Kumaha Ngagunakeun Data Intén Anu Mésér Tiasa Ngungkit Stratégi Marketing anjeun dina 2019

Niat Anu Mésér B2B

Sigana luar biasa yén, ku 2019, langkung seueur perusahaan henteu nganggo data hajat pikeun ngajalankeun inisiatif penjualan sareng pamasaranna. Kanyataan yén kitu sakedik anu kantos ngagali anu jero pikeun nembangkeun pangpayunna anu pangsaéna nempatkeun anjeun sareng perusahaan dina kauntungan anu diputuskeun. 

Dinten ayeuna, kami hoyong ningali sababaraha aspék data hajat sareng naon anu tiasa dilakukeun pikeun strategi penjualan sareng pamasaran ka hareup. Kami bakal nalungtik sadayana ieu:

  • Naon data Intén sareng kumaha sumberna
  • Kumaha data hajat jalan
  • Alignment sareng kolaborasi antara pamasaran sareng penjualan
  • Kaunggulan kalapa
  • Strategi ngamangpaatkeun

Naon Data Hajat?

Data Intén Inténsasi

sumber gambar: https://www.slideshare.net/infer/what-is-intent-data

Dina istilah anu paling saderhana, data hajat nunjukkeun nalika prospek khusus nunjukkeun kabiasaan online anu nunjukkeun maksud pikeun mésér. Éta nganyatakeun dina dua bentuk anu béda: data internal sareng data éksternal.

Dua conto umum data hajat internal nyaéta

  1. Formulir kontak halaman wéb anjeun: Jalma anu ngontak ngahubungi maksud ku hoyong terang langkung seueur ngeunaan perusahaan, jasa na, jst.
  2. Data palanggan lokal: Data anu dikumpulkeun ngalangkungan palanggan lokal ngalangkungan CRM atanapi platform pamasaran sanés anu penting pisan nalika nyobian ngartos hajat. Data anu digunakeun ku tim pamasaran pikeun museurkeun perhatian kana lead anu ngalih ngadeukeutan nyandak kaputusan mésér.

Data hajat éksternal dikumpulkeun ngalangkungan panyadia pihak katilu sareng ngagunakeun data ageung pikeun nyusun inpormasi anu langkung ringkes. Éta dikumpulkeun ngalangkungan cookies sareng dikurasi dina tingkat IP. Data ieu mangrupikeun produk tina jutaan kunjungan ka halaman khusus dina ratusan rébu situs wéb. 

Jenis data ieu nyayogikeun inpormasi khusus, singket ngeunaan sajumlah métrik anu ampir teu aya tungtungna. Ieu mangrupikeun sababaraha conto:

  • Jumlah kali dokumén, file, atanapi aset digital khusus diundeur
  • Jumlah kali pidéo ditingali
  • Sabaraha jalma anu diklik saatos maca ajakan tindakan dina halaman badarat
  • Statistik milarian kecap konci

Kumaha Intén Data Sourced?

Data Maksud Partéi Pertama sareng Pihak Katilu

sumber gambar: https://idio.ai/resources/article/what-is-intent-data/

Data niat disusun ku anu ngical ngempelkeun data tina halaman wéb B2B sareng penerbit kontén, sadayana mangrupikeun bagian tina a ko-op ngabagi data. Pasti, ideu pikeun terang situs naon anu didatangan jalma khusus, istilah-istilah anu aranjeunna milari, sareng mérek anu aranjeunna ngalibetkeun tiasa sigana rada jahat dina pameunteu na, tapi éta henteu nanaon. Data dikumpulkeun sareng disimpen kanggo tujuan ieu, teras dibagi sareng (atanapi dijual ka) ahli penjualan sareng pamasaran. Perusahaan copywriting, salaku conto, bakal nyandak minat khusus pikeun perusahaan (atanapi, dina sababaraha kasus, individu) anu ngasupkeun istilah pamilarian sapertos "jasa nulis karangan"Atanapi" panulis akademik "kana mesin pencari anu utami sareng anu ogé nganjang kana situs anu ngajual jinis jasa ieu kalayan tujuan anu tiasa dilacak.

