10 Hal 8 Jam di CES 2017 Diajar Kuring Ngeunaan Tech Isukan

IMG 7032

Sapertos jelema bodo, kuring ngiringan 165,000 téknolog anu kasohor ku gadget, pemasar, influencer, hucksters, sareng anu sanés dina CES 2017 minggu kamari.

IMG 0020 2

Mobil ieu ngagaduhan kebon dina dash

Kaseueuran waktos kuring nyéépkeun jalma-jalma. Atanapi, langkung akurat, di Lyfts, Ubers, sareng taksi anu wani kana lalu lintas Vegas ti naraka dina jalan ka pendak sareng jalma. Tapi kuring nyayogikeun dalapan jam pikeun saha waé anu resep kana téknologi kedah ngalakukeun sahenteuna sakali: ngumbara di lantai gedung konvénsi utama di CES, Consumer Electronics Show.

Naon anu anjeun tingali? Anjeun ningali isukan.

Atanapi, tibatan, visi énjing anu tiasa atanapi henteu leres.

Seueur anu bakal mugia henteu, sapertos petinju-buktina pikeun lalaki, jeanshorts leutik pikeun awéwé ngora anu ngageter pikeun nyaritakeun jalan mana Google Maps hoyongna, atanapi salah sahiji tina lima robot "pinter" anu béda anu hoyong janten virtual anjeun sobat, naksir, atanapi gaganti anu penting, utamina upami anjeun urang Jepang, ngora, sareng lalaki.

Tapi leumpang di lantai éta jelas pisan pikeun kuring yén sahenteuna aya 10 mega-téma anu neuleumkeun perusahaan tech konsumen.

Di dieu aranjeunna, dina henteu urutan khusus.

1: Barang ingon-ingon

Kuring henteu terang ieu tina pangalaman pribadi, tapi tétéla kami bener-bener, resep pisan piaraan urang. Sareng, urang leres-leres hoyong janten tempat deukeut aranjeunna.

Janten urang peryogi teknologi piaraan anu mahal anu ngamungkinkeun urang tuang piaraan urang jarak jauh ngalangkungan aplikasi dina smartphone urang. Sareng urang kedah tiasa video chat sareng aranjeunna ngarah aranjeunna terang yén urang bogoh ka aranjeunna, sareng bakal langsung ka bumi.

Atanapi sahenteuna nalika feeder piaraan otomatis béak Kibbles & Bits.

2: konci imah pinter

Dina acara "Pepcom" pra-CES dimana paméré anu mayar langkung seueur tiasa ngaluarkeun barang-barangna pikeun mencét flunkies anu dipikat ku kadaharan gratis sareng awéwé anu ngora, pikaresepeun dina baju kelas tukang kuliah (kuring henteu anjeun), kuring henteu ningali kirang tina lima, tapi meureun genep, atanapi bahkan mungkin dalapan perusahaan anu nganggo konci pinter.

IMG 0913

Ieu mangrupikeun jam poto anu henteu sapertos jam tangan ...

Kuring henteu tiasa mastikeun jumlah anu saleresna kusabab jumlah Corona gratis anu panitia maksakeun ngucurkeun tikoro kuring.

Naon waé ogé, konci-tombolna aya di ambang punah, panginten, anu saé kusabab kakuatanna henteu pernah pareum di komunitas kuring. Tapi urang bakal tiasa masihan konci anu dikontrol aplikasi virtual ku batur ku kontrol aksés anu kawates waktos pikeun ngabersihkeun bumi urang, ngaleupaskeun barang sareng jasa, sareng bedil ngalangkungan barang-barang urang.

3: Korsi pijet

Wartawan terang sadayana ngeunaan korsi pijet di CES. Dina waktos ieu, kuring angkat heula énjing-énjing, sateuacan riungan anu marah-marah malah diantep di gerbang istana.

Dua hal anu saé ngeunaan korsi pijet: aranjeunna janten langkung mirah (panginten $ 3,500, sanés $ 7,000), aranjeunna janten langkung saé, sareng aranjeunna mimiti ngagaduhan gaya anu sigana sigana saluyu sareng hiasan bumi anjeun tanpa ngajantenkeun anjeun siga jerkoff total.

(Leres, kuring terang éta tilu, tapi Corona parantos mangaruhan pangaruhna. Cindek kuring.)

