komérsial rekrutmen anu anjeun kantos tingali sareng pasukan luncat tina helikopter, ngalangkungan kursus latihan, sareng ngajagi nagara. Naon waé anu nyarupaan anjeun sadidinten? Nya kantenan henteu. Éta henteu kedah. Éta dirancang pikeun maksa anjeun némbalan sauran sareng naék kana kasempetan ku gabung sareng mérek pahlawan: Angkatan Darat AS.
  11. PALSU / PACARAN REGULAR hoyong janten - Henteu aya glitz atanapi glamour, ngan produk anu dipercaya anu tiasa dipigawe. Éta anu dijual ku mérek lalaki / awéwé biasa. Archetype difokuskeun pikeun nyayogikeun anu sajauh-jauhna tina keindahan anu tiasa narik sadayana. Éta mangrupikeun archetype paling hese ditarik sabab anjeun kedah gaduh produk anu pikaresepeun pikeun demografi. Sadayana nginum kopi. Henteu unggal jalma, tapi unggal demografi utama kalayan kamungkinan dikaluarkeun tina murangkalih. Éta anu ngajantenkeun Folgers janten mérek unggal lalaki / awéwé anu hébat. Folgers henteu dipasarkeun ka ramé anu hip. Aranjeunna henteu ngagung-ngagung ngeunaan kualitas luhur, kopi sadaya-organik. Aranjeunna tetep saderhana: "Bagian anu paling saé pikeun hudang nyaéta Folgers dina cangkir anjeun." Saréréa hudang. Sadayana nginum Folgers.
  12. Sang Pencipta miharep kasampurnaan - A panyipta henteu hariwang ngeunaan biaya produksi atanapi ngadamel hal-hal dina skala. Aranjeunna paduli hiji hal: ngawangun produk anu sampurna. Nalika tukang sihir ogé nekenkeun visi sareng imajinasi, panyipta bénten sabab henteu muka konci sihir dunya sareng nyiptakeun hal anu mustahil. Aranjeunna nyiptakeun produk anu sampurna. Lego mangrupikeun conto anu hadé pikeun archetype panyipta. Dina salah sahiji iklanna, Lego nyiptakeun deui sacara rinci anu ngajentul di dunya. Aranjeunna henteu ngawangun situs anyar, sareng aranjeunna henteu nyiptakeun sababaraha téknologi anyar anu nempatkeun situs di bumi anjeun. Lego nganggo téknologi saderhana anu mungkin: blok. Aranjeunna nyandak kesederhanaan ieu sareng ngadorong kana ekstrim anu paling sampurna. Éta naon anu janten panyipta.

Janten, archetype naon merk anjeun?

Ti mangtaun-taun pangalaman, kuring tiasa nyaritakeun yén unggal perusahaan datang dina tabel kalayan asumsi aranjeunna unggal lalaki / awéwé, tapi dina 99% kasus, éta henteu. Ngebor naon anu ngajantenkeun merek anjeun khusus sareng kumaha konsumén pangsaéna nyambungkeun sareng produk anjeun henteu gampang, tapi éta hal anu paling penting anu anjeun tiasa lakukeun pikeun ngartos naon anu kedah anjeun anggo.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.