Data disusun sareng dilaporkeun mingguan dina seuseueurna kasus. Ngaliwatan agrégasi sacara harfiah milyaran pamilarian, kunjungan situs, unduhan, klik-liwat, konvérsi, sareng hubunganana, padagang tiasa profil konsumsi kontén sareng ngaidentipikasi lonjakan. 

Pidéo ieu ti Bombora anu ngajelaskeun prosésna ogé:

Kumaha Cara Data Hajat?

Konsumsi Eusi Bombora

sumber gambar: https://gzconsulting.org/2018/08/02/what-is-intent-data/

Jutaan jalma di panjuru dunya nganggo Internét pikeun milarian jutaan topik na kalawan ngahaja kalibet sareng kontén online khusus. Anjeun mutuskeun detil mana anu paling penting sareng ngawitan ngawaskeun kalibet khusus anu cocog sareng kriteria anu ditunjuk. Pemasar nyayogikeun sadayana intel kontékstual kalebet, tapi henteu diwatesan ku:

  • Judul padamelan prospek idéal
  • Ukuran sareng lokasi perusahaan
  • Ngaran sareng URL akun palanggan anu aya
  • Ngaran sareng URL tina rekening anu ditujukeun
  • Ngaran sareng URL pesaing langsung
  • URL pikeun pangaruh industri sareng kajadian
  • Pakem sosial influencer industri sareng pamimpin pamikiran
  • Istilah pamilarian saderhana sareng rumit anu aya hubunganana sareng produk, jasa, masalah / titik nyeri, sareng kamungkinan / hasil anu dipikahoyong

Sadaya di luhur diwangun kana algoritma anu niténan sareng nyatet tindakan anu aya hubunganana (anu nunjukkeun keterlibatan unik diantara jutaan milarian sareng hubungan anu kajantenan unggal dinten). Data anu disusun ngadaptar wincik kontak lengkep kaasup nami payun & terakhir, nomer telepon, alamat email, nami perusahaan, judul prospek, lokasi, industri, sareng ukuran perusahaan. Éta ogé nunjukkeun data kontekstual anu ngaidentipikasi tindakan anu aranjeunna laksanakeun. 

Conto tindakan anu dititénan kalebet milarian umum, papacangan situs pesaing, Dursasana influencer industri, sareng patarosan anu aya hubunganana sareng kajadian industri utama. Data ogé ngarecah tindakan ku jinis sareng pemicu. Kalayan kecap séjén, éta nunjukkeun henteu ngan ukur naon anu dilakukeun ku prospek atanapi palanggan, tapi kunaon anjeunna atanapi anjeunna tumaros

Bahkan dimungkinkeun pikeun bandéra data anu ngaidéntifikasi konsumén ayeuna, akun target, sareng ngulang deui kajadian anu nunjukkeun maksud. Sadaya ieu ngagaduhan daptar jalma asli anu ngalakukeun tindakan nyata pikeun langkung seueur terang ngeunaan jinis produk sareng jasa anu anjeun jual ogé.

Data Hajat Salaku Alat Alignment sareng Kolaborasi

Pamasaran sareng penjualan sok ngagaduhan hubungan hubungan hate-hate. Tim penjualan hoyong anu langkung mumpuni pikeun siap mésér. Tim pamasaran hoyong terang nuju awal, ngiringan aranjeunna, sareng ngabina dugi ka ngahontal tahap kesiapan. 

Sadaya hal ieu naekeun hasil sareng data hajat nguntungkeun duanana penjualan sareng pamasaran sacara signifikan. Éta nyayogikeun alat kolaborasi umum anu nyambungkeun penjualan sareng pamasaran langsung, ngabina kolaborasi, nafsirkeun data sareng ngarencanakeun strategi anu épéktip pikeun sadaya jinis kontak. Ieu sababaraha conto umum ngeunaan kumaha data hajat dianggo babarengan: 

  • Kapanggihna langkung seueur penjualan ngarah aktip
  • Pangurangan gandum sareng ningkatkeun kasatiaan palanggan
  • Interaksi suksés sareng akun target
  • Panerapan mimiti pikeun pangakuan mérek sareng ngadegkeun nilaina
  • Nyukcruk tren anu aya hubunganana

Masing-masing bidang di luhur dipikaresep ku pamasaran sareng penjualan. Kasuksésan dina sadayana ngalihkeun perusahaan ka payun sareng ngamungkinkeun kolaborasi anu produktif sareng bermakna antara tim.

