Corong Marketing Ngarobih?

pamasaran jualan corong

Sakumaha urang terang, penjualan sareng pamasaran teras-terasan robih. Ku alatan éta, jualan na funnels pamasaran nu ngarobah. Bari urang bisa henteu resep eta, urang kudu adaptasi.

RainToday.com nembé ngaluarkeun tulisan on topik ieu pisan, featuring kami pisan sorangan sponsor automation pamasaran, Katuhu Dina Interactive. Troy Burk, CEO sarta pangadeg, ngajadikeun sababaraha titik alus. Tapi aya hiji wawasan anu pikasieuneun pikeun pemasar:

pamasaran jualan corongNumutkeun Forrester Panalungtikan, ampir satengah sadaya marketers B2B nyebutkeun aranjeunna nutup kirang ti 4% tina kabeh ngawujud marketing-generate. Salajengna, kirang ti 25% sadaya pendapatan disababkeun ku pamasaran.

Salaku marketer hiji, éta hiji Pananjung pikasieuneun. Pikirkeun hal - éta tugas urang nyiptakeun ngawujud sareng ngamumule aranjeunna. Mun urang nuju hijina jalan ngarobah 4%, teras execs c-tingkat urang meureun moal yén bahagia jeung urang teu daék méakkeun anggaran dina usaha urang. Sanaos statistik ieu, ieu saleresna sanés masalahna.

Kami diperyogikeun pikeun naon waé sareng sadaya organisasi. Nyatana, sedengkeun sakitar 75% panghasilan asalna tina jual-jual sareng rujukan, kaseueuran anggaran pamasaran bade nyiptakeun sareng ngamumule kalungguhan anyar dina corong pamasaran. Kami giat! Sareng diperyogikeun.

Masalah sakabéh di dunya digital dinten ieu téh jualan aligning sarta pamasaran. Sacara tradisional, ieu geus salawasna geus dua departemén misah. Henteu paduli upami aranjeunna atanapi henteu aya dina jaman anu anyar, penting pikeun rencana pamasaran sareng rencana penjualan saluyu sareng gaduh prosés formal dina tempatna supados hands-off lancar sareng tepat waktu. Pamasaran automation mangrupa hiji cara pikeun ngalakukeun ieu. Penjualan ngirimkeun pamasaran alamat email anu nuju anyar, pamasaran nambihan kana sistem, sistem otomatisasi pamasaran nyiptakeun sareng ngalacak profil palanggan, sareng kadua pihak ayeuna "terang" ngeunaan naon anu dilakukeun ku prospek sareng nalika aranjeunna ngalakukeun éta. Éta moal salawasna workflow, tapi éta pasti aya yayasan pikeun naon bisa janten roadmap suksés pikeun nutup deui ngawujud pikeun pamasaran.

Tujuan tina corong marketing na corong jualan bisa jadi béda, tapi nu nelepon-to-aksi na lifecycle pamasaran anu sarupa, ti sudut pandang digital. Naha henteu damel babarengan?

Pamasaran jeung jualan nu sarua imperatif ka pamasaran lifecycle - tarung eureun hayu urang tur mimitian sakumaha salah.

4 Komentar

  1. 1

    Ieu pasti masalah anu kuring parantos ngalaman ogé. Henteu kedah aya cinta anu leungit antara pamasaran sareng penjualan, tapi urang gaduh prioritas anu béda. Marketing (di dunya abdi) nyaeta ngeunaan metrics na ROI (sugan produk ngabogaan salawasna ngabuktikeun nilai urang), sedengkeun jualan téh leuwih paduli interaksi hiji-off jeung nutup unggal klien hiji-hiji.

    Pegatna sambungan pangbadagna urang ngan saukur nyukcruk corong sagemblengna nepi ka prosés nutup jualan. Abdi tiasa ngalacak petunjuk anu urang bawa, tapi urang kedah ngandelkeun staf penjualan pikeun asup sareng ngalacak pendapatan anu saleresna leres, anu henteu salawasna kitu. Ngagabungkeun éta kalayan kanyataan yén di industri urang (jasa fee kacida luhurna, lolobana), ngawujud urang bisa datangna dina jumlah ratusan némpél, sarta bener nailing handap ROI dina sagala kagiatan nu tangtu tiasa tangguh.

    • 2

      Hatur nuhun komentar, Tyler! Kuring satuju sareng komentar anjeun ngeunaan prioritas anu béda. Éta leres pisan. Tapi kuring mikir yén upami urang duaan sadar yén usaha urang nuju tujuan anu sami ku ngalakukeun kagiatan anu béda-béda, maka urang tiasa nyaluyukeun prioritas urang ku cara anu langkung saé (sareng nampi ganjaran!).

      Sajauh ROI, kuring sok panginten hese nangtukeun ROI pikeun penjualan atanapi pamasaran sadayana. Aya kagiatan anu urang lakukeun anu teu tiasa gaduh "tag harga" dina aranjeunna. Yakin, a rep jualan bisa boga kopi jeung prospek poténsi sarta aranjeunna ngan diklik, sarta éta nalika prospek nu mutuskeun maranéhna rék digawekeun ku parusahaan éta. Tapi konvérsi henteu kajantenan dugi ka 2 sasih saatos kusabab faktor internal atanapi éksternal anu sanés. Dina dunya "multiple touch point", urang henteu terang iraha urang ngadamel dampak. Kagiatan mana anu kedah gaduh ROI? Éta sadayana samar pisan sareng sesah dipastikeun.

      • 3

        Kuring pasti satuju. Éta sanés masalah anu gampang pikeun diatasi. Pendekatan kuring nyaéta dasarna ngalakukeun analisa statistik tina luhureun corong anjeun sareng nangtukeun jinis kagiatan anu paling berharga pikeun anjeun.

        Janten, upami anjeun nyarios yén 2% tina lalu lintas organik dina situs anjeun ngirimkeun pamundut kanggo inpormasi anu langkung lengkep, sareng tina éta 2%, 30% pamustunganana dirobih janten penjualan, sareng penjualan éta total $ 100k, maka anjeun tiasa ngalakukeun analisa pikeun estimasi nilai unggal nganjang organik anyar Anjeun ngahasilkeun - dasarna hiji ROI dihijikeun langsung ka SEO waktos / usaha anjeun.

        Anjeun leres yén sababaraha titik sentuhan ngahesekeun éta, sanaos. Oh - percanten ka abdi - abdi terang sadayana ngeunaan éta. Tapi, kuring pikir urang kudu sahenteuna boga ukuran perkiraan guna ngaoptimalkeun prosés urang, ngaoptimalkeun dollar urang, sarta ngaoptimalkeun waktos urang. (Contona, naha urang kedah nyéépkeun 10 jam deui per bulan pikeun damel SEO?

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.