Kumaha Gancang Ngaluncurkeun Kampanye Dumasar Cuaca Henteu ngagaduhan Kamampuan Coding

Kampanye Cuaca Marketing Marketing Codeless

Saatos penjualan Hideung Jumaah, kegelisahan balanja Natal, sareng penjualan pasca-Natal urang nuju usum penjualan anu paling membosankan taun deui - tiis, kulawu, hujan, sareng salju. Jalma-jalma linggih di bumi, daripada jalan-jalan nguriling balanja. 

Hiji studi 2010 ku ékonom, Kyle B. Murray, ngungkabkeun yén paparan sinar panonpoé tiasa ningkatkeun konsumsi sareng kamungkinan urang nyéépkeun. Nya kitu, nalika mendung sareng tiis, kamungkinan urang nyéépkeun turun. Sumawona, di seueur nagara, réstoran, bar, sareng mall balanja dipareuman kusabab dibatesan pamaréntah. Sadayana, ramalan éta henteu katingal teuing ngajangjikeun.

Kumaha anjeun tiasa ningkatkeun penjualan anjeun dina usum salju sareng usum salju usum tiris 2021? Hiji strategi anu saé nyaéta, dina dinten cuaca anu goréng, memotivasi pemirsa anjeun pikeun mésér kalayan pesen kontékstual anu dipersonalisasi. Dina usum tiris, usum salju, anjeun tiasa ngaluncurkeun kampanye berbasis cuaca anu bakal masihan insentif ka konsumén pikeun memotivasi aranjeunna langkung seueur - naon waé tina kode kupon, pangiriman gratis, freebie kana kartu kado atanapi bahkan poin kasatiaan tambahan anu dikéngingkeun saatos nempatkeun hiji paréntah. Sora sampurna, tapi kumaha tujuanna ngan ukur konsumén anu ramalan cuaca cocog sareng kaayaan anu tangtu? 

Naon ari Pamasaran Cuaca

Pamasaran cuaca (ogé pamasaran dumasar cuaca atanapi pamasaran dipicu cuaca) mangrupikeun otomatisasi pamasaran anu kuat anu ngamangpaatkeun data cuaca real-time pikeun memicu iklan sareng ngahususkeun pesen pamasaran dumasar kana cuaca lokal.

Éta sigana sigana rumit sareng nyéépkeun waktos pikeun ngaluncurkeun kampanye dumasar-cuaca tapi kabeneran SaaS, solusi API-heula tiasa nganteurkeun solusi waktos-ka-pasar sareng anggaran murah pikeun usaha alit sareng sedeng. 

Pikeun ngabantosan bisnis usum kieu, urang, di Voucherify, parantos nyiapkeun kasus panggunaan sareng tutorial ngeunaan kampanye pamasaran cuaca kode low pikeun inspirasi. Kami parantos fokus kana skenario anu tiasa diatur dina sababaraha dinten kanggo ngantep anjeun masih nganggo éta dina musim ieu. Kami parantos ngalaksanakeun ékspérimén sareng nyiapkeun duanana, kampanye kupon sareng kado dumasar-cuaca sareng lokal, nganggo sakedik teu nganggo kode, kalayan ngagunakeun lima platform API-kahijina. Set-upna ngan ukur sababaraha jam, kalebet léngkah idéasi. Kami ngan ukur kedah kode kana bentuk pop-up anu ngumpulkeun email sareng ngabagi geolokasi berbasis IP pangguna tapi upami anjeun ngagaduhan formulir sapertos luar-kotak dina platform CMS anjeun, anjeun panginten tiasa ngalangkungan léngkah éta. 

Pikeun nyetél kampanye, anjeun bakal kedah platform ieu: 

Sadaya alat ieu parantos aya uji coba gratis dugi ka Januari 2020, janten anjeun tiasa nyobian set-up ieu sateuacan ngalakukeun langganan.

Kami parantos nyiptakeun dua skénario kampanye– hiji kanggo perusahaan lokal sareng anu sanés pikeun bisnis global. Ieu tinjauan pondok tina naon anu tiasa anjeun atur dina sababaraha jam nganggo alat anu parantos disebatkeun sareng léngkah-léngkah naon anu anjeun kedah nuturkeun pikeun nyetél sadayana:

Conto 1: Berlin Kafé - Kampanye Cuaca Lokal

Ieu mangrupikeun kampanye promosi pikeun kafé di Berlin. Dina awal usum usum salju, pangguna kéngingkeun dua kode promosi ngalangkungan pesen téks anu tiasa aranjeunna anggo ngan ukur salju (kode anu munggaran aktip upami suhu di luhur -15 ° C, anu sanés upami suhu na handapeun -15 ° C). Kupon ditumpurkeun atanapi diaktipkeun dina unggal dinten sacara otomatis, dumasar kana ramalan cuaca pikeun Berlin anu kami parios unggal dinten jam 7 énjing-énjing nganggo otomatis Zapier. Kupon tiasa ditebus ngan sakali per palanggan. 

