Kunaon Para Pembeli Diganggu ku Personalisasi E-Commerce B2B (Sareng Kumaha Ngalereskeunna)

Anu Dibeuli Kaserang Ku B2B E-Commerce Personalization

pangalaman customer geus lila, sarta terus jadi, prioritas luhur pikeun B2B usaha dina perjalanan maranéhna nuju transformasi digital. Salaku bagian tina peralihan ieu nuju digital, organisasi B2B nyanghareupan tangtangan anu kompleks: kabutuhan pikeun mastikeun duanana konsistensi jeung kualitas sakuliah pangalaman meuli online tur offline. Sanajan kitu, sanajan usaha pangalusna organisasi sarta investasi badag dina digital sarta e-commerce, pembeli sorangan tetep kirang ti impressed kalawan journeys meuli online maranéhanana.

Numutkeun data panganyarna ti Sapio Research on B2B purchasing, ampir 20% tina pembeli B2B kiwari ngarasa yén pangalaman customer aranjeunna nuju gaduh online anu inferior mun maranéhanana nuju offline.

Laporan Pembeli B2022B 2, Kakuatan Meuli Hubungan di Dunya Online B2B Berkembang

laporan, commissioned ku Sana Commerce, examines kaayaan pangalaman meuli B2B ngaliwatan lénsa sahiji sumber paling pangaweruh jeung dipercaya: pembeli sorangan. Diantara papanggihan paling kritis? A saukur 1 ti 4 pembeli ngarasa yakin yén organisasi salawasna nawiskeun inpormasi anu akurat dina saluran online sareng offline supplierna. Sareng upami éta titik data nyarioskeun naon waé, éta rohangan B2B ngagaduhan seueur rohangan pikeun tumbuh dina panon para nasabahna sorangan.

Janten, kumaha kanyataanana pameseran B2B sapertos tina sudut pandang pembeli?

Anu mésér B2B ayeuna ngadamel langkung ti 428 pameseran penting-bisnis unggal dinten, nyéépkeun rata-rata $ 3 juta sataun online. Seuseueurna aranjeunna nuju ka situs e-commerce supplier salaku saluran pilihan nalika nempatkeun pesenan ieu. Hanjakal, kumaha oge, 1 dina unggal 5 pembeli ieu nyanghareupan kasalahan pesenan unggal waktos aranjeunna mésér (nyebutkeun data anu teu akurat, sapertos inventaris, produk, pengiriman barang, sareng inpormasi harga anu salah), salaku halangan utami. Saloba 94% ngalaporkeun masalah pangalaman customer tina sababaraha jenis dina prosés dibeuli B2B. Panginten pangpangna, para pembeli ngalaporkeun jurang anu ageung antara ekspektasi sareng kanyataan nalika datang ka kamampuan personalisasi online di B2B.

Kalayan pangalaman online anu sarat gesekan ieu anu ngaganggu para nasabah B2B, patarosan anu atra janten: kumaha organisasi tiasa ngalawan hanjelu ieu di sisi pembeli? Sareng, anu penting, sabaraha biayana teu ngalakukeun kitu?

Dina mangsa pandém global, henteuna tindakan tiasa ngarugikeun perusahaan pikeun usahana. Nyanghareupan mekar atawa salamet, Pepco ngamangpaatkeun solusi ERP sareng e-commerce terpadu Sana Commerce, pikeun ngaluncurkeun strategi go-to-market anyar dina 2020. Ngahijikeun e-commerce sareng ERP ngajamin prosés anu lancar sareng pangalaman pembeli B2B anu mulus.

Pendekatan terintegrasi ERP Sana henteu ternilai dina ngabantosan Pepco pivot tina janten distributor suluh umur 30 taun, suplai industri sareng HVAC ka produsén kritis sareng distributor produk anu dipénta tinggi, sapertos sanitizer tangan ngalangkungan toko online.

Pembeli B2B ayeuna terang naon anu dipikahoyong. Aranjeunna terang naon anu diarepkeun. Sareng aranjeunna daék ngajauhan bahkan ti supplier top na upami aranjeunna henteu kéngingkeun.

62% anu ageung pembeli B2B ngaraos ekspektasi halaman wéb panyadia ngan ukur sakedik, sakedik, atanapi teu patepang pisan. Unsurprisingly, salaku hasilna, 4 dina 10 usaha B2B ayeuna nyanghareupan lalawanan ka channel online maranéhanana ti konsumén. Tapi nalika ditaroskeun ngeunaan fitur, fungsionalitas, sareng kauntungan pembeli do hoyong ningali tina pangalaman e-commerce B2B maranéhanana, aranjeunna jelas ngeunaan naon anu aranjeunna hoyong robih, sareng kumaha panyadia tiasa ningkatkeun tawaran online na.

Satengah tina pembeli B2B anu ditaliti satuju yén panawaran sapertos kualitas produk anu langkung saé, ningkat reliabilitas sareng langkung percaya kana reputasi supplier, harga kalapa sareng syarat pangiriman, sareng palayanan palanggan anu kualitas luhur bakal janten faktor utama anu ngarah aranjeunna mésér (sareng mésér ulang) ti suppliers luhur. Diantara pembeli B2B anu nyanghareupan tantangan personalisasi khususna, aya daptar panjang faktor anu bakal ngajamin tingkat pembeli personalisasi. saleresna hoyong.

Salian navigasi saderhana sareng pamariksaan gancang, para pembeli B2B hoyong tiasa ningali kasadiaan produk pikeun barang-barang. maranehna meuli rutin. Éta rék bisa ningali jeung meuli dumasar kana maranéhanana harga husus customer, balik sarta pangiriman istilah, sarta 28% malah hayang bisa berinteraksi sareng chatbot nu weruh sajarah pesenan maranéhanana. Janten jelas, yén pembeli B2B sanés ngan ukur frustasi. Aranjeunna nuju nungtut langkung saé sareng nungtut langkung seueur. Untungna, platform terintegrasi ERP Sana Commerce, Sana Commerce Cloud, dirancang pikeun nyederhanakeun pajeulitna pameseran B2B: ngamangpaatkeun data ERP organisasi B2B (sapertos data palanggan, inpormasi produk, sareng spésifikasi harga) pikeun ngawasaan pangalaman palanggan anu beunghar fitur sareng inpormasi anu ramah-pamaké, streamlined, sareng bisa dipercaya. 

Nalika urang nuju ka 2022, organisasi ngan saukur ngaluncurkeun solusi e-commerce B2B sareng ngantosan pesenan asup, tanpa fokus tetep dina pangalaman palanggan, bakal gancang diajar yén aranjeunna henteu cekap. Pangalaman online anu terus-terusan goréng bakal teras-terasan ngadorong pembeli tibatan ngamungkinkeun saluran e-commerce janten aliran pendapatan tambahan pikeun usaha B2B ─ ngancam ngajadikeun investasi anu ageung dina e-commerce janten runtah pikeun organisasi anu henteu tiasa nampi palanggan online na. pangalaman nepi ka tara, sarta geura-giru.