CMO-on-the-Go: Kumaha Pagawé Manggung tiasa Nguntungkeun Jurusan Marketing Anjeun

Kapala Marketing Officer

Rata-rata jabatan CMO nyaéta langkung ti 4 taun—Paling pondok dina C-suite. Kunaon Kalayan tekanan pikeun pencét tujuan pendapatan, burnout janten salajengna janten teu bisa dihindari. Éta tempatna manggung manggung. Janten CMO-on-the-Go ngamungkinkeun Kapala Pamasar pikeun netepkeun jadwalna masing-masing sareng ngan ukur naon anu aranjeunna terang yén aranjeunna tiasa ngatur, ngahasilkeun hasil anu dianggo langkung saé sareng hasil anu langkung saé pikeun garis handap.

Nanging, perusahaan teraskeun nyandak kaputusan strategis anu kritis tanpa kauntungan tina sudut pandang CMO, sanaos kaparigelan dina ngahasilkeun pendapatan perusahaan anu aranjeunna bawa kana méja. Éta tempat pagawé tingkat eksekutif sumping maén. Aranjeunna tiasa ngawula salaku CMO pikeun mérek dina dasar bagéan-waktos, ngahémat mérek biaya ngiring CMO anu sigana bakal ngan ukur aya sababaraha taun pondok.

A manggung CMO pecahan bénten sareng janten konsultan; éta ngabutuhkeun interaksi sareng C-suite sareng dewan salaku bagian tina tim, kalayan integrasi jero kana operasi sapopoé. Salaku CMO anu ilubiung dina ékonomi manggung, kuring ngagaduhan tanggung jawab anu eunteung tina CMO sapinuh waktu. Kuring mingpin tim pamasaran pikeun ngahontal tujuan strategis sareng ngalaporkeun ka CEO. Kuring ngan ukur ngalakukeun ieu dina dasar pecahan. Sapertos seueur pagawé ékonomi manggung, kuring mendakan padamelan ngalangkungan jaringan kontak anu kuring ngembangkeun nalika kuring dina jalur padamelan anu langkung tradisional, kalebet janten CMO pecahan pikeun Abuelo, Departemen Cookie sareng anu sanésna.

Naha Pagawe Manggung?

Salah sahiji patarosan anu paling sering kuring tanyakeun nyaéta: Naon anu dianggo ku manggung manggung ka departemén pamasaran? Hiji kauntungan anu ageung nyaéta yén pagawé manggung nganteurkeun wawasan anu seger nalika ngagabung sareng tim pagawé jangka panjang. Susunan ieu nganteurkeun anu pangsaéna pikeun dua dunya - "panon seger" ti énggal sareng élmu lembaga ti tim full-time.

Numutkeun kana PayScale, gaji rata-rata pikeun CMO nyaéta $ 168,700. Seueur perusahaan, startup khususna, henteu mampuh nyewa batur dina éta gajih sapinuh waktos, tapi CMO manggung tiasa nyandak pangalaman sareng kapamimpinan taun anu sami kalayan biaya anu langkung handap. Upami tim pamasaran permanén nolak godaan pikeun ngubaran CMO manggung salaku urang luar sareng ngalibatkeun bagian-waktos dina sadaya kaputusan anu aya hubunganana, perusahaan bakal kéngingkeun kauntungan pinuh ku saurang ahli anu berpengalaman sareng berprestasi tanpa harga mahal.

Kauntungan sanésna nyaéta susunan manggung tiasa ngamungkinkeun perusahaan sareng éksékutip kanggo uji coba hubungan anu langkung permanén. Sanaos seueur pagawé manggung (sapertos kuring) sampurna kontén pikeun digawé dumasar kontrak sareng ngahargaan kalenturan sareng ragamna, anu sanés sigana bakal ngahibur sumping dina waktos pinuh pikeun posisi anu pas. Susunan pertunjukan ngamungkinkeun kadua pihak pikeun ngajalajah éta sateuacan ngalakukeun komitmen.

Tip pikeun CMOs Anu Milari Transisi

Upami anjeun CMO sareng mimiti karasa kabakar, panginten janten waktosna pikeun ngajajah kumaha anjeun tiasa nyandak kaahlian pamasaran anjeun ka perusahaan dumasar kontrak. Ngahubungan batur sapagawean sareng ngantepkeun aranjeunna terang yén anjeun resep kana padamelan manggung. Entong hilap kalebetkeun padamel dina teureuh anjeun - aranjeunna biasana gaduh pandangan jero pikeun sababaraha organisasi sareng tiasa nyayogikeun petunjuk nalika kaluarna eksekutif ngahasilkeun korsi kabuka.

Salah sahiji halangan luhur anu dicutat dina pagawéan bébas nyaéta panghasilan teu katebak. Sateuacan nyandak terjun, pastikeun anjeun siap pikeun ebbs finansial sareng aliran anu teu dihaja lumangsung dina pagawéan mandiri. Pastikeun anjeun siap sacara finansial sareng émosional pikeun maju payun nalika waktos langsing. Nalika ahli pamasaran ngiringan ékonomi manggung kalayan panonna kabuka, éta tiasa janten kahirupan anu luar biasa sareng memuaskan.

Nalika organisasi nganut kaunggulan tina nyewa éksékutif pamasaran bébas, hubungan tiasa saling nguntungkeun. CMO manggung tiasa nyayogikeun wawasan énggal, kaparigelan mampu sareng pangaruh positip ka garis handap. Dina gilirannana, pagawé manggung gaduh kalenturan, padamel anu manpaat sareng kirang kabakaran.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.