Nerapkeun AI Pikeun Ngawangun Propil Mésér Sampurna sareng Nganteurkeun Pangalaman Pribadi

Mésér Propil Sareng Personalisasi Sareng AI

Usaha teras-terasan milari cara pikeun ningkatkeun efisiensi sareng efektivitas operasina. Sareng ieu ngan bakal janten fokus anu langkung penting nalika urang teraskeun nganapigasi iklim komérsial COVID anu rumit sareng volatil.

Untungna, e-commerce berkembang. Béda sareng ritel fisik, anu parantos kapangaruhan sacara signifikan ku larangan pandemi, penjualan online dugi.

Salila usum perayaan 2020, anu biasana mangrupikeun waktos balanja paling sibuk unggal taun, penjualan online Inggris naékkeun 44.8% kalayan ampir satengah (47.8%) sadaya penjualan ritel lumangsung ngalangkungan sarana jarak jauh.

Penjualan Ritel BRC-KPMG Monito

Kalayan pergeseran digital permanén dina cakrawala, atanapi sahanteuna hiji anu bakal ningali usaha nyoko kana pendekatan omnichannel pikeun nguntungkeun anu pangsaéna ti dua dunya, langkung seueur bakal ningali ka arah cara pikeun ngalancarkeun naon anu janten prakték anu teu dikenal pikeun bisnis digital anyar, sakumaha ogé pikeun ngirangan padamelan anu langkung ageung.

AI parantos nawiskeun solusi pikeun titik nyeri ieu. Ngalangkungan kasempetan pangumpulan data sareng pilihan otomasi na, aya kamampuan pikeun ngirangan tugas administrasi sareng sumberdaya boros, ngahémat waktos perusahaan sareng artos sareng nyiptakeun pangalaman pelanggan anu langkung hadé hasilna.

Tapi dina 2021, aya kasus pikeun ngaléngkah ieu langkung jauh. Ayeuna urang sadar kana kauntungan AI sareng tiasa yakin yén éta aya di dieu pikeun cicing, usaha kedah ningali résiko anu kirang aya hubunganana sareng pendekatan anu terintegrasi.

Ku ngagunakeun téknologi sareng data anu sayogi ngawangun propil mésér anu langkung saé, firma leres-leres tiasa nganggo kakuatan sareng kamampuan AI pikeun kaunggulanna.

Ngartos Langkung Hadé Pikeun Palanggan Anjeun

AI dipikanyaho pikeun kamampuan pikeun ngumpulkeun data pikeun nunjukkeun sareng ngaduga tren konsumén sareng pasar ngalangkungan paripolah balanja, ogé pangaruh dina lingkungan mikro sareng makro.

Hasilna mangrupikeun gambaran holistik pasar anjeun anu teras tiasa neraskeun kaputusan bisnis. Tapi sakumaha kamajuanana, kualitas sareng panggunaan data anu tiasa dikoléksi sareng dianalisis na parantos teras-terasan.

Kiwari, sareng ka payun, data sareng pandangan tiasa dianggo pikeun ngahasilkeun pamahaman anu detil sareng akurat pikeun masing-masing palanggan masing-masing, tibatan bagéan konsumen umum. Salaku conto, ngalangkungan kumpulan sareng nampi data cookie nalika palanggan nganjang halaman wéb anjeun, anjeun tiasa ngamimitian ngawangun profilna, kalebet minat produk sareng preferensi browsing.

Kalayan inpormasi ieu disimpen aman dina rékaman anjeun, anjeun tiasa nyaluyukeun eusi nalika aranjeunna ningali deui halaman pikeun nyiptakeun pangalaman anu langkung pribadi sareng pikaresepeun. Sareng upami sapuk dina kawijakan anjeun, anjeun bahkan tiasa nganggo inpormasi ieu pikeun ngaropea iklan sareng komunikasi anu dituju.  

Ayeuna, aya pandangan anu béda ngeunaan étika tina prakték ieu. Sanaos, kalayan ngencarkeun peraturan sareng ukuran patuh, kontrol ngumpulkeun data henteu tetep aya dina panangan konsumen. Pikeun anu nampi, éta tanggung jawab pangecér, sareng kapentingan aranjeunna, yén aranjeunna nganggo akal.

Ilaharna, konsumén bakal hoyong preferensi browsing na pikeun émut. Éta ngajantenkeun pangalaman balanja anu langkung merenah sareng ngahémat waktos kanggo ngareset sareng nyaring deui pilihan. Kanyataanna:

90% konsumén daék ngabagi inpormasi kabiasaan pribadi sareng mérek pikeun pangalaman anu langkung gampang. Janten, mérek anu sanggup ngalakukeun ieu bakal katingali langkung nguntungkeun, ngadorong révisit sareng malikeun pameseran.

Forrester na RetailMeNot

Tapi anu aranjeunna henteu hoyong, nyaéta pikeun mérek nyalahgunakeun élmu anu dicekel ku cara spamming ku komunikasi anu teu aya tungtungna sareng iklan anu target deui. Nyatana, ieu saleresna tiasa ngarusak reputasi merek, daripada nawiskeun naon-naon anu dipikaresep.

Tapi data anu anjeun kumpulkeun tiasa ngabantosan anjeun ogé ngaduga éta. Anjeun tiasa mendakan jinis iklan mana anu direspon pangsaéna ku unggal palanggan, bahkan ngajentrekeun waktos éta direspon, dina bentuk naon, dina alat atanapi saluran naon, sabaraha lami, sareng naha éta nyatana nyorong hiji klik liwat atanapi konvérsi.

Inpo ieu berharga pikeun ngawangun propil mésér. Kalayan éta, anjeun tiasa nyiptakeun kampanye sareng tawaran anu langkung suksés nalika anjeun masihan palanggan persis naon anu aranjeunna pikahoyong.

Sareng samentawis kapungkur, propil masing-masing condong dikelompokkeun kana sababaraha bagean ku kamiripan, kamampuan otomatis tina sistem terintegrasi AI hartosna unggal konsumén individu tiasa dipasihan pangalaman pribadi sareng khusus.

Hasil kasuksésan sareng penjualan nyarios nyalira. Eusi pribadi parantos nampi tingkat Dursasana anu langkung saé tibatan alternatif anu langkung umum:

Email anu dipersonalisasi tiasa ngahontal kanaékan kabuka dugi ka 55%. 

Deloitte

jeung

91% konsumén langkung condong balanja sareng mérek anu nyayogikeun tawaran sareng rekomendasi anu relevan.

Survey Pulsa Accenture

Ayeuna, ngan ukur pikirkeun kumaha langkung suksésna kagiatan ieu tiasa upami urang nargétkeun langkung jauh sareng ngawartosan kaputusan kami ku inpormasi anu kami kumpulkeun ngalangkungan kamajuan AI, pikeun nyiptakeun propil pameseran anu lengkep sareng akurat.

Pribadi, kuring yakin éta kasempetan anu teu tiasa diloloskeun.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.