Kedah Merek Ngadeg Sikep dina Masalah Sosial?

Masalah Sosial

Poé isuk ayeuna, kuring nyéréskeun hiji mérek dina Facebook. Salami taun kamari, pembaruan aranjeunna janten serangan politik, sareng kuring henteu hoyong deui ningali négatip dina feed kuring. Salami sababaraha taun, kuring terang-terangan ngabagi sudut pandang politik kuring. teuing. Kuring ningali sakumaha anu kuring nuturkeun dirobih janten langkung seueur jalma anu satuju sareng kuring sedengkeun anu sanés anu henteu satuju dituturkeun sareng leungit hubungan sareng kuring.

Kuring nyaksian perusahaan anu kuring pacaran jauh ti damel sareng kuring, sedengkeun mérek anu sanésna ngajantenkeun hubungan sareng kuring. Nyaho ieu, anjeun bisa jadi kaget uninga yen Kuring geus bergeser pamikiran jeung strategi abdi. Kaseueuran interaksi sosial kuring anu diterbitkeun ayeuna inspiratif sareng patalina sareng industri tibatan dipak sosial sareng politik. Kunaon Nya, pikeun sababaraha alesan:

  • Kuring hormat maranéhanana kalayan sudut pandang alternatif na teu hayang nyorong aranjeunna jauh.
  • aqidah pribadi kuring teu dampak kumaha kuring ngubaran jalma I ngawula ... kitu naha hayu eta dampak bisnis kuring?
  • Éta henteu ngumbar nanaon kecuali pikeun ngalegaan sela tibatan sasak aranjeunna.

Sengketa hormat kana masalah sosial tos maot dina média sosial. Merek ayeuna dibeledug ku serangan jahat sareng diboikot nalika sagala sikep diungkabkeun atanapi bahkan dianggap ku masarakat. Ampir wae pertahanan atanapi perdebatan gancang sinks ka ngabandingkeun Holocaust atanapi sejenna ngaran-nelepon. Tapi naha kuring salah? Data ieu nunjukkeun sababaraha wawasan anu seueur konsumen henteu satuju sareng yakin langkung merek kedah otentik sareng masarakat awam dina masalah sosial.

Havas Paris / Paris Retail Week Shopper Observer ngungkabkeun tilu tren anu kasohor dina hubungan anu robih antara mérek sareng konsumén Perancis:

  • Konsumén yakin ayeuna mah tugas tina mérek pikeun nyandak jurus dina masalah sosial.
  • Konsumén hoyong janten pribadi diganjar ku mérek anu aranjeunna dianggo.
  • Konsumén nungtut produk janten sayogi duanana online sareng offline.

Sugan pendapat abdi mah béda alatan Kuring nearing lima puluhan abdi. Jigana eta mah nu aya konflik dina data mana ngan sapertilu tina pamakéna hoyong merek pikeun meunang pulitik sanajan ampir unggal masalah sosial ngarobahna kana bal pulitik. Kuring henteu yakin pisan kuring hoyong ngamajukeun mérek anu terang-terangan ngaku jabatanana dina masalah sosial. Sareng kumaha sikep sosial kontroversial anu ngabagi basis konsumen? Jigana pernyataan anu munggaran panginten kedah ditulis deui:

Pamakéna yakin éta ayeuna kawajiban brand pikeun nyandak jurus dina isu sosial ... salami jurus brand urang aya dina perjangjian jeung konsumen ihwal kumaha cara ningkatkeun masarakat.

Kuring teu ngagaduhan masalah sareng perusahaan naon waé anu ngadukung masalah sosial sacara pribadi, tapi kuring henteu tiasa ngabantosan naha dorong merek pikeun nyandak jurus badé dianggo pikeun ngahargaan atanapi ngahukum aranjeunna sacara ékonomis pikeun pandanganana. Kaseueuran masalah sosial subyektif, henteu objektif. Ieu sigana henteu kamajuan ka kuring - sigana siga premanisme. Kuring henteu hoyong dipaksa ku klien kuring pikeun nyandak sikep, nyewa jalma-jalma anu ngan ukur satuju sareng kuring, sareng ngalayanan anu ngan ukur mikir anu sami sareng kuring.

Kuring ngahargaan keragaman opini tibatan kelompok-mikir. Kuring yakin prospek, klien, sareng konsumén masih hoyong sareng peryogi touch manusa tibatan anu otomatis, sareng aranjeunna hoyong dipasihan pribadi sareng diaku ku merek-merek éta aranjeunna nyéépkeun dolar anu hasilna.

Janten, naha kuring nangtung dina kontroversial ieu?

Kaaslian sareng Merek

Studi Pengamat Shopper, Antara AI jeung pulitik, pentingna faktor manusa pikeun pamakéna, dilakukeun ku Paris Retail Week dina kerja sama sareng Havas Paris.

2 Komentar

  1. 1

    Sakumaha biasa. Poin anu saé. Kuring satuju, kalayan pernyataan anjeun dirobah tina naon hayang konsumen. Kuring ogé yakin langkung mérek sahenteuna bakal dihukum masarakat awam pikeun jabatanana, tapi dolar tiasa ngadukung aranjeunna ngalangkungan palanggan tambahan anu satuju sareng aranjeunna sacara pribadi.

  2. 2

    Dua pernyataan konci tina tulisan anjeun anu nyimpulkeun naon anu kuring pikirkeun dina masalah, "Kaseueuran masalah sosial anu subyektif, henteu obyéktif" & "Kuring ngahargaan keragaman opini tibatan kelompok-pikir". Saur kuring seuseueurna anu polarisasi teu ngartos yén pendapatna persis kitu, hiji opini, sareng aranjeunna moal tiasa atanapi henteu ngupingkeun pamendak sanésna pikeun ngalegaan cakrawalaana. Kuring sapuk pisan yén henteu aya perusahaan anu kedah sacara umum ngadorong jabatanana dina masalah ieu, atanapi aranjeunna pasti bakal nyanghareupan reaksi anu mana waé ogé. Salaku perusahaan kuring bakal nyatakeun yén kuring ngagaduhan padamelan anu béda-béda pandangan sareng sikep sareng kuring nangtung dina kabébasan mikir sareng ngadukung karyawan ti sadaya daérah dina spéktrum politik.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.