Gugatan Kelas Aksi ngeunaan AOL BAKAL ngabantosan Privasi

KaolCarlo at Techdirt ngagaduhan tulisan ngeunaan kumaha gugatan tindakan kelas ngan ukur bakal nganyenyeri sareng henteu ngabantosan industri. Kuring henteu yakin Carlo bakal satuju upami éta milikna data anu anjeunna dipercayakeun ka AOL sareng éta dileupaskeun ngalangkungan Internet. Anjeunna ngadamel asumsi yén Google sareng Yahoo! aya salajengna sareng ieu mangrupikeun masalah 'milarian'.

  1. Sanés masalah 'milarian' pisan, éta masalah 'tanggung jawab'. Dina jaman ayeuna ieu, penjahat badé ka internét pikeun néwak sareng ngamangpaatkeun inpormasi pribadi jalma pikeun nganggap idéntitas na pikeun tujuan haram. Perusahaan dipercayakeun data kami sareng kedah ngajagi. AOL sanés ngan ukur henteu ngalindunganana, tapi aranjeunna nyorong kaluar dimana waé aya anu mendakanana!
  2. Sedengkeun pikeun ahli hukum meunang kabéh artos, éta sanés ngeunaan saha anu kéngingkeunana. Éta ngeunaan saha anu mayar éta. Perusahaan henteu ngagaduhan kapribadian, aranjeunna henteu ngagaduhan nurani, sareng hiji-hijina tanggung jawab anu dipiboga nyaéta ngahasilkeun artos pikeun sahamna. Hasilna, anu ngan cara pikeun ngahukum perusahaan sareng ngajantenkeun aranjeunna ngarobih arah nyaéta ngagugat aranjeunna artos seueur artos.

Kuring yakin kana kapitalisme sareng kuring leres-leres nentang gugatan hukum. Kuring malah yakin kedah aya hukum anu disahkeun sahingga anu éléh mayar sadayana biaya anu aya hubunganana sareng jas anu récéh. Tapi ieu sanés salah sahijina. Upami AOL turun pisan kusabab ieu, maka perusahaan sanés bakal merhatoskeun sareng nempatkeun tindakan pancegahan anu diperlukeun pikeun ngajaga privasi urang.

Kami nuju mayar jasa aranjeunna. Aranjeunna nguntungkeun tina data kami. Aranjeunna kedah dipertanggungjawabkeun.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.