Data Hajat: Kauntungan Kompetitif

Ngagunakeun data hajat ngagaduhan sababaraha kaunggulan. Salah sahiji anu paling penting nyaéta kamampuanna pikeun ngabantosan penjualan sareng tanaga pamasaran nargétkeun sajumlah pembeli di saluruh organisasi. Hiji perusahaan tiasa, sareng sering ngalakukeun, diwangun ku langkung ti ngan ukur hiji pasar target atanapi persona handapeun hiji hateup. Naon anu penting pikeun saurang eksekutif atanapi pamimpin tiasa - sareng sering aya - bénten sareng anu sanés. 

Data niat ngabantosan pemasar pikeun ngarobih eusi pikeun masing-masing individu anu kalibet dina prosés mésér. Kalayan ratusan organisasi anu ngagunakeun kriteria anu sami dina pamilarian wéb, data hajat ngabantosan nyetir kontén anu ditargét pisan pikeun ngawangun kampanye pamasaran anu padet sareng suksés.

Épéktip Ngamangpaatkeun Data Hajat

Ngagaduhan hubungan anu langkung langsung antara hajat anu mésér sareng eusi aslina masihan para pamasar sareng ahli penjualan janten ujung kalapa anu ageung. Dina raraga ngamaksimalkeun koléksi sareng kualitas data hajat teu diperyogikeun yén data anu dikumpulkeun aya hubunganana sareng rupa-rupa data demografi, géografi, sareng firmographic. Tanpa korelasi éta, sesah (baca: caket mustahil) pikeun pinuh ngartos tingkah laku anu khusus anu cocog sareng propil palanggan khusus.

Nalika pamahaman maksud anu khusus meuli persona parantos ditetepkeun, boh penjualan boh pamasaran aya dina posisi anu langkung saé pikeun nyiptakeun eusi anu aya gunana, anu aya gunana pikeun ngalangkungan unggal léngkah ieu lalampahan anu meuli

Salah sahiji cara paling gampang pikeun ngungkit data hajat sacara épéktip nyaéta ngembangkeun kontén blog, tulisan wéb, sareng bentuk tulisan sanés anu nunjukkeun pamahaman anu jelas ngeunaan target pasar anjeun. Eusi kedahna ngungkulan masalah sareng titik nyeri ditambah ku anu khusus anu kapendak ngalangkungan data hajat anu dikumpulkeun. Ngalakukeun sadaya posisi ieu mérek anjeun salaku otoritas sareng komunikasi kamampuan pikeun nganteurkeun eusi anu calakan, dipercaya, dipercaya. 

Éta ogé disarankeun pisan pikeun ngadistribusikaeun eusi aslina ku cara anu ngagedéan ngahontal. Ieu kalebet ngembangkeun strategi penerbitan sareng sindikasi sakitar sadaya eusi anu ditargét. Pondokna, ngembangkeun sareng nyebarkeun kontén anu eunteung tina hajat prospek sareng pastikeun éta mendakan jalan payuneun pemirsa anu dimaksud.

Tungtutan Akhir

Rencana generasi kalungguhan anu sacara épéktip anu ngamangpaatkeun sareng ngamangpaatkeun data hajat nyayogikeun kaunggulan mutuskeun pikeun penjualan atanapi inisiatif pamasaran. Éta netepkeun mérek anjeun da bahkan pesaing utama sareng ningkatkeun odds pamustunganana diaku salaku pamimpin industri. 

Ngawangun langsung, strategi marketing eusi seamless anu eunteung sinyal niat dikaluarkeun ku prospek salami sagala jinis kagiatan online (milarian, kunjungan situs, interaksi sareng pesaing, sareng sajabana). Ieu sanés ngan saukur ngabantosan ngahasilkeun kalungguhan anu langkung saé, éta ogé bakal mangaruhan positif kana garis handap anjeun. Ngahijikeun data maksud bakal ngabantosan kampanye pamasaran ka hareup langkung suksés, ngamungkinkeun tim penjualan anjeun fokus langkung seueur kana rekening anu paling dipikaresep mésér.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.