Baca bagian pamungkas éta sacara saksama. "Ngamimitian" kéngingkeun gaya anu "siga" éta "panginten" saleresna henteu ngajantenkeun anjeun siga jerkoff. Kalayan kecap séjén: henteu acan aya. Hal anu saé ngeunaan gaya ieu gagal: éta bakal ngahemat anjeun rébuan.

4: 4K sareng 8K TV

4K tétéla mangrupikeun téknologi anu saé, sareng kuring ngarepkeun pikeun mésérna nalika kontén anu kuring raih ti panyadia satelit kuring, Netflix, Youtube, iTunes, sareng sumber sanés anu sacara semi-rutin ngadukung éta.

IMG 8366

Abdi nyandak 5

(Sareng nalika kuring tiasa ngalirkeun ka imah kuring tanpa diunduh dina wengi tadi.)

Tapi 8K bahkan langkung saé tibatan 4K. Dua kali langkung saé, sakumaha anjeun terang upami anjeun khusus ngaraos matématika. (Sabenerna 4X langkung saé, upami anjeun spektakuler dina matématika.)

Sareng kuring parantos mutuskeun bakal ngayakeun TV 98 ″ 8K anu ku kuring ditingali di booth CES Samsung anu canggih. Hargana $ 400,000, tapi kuring henteu hariwang ngeunaan éta, kusabab oligarki Rusia sareng startup Silicon Valley Series B anu didukung VC bakal mésér cekap pikeun ngabiayaan pamekaran produk salajengna anu bakal nyandak harga turun sababaraha pesenan gedena dina lima taun ka hareup.

Ku waktos éta, eusi 4K sigana bakal sahenteuna rada sawaréh umum, sareng kuring tiasa mésér doodad sanés pikeun ngagantungkeun TV pikeun naékkeun 8K kalayan "henteu kaleungitan kualitas anu tiasa ditingali."

5: Drone anu leres-leres ngalakukeun sababaraha hal

Taun ka tukang CES nampilkeun drone. Sareng drone. Sareng seueur deui drone. Taun ayeuna, éta jauh béda.

IMG 0998

Drone warna-warni di CES. Anu ieu henteu ngalakukeun nanaon (kecuali ngapung)

Masih aya drone, sareng drone, sareng seueur deui drone. Tapi drone ieu leres-leres ngalakukeun nanaon. Sahenteuna dina pidéo anu ati-ati skrip sareng ngan-sakedap dipasang deui ti pabrik anu henteu bias.

Kuring ningali drone anu ngalakukeun videografi tingkat pilem pro. Drones balapan éta. Drone anu tiasa anjeun némbak. Drone militér. Drone patroli perbatasan. Drone pertanian anu nyemprot péstisida tapi ngan ukur dina cara anu disatujuan ku ékologis. Drone anu nyandak organ anu anyar dina panén ti cadavers ka rumah sakit anu diperyogikeun. Sareng drone anu nganteurkeun pizza nalika anjeun lapar, males, sareng henteu resep kana tuangeun anu séhat.

Tambih Deui, tangtosna, bedil maéhan drone.

6: VR / AR / MR

Kanyataanna rada bénten sareng biasa - contona: kaseueuran padamelan anjeun. Kanyataanana augmented disada langkung seueur… ditingkatkeun, kanyataan virtual bahkan langkung saé, sareng campuran kanyataanana semacam ngagabungkeun anu panghadéna ti kadua dunya.

IMG 6590

Tingali, Ma, kuring ngalayang…

Katiluna pisan buktina dina CES 2017, kalayan headset VR langkung mirah anu ngamungkinkeun anjeun nyepeng telepon anjeun sababaraha inci tina raray anjeun sareng perhatoskeun kumaha piksel yén layar anu didéfinisi langkung luhur-ti-definisi saleresna mah tibatan perusahaan VR anu saleresna salamet dugi ka acara taun payun.

Tapi pagawé Zeiss ampir negeskeun yén Apple iPhone 8 XNUMX bakal ngalaksanakeun kanyataan anu ditambih.

7: Nirkabel sadayana

Sadayana kabel, téknolog konsumen sigana parantos netepkeun, kedah maot. Ieu mangrupikeun warta wilujeng sumping ka kuring, salaku pamilik bangga set PlayStation VR kalayan langkung seueur kabel ti Apollo 13.

