PHP: Kerangka Buku sareng MVC Anu Hadé pikeun PHP

The folks leuwih dina Publikasi Packt kagungan postingan anu terakhir dimana aranjeunna ngadorong pamekar / blogger PHP maca buku sareng blog anu énggal ngeunaan éta. Abdi leres-leres ngahargaan kasempetan sapertos kieu - henteu nyungkeun postingan anu positip atanapi négatip, ngan ukur ulasan anu jujur ​​tina buku anu disayogikeun (tanpa biaya).

1847191746Buku anu kuring tampi nyaéta CodeIgniter pikeun Pangembangan Aplikasi Rapid PHP, ditulis ku David Upton.

Buku karesep kuring dina PHP / MySQL masih PHP sareng Pangembangan Wéb MySQL. Éta PHP 101 sareng MySQL 101 sadayana dibungkus dina buku anu saé, lengkep sareng seueur conto kode. CodeIgniter mangrupikeun pujian anu sampurna, panginten pitunjuk PHP 201. Butuh sadayana PHP keras-coding sareng nyayogikeun kerangka pikeun ngembangkeun kode langkung gancang sareng prakna pangsaéna a MVC sistim.

Numutkeun kana Wikipedia:

Model-view-controller (MVC) mangrupikeun pola arsitéktur anu dianggo dina rékayasa parangkat lunak. Dina aplikasi komputer kompléks anu nampilkeun sajumlah ageung data ka pangguna, pangembang sering hoyong misahkeun masalah data (modél) sareng panganteur pangguna (view), sahingga parobihan antarbeungeut pangguna moal mangaruhan penanganan data, sareng data na tiasa diatur deui tanpa ngarobih antarbeungeut pangguna. Modél-view-Controller ngajawab masalah ieu ku cara ngaleupaskeun aksés data sareng logika bisnis tina presentasi data sareng interaksi pangguna, ku ngenalkeun komponén panengah: kontroller.

Salian ti ditulis kalayan alus ku conto dunya nyata, salah sahiji hal anu kuring paling resep ngeunaan buku ieu nyaéta ngajelaskeun anu sanésna. CodeIgniter mangrupikeun kerangka sumber terbuka anu dipelak di bumi. Sapertos kitu, éta ngagaduhan sababaraha katerbatasan anu ngaku. Buku na dibahas lengkep. Pasangan watesan anu kuring mendakan nyaéta kurangna komponén aksés dina tampilan komponén antarbeungeut pangguna sapertos jangkar, tabel sareng bentuk sareng rujukan naon waé ka API XML REST lami sareng Layanan Wéb. Nanging, kuring yakin pilihan éta tiasa gampang ditambihkeun dina vérsi hareup - urang bakal ningali!

Bagéan paling lengkep tina CodeIgniter, numutkeun kuring, nyaéta perpustakaan basis data. Kuring mendakan nyerat koneksi MySQL sareng pamundut anu luar biasa dina waktos sareng damel. Abdi hoyong geuwat ngali ka CodeIgniter pikeun ngagunakeun kerangka databésna, kuring yakin éta bakal ngahemat kuring sapinuh waktos - utamina dina nyerat / nulis deui patarosan! Aya ogé sababaraha tambihan anu saé pikeun manipulasi Ajax, JChart sareng Gambar.

Upami disada sapertos kuring ngabahas CodeIgniter langkung seueur tibatan buku, kaduana leres-leres sami. Buku mangrupikeun cara anu sampurna pikeun diajar téhnik pangwangunan anu maju, henteu ngan ukur ngagunakeun CodeIgniter. Abdi nyarankeun pisan buku éta. Buku nyatakeun "Ningkatkeun produktivitas coding PHP anjeun nganggo kerangka open-source MVC CodeIgniter gratis!". Ieu jujur!

Upami anjeun resep kana CodeIgniter, pastikeun pikeun ningali Pidéo Pambuka.

2 Komentar

  1. 1

    Tujuan tina hiji kerangka nyaéta ngajantenkeun prosés nyerat aplikasi basis wéb langkung saderhana.

    Aplikasi anu dirancang di sakitar MVC langkung gampang diatur sabab dibagi kana tingkatan, anu ngamungkinkeun pikeun ngembangkeun mandiri. Ieu ngamajukeun kagunaan kode ku ngawangun modél, anu tiasa dianggo deui sapanjang aplikasi.

  2. 2

    Tujuan tina hiji kerangka nyaéta ngajantenkeun prosés nyerat aplikasi basis wéb langkung saderhana.

    Aplikasi anu dirancang di sakitar MVC langkung gampang diatur sabab dibagi kana tingkatan, anu ngamungkinkeun pikeun ngembangkeun mandiri. Ieu ngamajukeun kagunaan kode ku ngawangun modél, anu tiasa dianggo deui sapanjang aplikasi.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.