Ieu logika promosi:

  • Upami salju di Berlin, aktipkeun kupon publik -20%. 
  • Upami salju sareng suhu turun handap -15 ° C di Berlin, aktipkeun kupon umum -50%. 
  • Upami henteu salju, Pareuman duanana nawaran. 

Ieu aliran anu bakal dianggo kampanye: 

Kampanye Pemicu Cuaca - Voucherify, Twilio, Aeris, Zapier

Ieu léngkah anu anjeun kedah lakukeun pikeun nyetélna: 

  1. Impor basis pelanggan anjeun ka Voucherify (mastikeun yén propil palanggan kalebet lokasi sareng nomer telepon). 
  2. Ngawangun bagéan pikeun konsumén ti Berlin. 
  3. Ngadamel dua kode mandiri pikeun -20% sareng -50% kalayan pola kode anu disesuaikan. 
  4. Bagikeun kode sareng konsumén ngalangkungan SMS ngalangkungan integrasi Twilio. Conto pesen tiasa sapertos kieu:

peringatan cuaca sms twitter

  • Buka Zapier sareng ngawangun hubungan sareng AerisWeather. 
  • Dina aliran Zapier, taroskeun ka AerisWeather pikeun parios cuaca di Berlin unggal dinten jam 7 énjing. 
  • Siapkeun alur kerja Zapier ieu: 
  • Upami kaayaanana kacumponan, Zapier ngirimkeun pamundut POST ka Voucherify supados voucher tiasa dilakukeun.
  • Upami kaayaan cuaca henteu kacumponan, Zapier ngirimkeun pamenta POST ka Voucherify pikeun nganonaktifkeun voucher na. 

Conto 2: Kampanye Cuaca Global Pikeun Toko Kopi Online - Hayu Ieu Salju

Skenario kampanye ieu dimaksudkeun pikeun perusahaan global anu ngagaduhan pangguna sumebar di lokasi anu béda. Kalayan aliran ieu, anjeun tiasa sasaran pangguna ti sababaraha kota sareng nagara anu béda dumasar kana kondisi cuaca lokalna.

Ieu logika promosi: 

  • Upami salju, pangguna bakal kéngingkeun kupon pikeun termos gratis, ditebus upami pesenna langkung ti 50 $. 
  • Upami salju sareng suhu handap -15 ° C, pangguna bakal kéngingkeun kartu kado 40 $ valid pikeun pesenan di luhur 100 $.

Aturan kampanye:

  • Ditebus sakali per palanggan. 
  • Validitas kupon tujuh dinten saatos diterbitkeun.  
  • Validitas kartu kado salami kampanye (dina kasus kami, ti 01/09/2020 dugi ka 31/12/2020). 

Perjalanan pangguna dina kampanye ieu sapertos kieu: 

Iklan (contona, Iklan Google atanapi Facebook) nuju kana halaman badarat sareng formulir kanggo dieusian. Dina formulir, pangunjung kedah ngaktipkeun ngabagi lokasi sareng ngalebetkeun alamat surélékna pikeun nyandak bagian dina kampanye dumasar-cuaca.

Kampanye Iklan Salju Dipicu

Upami pangguna, di lokasi na (disayogikeun browser), dina waktos ngeusian formulir, ngagaduhan kondisi cuaca anu parantos ditangtoskeun dina kampanye, masing-masing bakal kéngingkeun kupon atanapi kartu kado. 

Salju Dipicu Kampanye Email Marketing

Kupon atanapi kartu kado bakal dikirimkeun ka pangguna anu mumpuni liwat distribusi email Braze. Kupon / kartu kado bakal divalidasi ngalawan aturan kampanye (ku Voucherify), sareng ngan ukur nasabah anu pesenanna nyayogikeun kriteria anu tos ditangtoskeun anu tiasa ngagaleuh. 

Kumaha éta bakal tiasa dianggo tina sudut pandang téknis?