Alam semesta masihan sareng alam semesta nyandak, nanging, sareng ayeuna aki-aki penting pisan.

8: Smart sagalana

Kecerdasan jijieunan mangrupikeun "sadayana alami" anu anyar, saur saurang anu nembé nyarios, sareng jelas sadaya pemasar gadget ngagaduhan pesen dina waktos anu sasarengan, sateuacan-CES.

Sadayana pinter, sadayana parantos ditingkatkeun ku AI, sareng sadayana teras-terasan diajar kumaha waé cara ngawula ka anjeun langkung saé kalayan paningkatan tambahan anu alit dumasar kana panggunaan. Hukum anyar disahkeun ku Kongrés, sareng henteu aya produk énggal - sikat rambut, jamban, sareng cangkir kalebet - tiasa diluncurkeun tanpa sénsor lengkep, radio, kaméra, chip, sareng, tangtosna, aplikasi anu nyambung anu ngatur sadayana.

9: Antarbeungeut pangguna paguneman

Sakumaha urang terang, narik telepon, ngoténtikasi diri, mendakan sareng muka aplikasi, sareng ningali layar anjeun pisan, 2016.

IMG 4390

Mobil kuring sareng Google, sapertos, kuncup anu pangsaéna

Dina 2017, urang ngan ukur ngobrol sareng téknologi urang.

Sareng éta, tangtosna, nyarios deui ka kami.

Amazon Echo umurna langkung ti sataun, tangtosna, tapi 2017 mangrupikeun taun éta bakal ngabeledug, kalayan jumlah "katerampilan," atanapi mini-aplikasi anu dijalankeunana, dua kali ngan dina saminggu CES. Kalayan Cortana, Viv, Google Asisten, sareng leres, nini Siri, urang ngagaduhan masa depan anu penting tina téknologi paguneman nuju jalan.

10: Augmented reality pikeun ceuli

Némbongkeun hal-hal panon anu henteu nyata mangrupikeun hiji hal. Tapi henteu tiis pikeun kéngingkeun, sareng kuping parantos ngawangun panitia tindakan politik pikeun mastikeun hakna dihormat.

Janten kanyataanana ditambah pikeun Ceuli mangrupikeun hal di CES, sareng terus terang, éta mangrupikeun hal anu saé.

Pabrikan ngaluarkeun alat-alat dina-ceuli gaya AirPod anu jauh langkung tiis tibatan alat-alat nguping bapak anjeun, sareng ngantepkeun anjeun sacara seler lagu-lagu anu ngaganggu - sapertos sora salaki anjeun - kaluar. Ngagabungkeun ieu sareng headset réalitas virtual sareng augmented, sareng anjeun moal lami deui tiasa ngendalikeun saringan indera anu ngamungkinkeun anjeun nyetak réalitas kana naon anu anjeun pikahoyong.

Kalayan kecap séjén, sapertos gelembung kanyataan Facebook anjeun, tapi langkung saé.

Tapi… kuring masih resep kana téknologi

Pikaresepeun pikeun nyolok-nyolok gadget anyar di CES. Tapi anu serius ngan ukur saheulaanan, langkung pikaresepeun ngan ukur jalan-jalan di lantai sareng kagum kana keragaman gadget anu diimpikeun ku jalma.

Sareng terang yén kumaha waé, sababaraha cara, sababaraha hal ieu bakal janten mainstream di masa depan anu teu jauh teuing.

3 Komentar

  1. 1
  2. 3

    Hai Yohanes,
    Téknologi ngarevolusi dunya. Percaya yén kami ngarepkeun pendak sareng terminator nyata. Hiji conto pangalusna nyaéta Google, kumaha algoritma pilarian semantis maranéhna ngajadikeun query pilarian leuwih relevan. Kumaha machine learning muterkeun hiji peran penting dina ngarti kumaha carana berinteraksi sareng jalma sarta nyieun kaputusan dumasar kana eta. Kuring geus dipigawé hiji wawancara jeung spesialis pilarian Semantik David Amerland, Sakali na diterbitkeun kuring bakal ngantep anjeun terang. Dina wawancara David jelas ngécéskeun kumaha pilarian isevolving.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.