  1. Pamaké datang ka kaca badarat sareng ngeusian formulir kanggo ngabagi email sareng inpormasi geolokasi ngalangkungan browser API
  2. Formulir ngirimkeun data nasabah ngalangkungan webhook ka Zapier: 
  3. Zapier ngirimkeun data kana Segmen. 
  4. Segmen ngirimkeun data kana Braze sareng Voucherify.
  5. Zapier naros ka AerisWeather ngeunaan cuaca lokal pikeun pangguna, dumasar kana inpormasi geolokasi. Aya dua kamungkinan jalur anu bakal dituturkeun Zapier: 

  • Upami turun salju sareng suhu na handapeun -15 ° C, maka:
    • Zapier nyungkeun Voucherify pikeun ngapdét palanggan anu didamel sateuacanna ku metadata: isCold: true, isSnow: leres.
    • Distribusi kartu kado tina kartu kado sacara otomatis, dipicu nalika nasabah lebet kana ruas anu aya hubunganana. Segmen bakal ngumpulkeun palanggan anu minuhan dua sarat metadata nyaétaCold: true AND isSnow: leres.
  • Upami di lokasi pangguna éta salju, sareng suhu na luhur -15 ° C, maka: 
    • Zapier nyungkeun Voucherify pikeun ngapdét palanggan kalayan metadata: isCold: false, isSnow: leres.
    • Distribusi kode diskon termos gratis otomatis, dipicu nalika nasabah lebet kana ruas anu aya hubunganana. Segmenna bakal ngumpulkeun palanggan anu minuhan dua sarat metadata nyaétaCold: false AND isSnow: leres.

Ieu mangrupikeun ringkesan léngkah anu anjeun kedah lakukeun pikeun nyetél kampanye ieu: 

  1. Ngadamel metadata palanggan dina Voucherify. 
  2. Ngawangun bagéan palanggan dina Voucherify. 
  3. Siapkeun dua kampanye - kupon unik sareng kartu kado dina Voucherify. 
  4. Nyiapkeun distribusi otomatis nganggo Braze nganggo fitur Custom Attribut. 
  5. Nyiptakeun halaman badarat sareng formulir pikeun ngumpulkeun inpormasi pelanggan sareng tombol pikeun ngaktipkeun pembagian lokasi. (di dieu anjeun panginten peryogi pamekar pikeun ngabantosan anjeun upami anjeun teu ngagaduhan bentuk di luar kotak dina platform e-commerce / CMS anjeun).
  6. Siapkeun integrasi Segmen pikeun néwak data anu asalna tina formulir sareng mindahkeun kana Braze sareng Voucherify.
  7. Buka Zapier sareng ngadamel Zap nganggo plug-in AerisWeather, Segment, sareng Voucherify.

Anjeun tiasa sacara bébas ngaropea aliran pikeun minuhan tujuan bisnis unik kami. Aliran di luhur dumasar kana ngabuktoskeun kaayaan cuaca nalika pelanggan ngeusian formulir dina halaman badarat. Anjeun tiasa ngarobih aliran ieu sahingga kaayaan cuaca dipariksa saatos nebus insentif di toko anjeun. Dina jenis kampanye ieu, sadaya nasabah bakal nampi panawaran tapi éta ngan ukur tiasa dianggo dina kaayaan cuaca anu parantos ditangtoskeun. Terserah anjeun mana aliran anu cocog pikeun kabutuhan anjeun langkung hadé. 

Duanana promosi rada gampang pikeun nyetél sareng nganggo solusi API-heula anu nawiskeun uji coba gratis. Anjeun tiasa nyetél nyalira, ngaluncurkeun sababaraha dinten sareng ningali hasilna, sateuacan ngalakukeun langganan mayar. Upami anjeun badé nyetélna, anjeun tiasa maca pituduh lengkep nganggo screenshot sareng pitunjuk léngkah-léngkah pikeun kadua skénario kampanye dina Majalah Voucherify.io 200 OK.

Dua kampanye ieu ngan ukur hiji kasus panggunaan tina platform anu disebut di luhur. Aya seueur promosi sanésna anu sanés anu tiasa ngawangun ku ngagunakeun ieu sareng / atanapi platform API-munggaran anu sanés. 

Ngeunaan Voucherify.io

Voucherify mangrupikeun Sistem Manajemen Promosi anu munggaran API pikeun Tim Digital anu nguatkeun tim pamasaran pikeun ngaluncurkeun kupon kontekstual, rujukan, diskon, hadiah, sareng kampanye kasatiaan langkung gancang.

Ngamimitian nganggo Voucherify

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.